
هنر تلاوت قرآنکریم ازجمله هنرهایی است که پیروزی انقلاب اسلامی در اعتلای آن نقش ویژهای داشت. کسب دهها مقام بینالمللی در مسابقات کشورهای مختلف توسط قاریان کشورمان و دعوت از آنها توسط دیگر کشورها گواه این است که نام و آوازه قاریان ایرانی در جهان اسلام میدرخشد.
طرح استودیوی «ایران ما» را که بهواسطه آن سهمی از آنتن سراسری به شبکههای استانی اختصاص یافته، میتوان از اقدامات تحولی موفقی دانست که از دیماه ۱۴۰۲ کلید خورد و از آن زمان تاکنون این فرصت را برای نمایش تولیدات منتخب صداوسیمای استانها فراهم آورده است.
بعد از گذشت حدود سه سال از ابلاغ سند تحول رسانهملی، جامجم بر آن شد تا در گفتوگویی با مدیران و صاحبنظران رسانهملی، جویای تأثیرات این سند بر روند فعالیتها و تحولات شبکهها و واحدهای مختلف شود. واحد دوبلاژ رسانهملی ازجمله بخشهای کلیدی و تأثیرگذار در ارائه محتوای فرهنگی و هنری به مخاطبان است که نقش مهمی در انتقال مفاهیم و ارزشها دارد.
سالی که پشتسر گذاشتیم و نگاهی به چشمانداز پیش روی مرکز تحقیقات صداوسیما در سال جدید، فرصتی مغتنم بود تا برای بررسی میزان تحقق اهداف سند تحول در فعالیتها و آشنایی با عملکرد این مرکز پژوهشی رسانهملی، به گفتوگو با محسن شاکرینژاد، رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما بنشینیم.
اشاره: تاکید ویژه دکتر مسعود کاویانی، مدیر رادیو معارف این است که رادیو معارف تنها رسانهای در حوزه سازمان صداوسیما است که با دستور مستقیم ولی فقیه و مقام معظم رهبری راهاندازی شده است... همین حمایت و تاکید هم باعث شد که رادیو معارف با همه سختیها به راه خود ادامه دهد و به جایگاه محکمی که امروز دارد، برسد.
سال ۱۴۰۳ را هم با همه خوشیها و ناخوشیها به سلامتی پشتسر گذاشتیم؛ سالی که تمام اتفاقات تلخ و شیرینش خاطره شد و به ما یادآوری کرد که غم گذشتهها را نخوریم؛ با امید و انگیزه بیشتر، مصممتر و با تلاش سال جدید را که با ماه مهمانی خدا توام شده، آغاز کنیم.
سریال مرهم که چندوقتی است روی آنتن تلویزیون رفته، یک روایت متفاوت از زندگی طلبههای جوان را بیان کرده است. این مجموعه، از زاویه سختیهایی که همسران این طلبهها متحمل میشوند به ماجرا وارد شده و از این منظر، یک قصه زنانه را روایت میکند. مرهم به کارگردانی محمدرضا آهنج که پیش از این هم مجموعههای پرکششی همچون ملکوت، آسمان من، راستش را بگو و... را روی آنتن برده بود، تلاش کرده از منظرهای مختلف به زندگی این طلبهها نگاه کند.
سریال «بدل» به کارگردانی علی مسعودی، داستانی کمدی و الهام گرفته از یک خبر واقعی در روستای زِقی مشهد است. این سریال حول شخصیت رضا، با بازی عرفان آصفی میچرخد. رضا که برای ادامه تحصیلاتش به خارج از کشور رفته بود، به ایران بازمیگردد و بر اساس شرایطی تصمیم میگیرد از مسجدی دزدی کند. اما در این مسیر با چالشهای مختلفی مواجه میشود که داستان را به سمت موقعیتهای خندهدار و پرتنش سوق میدهد.
شبکه رادیویی فرهنگ که با تمرکز بر موضوعات فرهنگی، ادبی، هنری و فکری معاصر فعالیت میکند، سال ۱۳۳۹ با نام «رادیو دو» و بهعنوان یکی از کانالهای رادیوایران کار خود را آغاز کرد. در آن زمان، این شبکه روزانه سه ساعت برنامه پخش میکرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، محتوای این شبکه تغییر کرد و شامل برنامههایی مانند پخش زنده خطبههای نمازجمعه تهران، دروس حوزوی، برنامههای رادیوقرآن و مشروح مذاکرات مجلس شورای اسلامی شد.
دکتر وحید اسدی بهظاهر جوان نیست اما با دلی جوان و پرانرژی در «استودیوی جامپلاس» روزنامه جامجم حاضر شد و به ریزترین سوالات دبیر رسانه (میثم رشیدمهرآبادی) پاسخ گفت. حس و حال او در همراهی با جوانها و اشتیاقی که در صدایش وقتی از جوانها صحبت میکرد ما را هم سر ذوق آورد. مطمئنیم شما هم از خواندن این گفتوگو لذت میبرید و احساس جوانی میکنید.
همزمان با مراسم تشییع پیکر مطهر شهیدان سرافراز مقاومت سیدحسن نصرا... و سیدهاشم صفیالدین شبکههای مختلف رادیویی به صورت زنده این مراسم را پوشش دادند. همچنین چند روز قبل از برگزاری مراسم در برنامههای مختلف ضمن آگاهیرسانی و مشارکت عمومی به تحلیل مبارزات، دستاوردها و تاثیرات شهید مقاومت بر جبهه مقاومت پرداختند.
اولینبار احسان ناظمبکایی از نیروهای کارکشته در ادارهکل روابط عمومی صداوسیما که خودش اهل کتاب و کلمه است، پیشنهاد داد سری به کتابخانه مرکزی سازمان رسانهملی درساختمان معاونت سیما(۱۳طبقه) بزنیم. کتاب ارزشمندی را درقفسههای آنجا پیدا کرده بود و چشمهایش برق میزد. چندروز بعد پلههای ساختمان سیمانی معاونت سیما را گرفتیم تا به قفسههای چوبی نیمطبقه هفتم برسیم.
مرور افتخارآفرینیهای مکرر و لایه بر لایه ملت ایران در این نزدیک به پنج دهه برآنمان داشت که از همه انگیزههای متعالی که در کوشایی و پایداری و نستوهی ملتمان نقش مؤثر داشته و دارند به وطندوستی ویژه ما ایرانیان بپردازیم. دغدغه وطن را در سریال مرحوم ضیاءالدین دری یعنی «کلاه پهلوی» میتوانیم دید که بهتازگی از پی تماشای سریال باشکوه «در چشم باد»از قاب تیوی به خانههایمان بازمیتابد.
رادیو قرآن ۲۲ بهمن افتتاح گردید و در اول ماه مبارک رمضان ۲۴ساعته شد، حالا در میان این دو مقطع زمانی، فرصتی پیدا کردیم برای گفتوگو با مدیر این رادیو که خود از پیشکسوتان این عرصه است. قصریزاده سالها در بخشهای مختلف اجرایی و مدیریتی سازمان صداوسیما فعالیت کرد تا در نهایت تجربه و آگاهی، مدیریت یکی از مهمترین رادیوهای کشورمان را بر عهده بگیرد.
شبکه افق به تازگی بامجموعهای مستند مهمان خانههای مردم شدکه از لنزی متفاوت، وقایع جبهه مقاومت را روایت کرد؛«محرم دل». راحله امینیان، مجری باسابقه کشور در این مجموعه راهی سفری به سرزمین دلاور مردان جبهه مقاومت، لبنان شدو با بانوان آنجا دیدار کرد.
مسعود فروتن، یکی از چهرههای برجسته تلویزیون و رادیو، به عنوان فردی از نسل اول فارغالتحصیلان مدرسه عالی تلویزیون و ورودی به سازمان صداوسیما، تجربیات ارزشمندی را در طول سالها کار در این عرصه کسب کرده است. او با بیش از ۲۵ سال سابقه کارگردانی و سپس ورود به عرصه اجرا، به عنوان یک کارشناس و مجری توانمند شناخته میشود.
حرفه دوبله، صداگذاری و گویندگی از کارهای بسیار جذاب حوزه رسانه است که با تغییر زبان فیلم امکان تماشای آن برای تمام افراد جامعه آن زمان فراهم میشود. صداپیشگان (دوبلورها) که با فن بیان قویشان با ارتباطات کلامی و غیرکلامی آشنا هستند، با قدرت تجسم بالا، توانایی تغییر لحن صدا درشخصیتهای مختلف فیلم یا انیمیشن را دارند.آنها به جای صدای اصلی بازیگران یا شخصیتهای یک فیلم، مستند و انیمیشن صحبت میکنند.
«مجید پتکی» ازجمله بازیگرانی بوده که روند فعالیتهایش در سالهای اخیر سرعت گرفته و به بازیگری نسبتا پرکار تبدیل شده است. این بازیگر در تلویزیون نیز کارنامه قابلتوجهی دارد و تا به امروز سریالهایی ازجمله بازپرس، کامیون، گذر از رنجها، کوبار، راه شب، محکومین، راز، دلدادگان و... با بازی او به نمایش درآمده است.
شاهد کاپور، بازیگر مطرح مسلمان سینمای هند درچند سالی که ازفعالیتهای هنریاش میگذرد،درنقشهای متفاوت و غیرمتعارفی ظاهر شده و خودش را محدود به کاراکترهای کلیشهای و جوان عاشقپیشه نکرده است. این فیلمها از سوی منتقدان و تماشاگران جدی سینما با استقبال روبهرو شده و نام بازیگر رابهعنوان هنرمندی مسئول و غیرمتعارف مطرح کرده است.
شناخت و معرفی دستاوردها و پیشرفتهای هر کشور، به ایجاد غرور ملی و خودباوری در ملتها کمک میکند. با توجه به پراکندگی و در دسترس نبودن اطلاعات در این زمینه، تهیه و تولید برنامههایی که بتوانند این اطلاعات را در زمان مناسب و بدون حاشیه در اختیار مردم قرار دهند، از مواردی است که مورد تأکید مقام رهبری و نیاز دنیای رسانه است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی«جامجم» با احمد ابوالقاسمی یکی از موفقترین قاریان قرآن و میزبان برنامه «محفل»
در گفتوگو با دکتر علیرضا کیخا معاون امور استانهای رسانه ملی مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین: