آمریکا در مسیر سیاست‌های متناقض

با به وجود آمدن تنگناهایی که گروه تروریستی داعش و طرفداران آن در سوریه و بخصوص حلب با آن مواجه شده‌اند و شکست قریب‌الوقوع آنها، تلاش و اقدامات بازدارنده‌ای که از ناحیه کشورهای همسو با گروه‌های تروریستی و حامیان آن صورت می‌گیرد، بسیار پررنگ و شدید شده است. ترکیه، اتحادیه اروپا، رژیم صهیونیستی، عربستان، کشورهای عرب خلیج‌فارس و همین طور ایالات متحده پس از ناتوانی در برقراری آتش‌بس، سعی کرده‌اند این موضوع را در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کنند تا از این طریق بتوانند با صدور بیانیه‌ای مانع پیشرفت و سقوط حلب توسط نیروهای مردمی و ارتش سوریه شوند.
کد خبر: ۹۷۵۰۵۶

با توجه به این‌که کمتر از یک ماه دیگر به شروع رسمی فعالیت دونالد ترامپ باقی مانده، تلاش کنگره آمریکا برای تصویب قطعنامه‌ای به منظور تجهیز و تسلیح گروه‌های مسلح و تروریستی، کاملا سیاست متناقض و چندگانه ایالات متحده در افکار عمومی و رسانه‌ها را به نماش می‌گذارد. از یک طرف شعارها و اقداماتی با عنوان مقابله با تروریسم و داعش از طرف دولت آمریکا طی سال‌های اخیر مطرح شده و از طرف دیگر اقداماتی که بتازگی از سوی وزارت دفاع و کنگره دنبال می‌شود، خط بطلانی بر سیاست‌های ضد تروریسمی آنهاست.

از سوی دیگر طی چند وقت اخیر و با شدت گرفتن پیشروی نیروهای سوریه، آمریکا و متحدان آن سعی کرده‌اند حامیان دولت قانونی سوریه از جمله روسیه و ایران را متقاعد کنند دست از حمایت از بشار اسد بردارند. اما حمایت‌های همه‌جانبه مسکو و تهران از دولت مشروع و قانونی سوریه و ارسال تجهیزات و کمک‌های انسانی از طریق مختلف برای مردم این کشور نشان داد این دو بازیگر منطقه‌ای به هیچ وجه راضی به از دست دادن این شریک منطقه‌ای خود در غرب آسیا نیستند. این سیاست‌های انعطاف ناپذیر در کنار پیروزی‌های ارتش موجب شد کشورهای غربی و همپیمانان آنها از روش‌های دیگری به دنبال ضربه زدن به نظام سوریه باشند.

اصغر زارعی

کارشناس مسائل غرب آسیا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها