یک مقام مسئول در بانک مرکزی عنوان کرد؛

ممنوع الخروجی بدهکاران بالای ۳۰۰ میلیون تومانی

جام جم آنلاین گزارش می دهد

بهانه تراشی برخی بانک‌ها برای بخشودگی جریمه دیرکرد تسهیلات

با وجود ابلاغ بخشنامه بخشودگی جرایم دیرکرد تسهیلات تا سقف 100 میلیون تومان از سوی بانک مرکزی، برخی از شعبات بانکها اعلام می کنند که بخشنامه بانک مرکزی برای همه افراد قابلیت اجرایی ندارد و بستگی به شرایط وام گیرنده دارد.
کد خبر: ۹۹۹۷۱۳
بهانه تراشی برخی بانک‌ها برای بخشودگی جریمه دیرکرد تسهیلات

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین، درحالیکه رییس کل بانک مرکزی در حاشیه جلسه هیات دولت در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد که بر اساس بخشنامه صادره همه بانک‌ها بر اساس جزئیات پیش‌بینی شده، موظفند که جرائم این تسهیلات را به همراه سودشان ببخشند و اصل تسهیلات نیز باید به صورت نقد پرداخت شود، اما در گزارش میدانی که از شعب برخی از بانکها به عمل آمد متصدیان اعتبارات برخی از شعبات بانک‌ها به خبرنگار جام جم آنلاین اعلام کردند که فرد بدهکار باید اصل پول و سود آن را پرداخت کند و تنها جریمه‌ای که به اصل پول و سود آن تعلق گرفته است بخشوده می شود و شعبه تنها جریمه 6 درصدی دیرکرد را می بخشد. همچنین برخی از شعبات بانک‌ها حلقه را تنگ تر کرده و می‌گویند حتی بخشودگی 6 درصد نیز شامل همه افراد نمی شود و با توجه به سالی که فرد وام گرفته و نرخ سودی که می داده است بخشودگی جریمه دیر کرد متفاوت است و می تواند یک تا 6 درصد باشد.

یکی از متصدیان شعبه بانک ملت در این باره به جام جم آنلاین می گوید: به فرض اگر فردی در سال 88 با نرخ سود 12 درصد تسهیلات گرفته و بدهی خود را تسویه نکرده است نمی توان برای او بخشودگی 6 درصد در نظر گرفت اما اگر کسی تسهیلات بالای 24 درصد دریافت کرده می توان بخشودگی 6 درصد را برای او در نظر گرفت.

این متصدی بانک همچنین گفت: بانک مرکزی اگر بخشنامه‌ای صادر می کند از زاویه دید خود صادر می کند و در عمل این بانک ها هستند که به مشکل خورده اند و باید به گونه ای عمل کنند تا پولها بازگردد، بنابراین نحوه بخشودگی به تصمیمات هر شعبه و شرایطی که هر وام گیرنده دارد بستگی دارد.

اما برخی شعب نیز می گویند با ابلاغ این بخشنامه افرادی که جریمه دیر کرد دارند باید اصل وسود خود را پرداخت کنند و تنها 6 درصد جریمه تاخیری که به آنها تعلق گرفته بخشوده می شود. یعنی اگر وام گیرنده که باید اقساط خود را با سود 18 درصدی پرداخت می کرده است ودر زمان مقرر تسویه نکرده است از روزی که پرداخت نکرده است جریمه 6 درصدی روی آن افزوده شده است و طبق بخشنامه جدید اگر تا پایان اسفند ماه اقدام به تسویه حساب بکند فقط اصل و سود 18 درصدی را پرداخت خواهد کرد ودیگر نیازی نیست که آن 6 درصد جریمه ای که به عنوان جریمه دیرکرد محاسبه می شد بپردازد.

در حال حاضر بر اساس آمارهای منتشر شده رقمی در حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان طلب بانک‌ها ازمشتریان و دانه‌درشت‌ها ست که بازپرداخت آن یا انجام نمی‌شود یا قطره چکانی باز می گردد. به منظور برگرداندن بدهی‌های بانکی که بخشی نیزبه بدهی‌های دولت باز می‌گردد در قالب اصلاحیه قانون بودجه ۱۳۹۵ تسویه بدهی دولت با تسعیر نرخ ارز و به عبارتی تجدید ارزیابی‌ دارایی‌های خارجی بانک مرکزی به تصویب رسید. بر اساس تبصره(۳۵) قانون بودجه، دولت می‌تواند از محل منابع ناشی از تسعیر نرخ ارز تا ۴۵ هزار میلیارد تومان برای تادیه بدهی خود به نظام بانکی و افزایش سرمایه دارایی بانک‌های دولتی استفاده کند. این مصوبه شرایط ویژه‌ای هم برای دیگر بدهکاران بانکی ایجاد کرد به طوری که تا ۱۰ هزار میلیارد تومان برای بخشودگی سود بانکی مربوط به بدهکاران تا ۱۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شد. بنابراین با اجرایی شدن این مصوبه بدهکاران بانکی که تا ۱۰۰ میلیون تومان بدهی دارند فقط ملزم به پرداخت اصل بدهی خواهند بود. در این میان سود معوق شده این بدهی طی سال‌های گذشته از جانب دولت پرداخت می ‌شود که محل آن همین منابع ۱۰ هزار میلیاردی ناشی از تسعیر نرخ ارز است. این در حالی است که از سوی دیگر جریمه دیرکرد و همان وجه التزام شش درصدی که‌ بانک‌ها بابت تاخیر در بازپرداخت تاخیر وام‌ها دریافت می‌کنند مورد دیگری است که شبکه بانکی ملزم به حذف و عدم دریافت آن شده است. این موضوع چندی پیش در هیات وزیران به تصویب رسید.

چندی پیش‌ نیز بانک‌ها با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال تصمیم به ایجاد شرایطی برای بخشودگی جرائم متعلق به وام‌های معوق شده گرفتند به طوری که طی بیانه‌ای مشترک اعلام کردند کلیه‌بدهکارانی که نتوانسته‌اند بدهی خود را تا نیمه دی‌ماه نزد بانک‌ها تسویه کنند می‌توانند در صورت واریز نقدی اصل و سود از بخشودگی کلیه جرائم متعلقه برخوردار شوند.

حال با توجه به دیدگاه بانک‌ها که علاوه بر دریافت اصل پول برگرفتن سود آن نیز تاکید دارند و تنها 6 درصد جریمه دیرکرد را آنهم با توجه به شرایط وام گیرنده حاضر به بخشودنش هستند، باید دید آیا بخشنامه ابلاغی بانک مرکزی قابلیت اجرا می یابد یا خیر؟ علاوه بر آن نباید از یاد برد برخی از تسهیلات گیرندگان افرادی هستند که سال‌ها توان بازپرداخت آن را به بانک نداشته اند و لذا احتساب سود آن از سوی شعبات بانک‌ها شاید دوباره ما را به پله اول بازگرداند و بدهکاران قادر نباشند که تا پایان اسفند ماه بدهی خود را طبق آنچه بانک مرکزی بخشنامه کرده است به بانک‌ها پرداخت کنند و اگر با این بخشنامه حداقل اصل پول می توانست بازگردد با شرایط سختی که برخی بانک‌ها تعریف کرده اند ممکن است مساله همچنان حل نشده باقی بماند.

سیما رادمنش - جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۱
كارمند
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۵۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۱
۰
۰
با سلام
كمی به متن خبری كه منتشر كردید دقت بفرمائید
بانكها فقط جریمه 6 درصدی را می بخشند!!!!!!!
به نظر شما مشتری بدحسابی كه با هزاران التماس و ادعای خوش حسابی 10 سال پیش وام گرفته و حتی یك قسط رو هم پرداخت نكرده باید سود وام هم بهش بخشیده بشه؟؟؟؟
كمی فكر كنیم با تورمی كه هرساله در كشور وجود داره آیا اصل وام 10 سال پیش با الان یكی است؟؟؟
كاش كمی منصفتر باشیم و كاش در جامعه اسلامی مردم عزیز بفهمند منابع بانكها برای سپرده گذاران و حق سهامداران می باشد و عدم پرداخت بدهی یعنی ندادن حق هزاران هزار سهامدار و این یعنی حققققق الناس
سعید
Germany
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۱
كارمند محترم شما هم در نظر داشته باشید كه خود همین عملی كه بعنوان سهام دار درخواست سود پول رو داره، در حقیقت همان سود و ربایی هستش كه بانك از مردم میگیره،بنظرتون سود سهام دار كه میگیره همون رباخواری هست یا نه!!؟
متاسفانه سایت جام جم خیلی محافظه كارانه خبر هارو منتشر و حتی نظر هارو تایید میكنه..
مشتری
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۷
كارمند محترم دولت كه سود را از محلی پرداخت میكند, اگر شما اصل وام رو از مشتری بگیری سودش رو هم دولت بهتون میده، خیلی خیلی متاسفم
محمد
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۹
اولا شما نزولتو بخور دوما مگه قرار نیست شما سود رو از دولت بگیرید ؟
اردستانی
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۱
۰
۰
باسلام :لطفا شماره بخشنامه یااطلاعیه ابلاغی به شبكه بانكی اعلام گردد
متین
Spain
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۱
۰
۰
بانكها درصدی از جرایم وامها كه مبلغ خیلی زیادی میشه رو به عنوان پاداش به مدیران و كارمندان شعب اختصاص میدهند. پس واضحه كه مقابل بخشودگی جرایم مقاومت نشون میدن.
ابوالفضل
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۲۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۶
۰
۰
سلام
دو سوال از ریاست محترم بانك مركزی عالیجناب عزیز.
میخوام بدونم بعد از چند ماه و مدام امروز و فردا كردن برای ابلاغ آیین نامه بخشودگی جرایم و سود تسهیلات زیر صد میلیون تومان ایا اینكه این قانون به چند بانك خاص ابلاغ بشه درك شما و همكاران متفكر شما از این قانون بوده یا مصوبه مجلس. چرا كه این قانون فقط درباره بخشودگی جرایم و سود وامهای زیر صد میلیون تومان بوده وحرفی از تفكیك بانكی و نوع تسهیلات نبوده . یا اینكه فقط همین چند بانك مورد نظر شما تحت حمایت بانك مركزی بوده و مورد تایید شماست كه دراین صورت مردم بدانند و نسبت به سرمایه گذاری در بانكهای دیگر كه مورد تبعیض از سوی بانك مركزی قرار گرفته اند
تجدید نظر كنند و از انباشت سرمایه هایشان در این بانكها جلوگیری كنند.
محمد
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۹
سلام دوست عزیز خودت رو ناراحت نكن همین چند بانكی هم كه ابلاغ شده خبری نیست . میگن بانك مركزی یا دولت كیلویی چند ما قوانین خودمون رو داریم .
س س
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۱
۰
۰
سلام.به نظر بنده چرا دولت باید بخشودگی جرایم وامها را از تفاوت نرخ ارز پرداخت كند .كجای دنیا به كسی كه بد حسابی میكند بخشودگی میدهند.پول مردم را گرفتم پس نمیدهن.این كه میگویند ندارند دروغ است .برای امتحان یك ثبت نام سكه با 100 تومان تخفیف برای همین افراد انجام دهید 90 درصد با كله میایند ثبت نام میكنند.دولت متعلق به همه است .انقدر زندانی بدهكار داریم.یا كسانیكه نمیتوانند دیه پرداخت كنند.من خودم كارمند بانكم.با چشم خودم میبینم اكثر وامهای مسكن روستایی یا مشاغل خانگی را افرادی میگیرند كه چندین خانه در روستا یا شهر دارند.دولت راست میگوید این مبلغ را به تمام افرادی كه درآمد پایین دارند پرداخت كند .كسانی را میشناسم كه با درآمد زیر 500 تومان در ماه زندگی میكنند .شما كه وام گرفتید باید خجالت بكشید از چنین خانواده هایی كه نان شبشون را ندارند.فیلم هم بازی نكنید .90 درصد وام گیرندگان وضع زندیشان خوب است.
بدهكار
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۹
۰
۰
با سلام


این بخشودگی یه دورغ محض هستش. من خودم الان یك ماه هستش كه هر روز به بانك ملت مراجعه می كنم و تا همین دیروز اخرین دقایق وقت اداری هم گفتند بخشنامه به دست ما نرسیده

یااینكه برای نور چشمی ها هستش.
بدهكار
United States
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۰
۰
۰
با سلام
ببخشید اگر از ضرب المثل بلا نسبت دروغ میگن مثل سگ استفاده كنم كه توهین به حساب نمیاید چون از قدیم گفتند در مثال جای هیچ مناقشه نیست
من خودم دیر كرد داشتم توی بانك ملت و رفتم گفتند اصلا همچین بخشنامه ای برای ما نیومده

نیازمندی ها