به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تبیان، در این مطلب چند علامت را عنوان می کنیم که بهتر است با مشاهده آنها به پزشک مراجعه کنید.
خروپف
خر و پف جزو مسائلی است که معمولا نادیده و کم اهمیت جلوه می کند و اکثر افراد در این خصوص با پزشک صحبتی نمی کنند. با این حال این صدای ناخوشایند شبانه می تواند علامت وجود بیماری کمابیش جدی باشد. اگر خر و پف می کنید و در عین حال اضافه وزن دارید، از خستگی صبحگاهی رنج می برید و در طول روز خواب آلوده هستید، ممکن است که خر و پف تان علامت آلرژی یا مشکلات دیگری باشد که باید توسط متخصص گوش، حلق و بینی مورد بررسی قرار بگیرد.
وزوز گوش
آیا در گوش هایتان صداهای غیرعادی می شنوید؟ البته گاهی ممکن است به دلیل قرار گرفتن در معرض سروصدای شدید و یا سفر هوایی گوش ها صدا کنند. اما این مشکل به مرور برطرف می شود و جای نگرانی نیست. در عوض اگر این صداهای آزاردهنده خیلی زود برطرف نشوند، لازم است به پزشک مراجعه کنید. اگر وزوز گوش همراه با علائم دیگری مانند سرگیجه باشد، ممکن است علامت بیماری منیر باشد. وزوز گوش علامتی است که بررسی های تکمیلی انجام شود. بنابراین لازم است که به پزشک مراجعه شود.
ریزش مو و ناخن های شکننده
خیلی از افراد ناخن های شکننده و یا ریزش مو را مشکلی عادی تلقی می کنند. اما باید بدانید که این مشکلات باید جدی گرفته شوند. بنابراین باید با پزشک در این خصوص مشورت کنید، چون ریزش مو و ناخن های شکننده ممکن است نشان دهنده کمبود ویتامین ها و عناصر مغذی و همچنین وجود مشکلات هورمونی و حتی گوارش نامناسب و عدم جذب مواد مغذی باشد. توصیه می کنیم در صورت مشاهده این مشکلات به پزشک مراجعه کرده و آزمایش خون بدهید.
درد مفصلی یا دردهای کمری که برطرف نمی شوند
برخی از افراد صبح با درد پشت، مچ یا گردن از خواب بیدار می شوند، اما آن را جدی نمی گیرند، چون تصور می کنند بدن شان خشک شده و به مرور که حرکت کنند نرم می شود. به همین دلیل این دردها بی اهمیت تلقی می شوند.
اما لازم است که درد مزمن کمر یا درد مفاصل مورد بررسی پزشکی قرار بگیرد، چون ممکن است از علائم آرتروز و همچنین پلی آرتریت روماتوئید یا یک بیماری خودایمنی باشد که گاهی دیر تشخیص داده می شوند. توصیه می شود که در خصوص دردهای پشت یا مفصلی بدون علت مشخص که برطرف نمی شوند با پزشک مشورت کنید.
کاهش وزن یا افزایش وزن بدون علت
زمانی که صحبت از وزن به میزان می آید، همه به یاد زیبایی اندام می افتند. در حالی که افزایش یا کاهش وزن بی دلیل نباید نادیده گرفته شود، چون ممکن است نشان دهنده مشکل خاصی باشد. تغییر وزن بدون علت حتما باید توسط پزشک بررسی شود. این مسئله می تواند نشان دهنده مشکلات هورمونی (کم کاری یا پرکاری تیروئید)، عفونت پنهان یا سرطان و غیره باشد.
سردردهای مداوم
معمولا سردرد مسئله رایجی است و به همین دلیل نادیده گرفته می شود. خیلی از افراد سردردهایشان را به خستگی یا استرس و غیره نسبت می دهند و به همین دلیل نیازی به بررسی نمی بینند. اما این تفکر اشتباه است. اگر سردردتان بیش از 15 روز تا سه ماه طول بکشد، پای مشکلی در میان است. بنابراین باید از ناحیه گوش، حلق و بینی، دستگاه عصبی و چشم ها مورد بررسی قرار بگیرید.
اختلال لحظه ای در بینایی لحظه ای
گاهی ممکن است خستگی، تماشای زیادی تلویزیون و یا نگاه ممتد به صفحه یارانه یا گوشی همراه باعث تار شدن موقت چشم ها شود. اما اگر غیر از این مواقع، به طور لحظه ای جلوی چشم هایتان تار می شود، بهتر است با پزشک مشورت کنید. این اختلال در بینایی می تواند علامت بروز تومور، عفونت، دژنراسیون ماکولای حاد و غیره باشد. در حالت کلی با مشاهده هر علامت غیرعادی و مداوم حتما به پزشک مراجعه کنید.
خون در مدفوع
به طور کلی مشاهده خون در مدفوع بر خلاف علائم دیگر باعث نگرانی می شود و فرد را به نزد پزشک می کشاند. اما در برخی موارد، فرد این مسئله را به بواسیر نسبت می دهد و آن را نادیده می گیرد.
اما توصیه می شود که با مشاهده خون در مدفوع یا ادرار به پزشک مراجعه کنید، چون وجود خون در مدفوع علاوه بر هموروئید می تواند علامت مشکلات جدی تری مانند عفونت، تومور، سرطان کولون، بیماری کرون و غیره باشد.
سرفه های مزمن
سرفه هایی که بعد از چند روز برطرف نمی شوند، نباید نادیده گرفته شوند. معمولا خیلی از افراد بخصوص سیگاری ها سرفه را چندان جدی نمی گیرند. اما سرفه می تواند علامت مشکلاتی مانند بیماری مزمن انسدادی ریه، آمفیزم بخصوص در بین سیگاری ها و همچنین علامت آسم، آلرژی و حتی وجود تومور باشد. بنابراین لازم است نسبت به سرفه های مزمن دقت بیشتری داشته باشید و هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: