در خبر ساعت 19 چهارشنبه 15 دی ماه شبکه یک سیما در معرفی تیترهای باشگاه خبرنگاران تیتر « روایت عجیب از مرگ تختی !» توجهم را جلب کرد. فکر کردم کسی پیدا شده و راز مرگ جهان پهلوان ایران را در آستانه سالروز سفرش فاش کرده است .
با مراجعه به سایت باشگاه متوجه شدم مطلب به نقل از روزنامه تماشاگران و از قول اعتمادی بنیانگذار مجله جوانان - که از قضا آدم خوشنامی هم نیست و داستانهای او در سالهای حضورش در مجله جوانان و قلم زدن در روزنامه اطلاعات عصر پهلوی سرشار از مطالب مستهجن و غیر اخلاقی و مخدر برای جوانان بود - ادعا شده :«تختی خودکشی کرده بی برو برگرد!»
ادعایی که ملت ایران تا سالهای دهه 70 به رغم سناریو نویسی های ساواک و بهره گیری از مزدوران قلم بدست در روزنامه ها و رسانه های در اختیار و موج گسترده ای که برای حقنه این مطلب نادرست نپذیرفت و هنوز هم انسانهایی که از نسل تختی در قید حیات هستند نمی پذیرند و باور نمی کنند و خودکشی او را مغایر با دین داری ، باورهای عمیق دینی ، مذهبی و انقلابی تختی دانسته و هرگز خودکشی توسط جهان پهلوان را منطقی نمی دانستند.
این نوع قضاوت و بیان خاطره از قول گلفروش نزدیک هتل آتلانتیک چه ارزشی دارد؟ و یا درج خبر خودکشی در روزنامه اطلاعات چقدر اعتبار دارد؟ اتفاقا این روزنامه بود که سفارش شاه و ساواک نسبت به انتشار مقاله موهن ارتجاع سرخ و سیاه و اهانت به حضرت امام خمینی (ره) اقدام کرد و البته این خبط به برچیده شدن طومار رژیم منحوس پهلوی منتهی شد.
شاید سندی دال بر کشته شدن تختی بدست عوامل شاه و ساواک موچود نباشد و شاید هرگز در آینده هم کسی پیدا نشود تا بگوید بر تختی چه گذشت اما انتظار می رود در انتشار مطالب قدری تامل داشته و باورهای ملتی را دستمایه افرادی قرار ندهد که ممکن است از تختی و تختی های تاریخ معاصر که در برابر ظلم و ستم و تفرعن شاه و ایادی او سرخم نکردند انتقام بگیرند.
از آنجا که برای رسیدن به ابعاد مختلف زندگی و مرگ شادروان غلامرضا تختی ماهها در کتابخانه ها و مراکز اسناد جستجو و تحقیق کردم و در این رابطه بیش از چند هزار سند ، نوشته و کتاب در خصوص زندگی و مرگ او جمع آوری کردم و بخشی از اسناد در قالب کتاب « زندگی و مرگ جهان پهلوان تختی در آیینه اسناد»در سال 1377 توسط انتشارات جهان کتاب منتشر شد به مستنداتی از مشاهدات و باورهای مردمی که شاهد زندگی او بودند و در تجمع در برابر پرشکی قانونی و راهپیمایی ها و تظاهرات و مراسم با عظمت ختم و هفت تختی حاضر و با وجود حضور ماموران ساواک در خلوت خود و دوستانشان دلایل غیر قابل باور بودن خودکشی تختی و انتقام شاه و شاهپور غلامرضا را فریاد می کردند و دهها و صدها نفر در این زمینه بازداشت و سخت مجازات شدند اشاره کرد.
اینجا بنا ندارم ادعا کنم تختی را کشته اند و یا او خودکشی نکرده، اما می توانم چند سئوال را مطرح کنم باشد که اهل پژوهش و تحقیق بروند و بررسی عمیق تری کرده و با ادله و سند بیایند و اثبات کنند مردی که چون کوه در برابر فشارهای رژیم ستم شاهی می ایستاد و تحقیر و تعقیب و سخت گیری ها رو به هیچ می انگاشت نمی تواند بر اثر اختلاف ناچیز خانوادگی در هتل آتلانتیک خود را بکشد.
شاید اگر اجل مهلت می داد و کاری که زنده یاد علی حاتمی شروع کرد به پایان می رسید امروز شاهد این نوع فضاوت ها نبودیم. زنده باد علی حاتمی مشغول شاخت فیلم سینمایی " جهان پهلوان" بود که متاسفانه بدلیل بیماری و فوت زودهنگام این فیلمساز دغدغه مند در مراحل اولیه رها شد و تاسف بیشتر نابود شدن پروژه آن مرحوم توسط کارگردان جایگزین ایشان بود.
زنده یاد علی حاتمی با وجود بیماری و درد و رنج ناشی از سرطان و علیرغم نیاز وافر به استراحت با تنی رنجور سر صحنه می آمد تا هرچه زودتر تصویر اسطوره ای از مردی به جهانیان نشان دهد که کم از پوریای ولی نبود و برای این کار از کسی توصیه ای نگرفته بود و نه کسی بابت این نگاه از او تقدیر می کرد.
نگاهی که زنده یاد علی حاتمی به شادروان غلامرضا تختی داشت نگاهی برآمده از احساس ،عشق ، عقل و تحلیل بود . احساس و باوری که حاتمی با آنها زندگی کرده بود و نتایج این اعتقاد و باور ملکه وجودی او شده بود.
زنده یاد علی حاتمی برای فیلم جهان پهلوان سناریویی آماده کرده بود و علیرغم ادعای بابک تختی که گفته بود حاتمی قرار بود سر صحنه فیلمنامه زندگی تختی را بنویسد اما خلاصه این فیلمنامه را در بخش انتهایی کتاب زندگی و مرگ جهان پهلوان تختی آورده ام و طی آن مخاطب متوجه می شود تختی توسط عنصر ساواکی خائن که در آمریکا با تختی آشنا شده و در هتل اتلانتیک- البته با رضایت خود تختی - کشته می شود ،چرا که فرزند این عنصر در گروگان ساواک است و ...
سید عباس فاطمی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم