به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ، نتایج بررسیهای پیشین حاکیست رژیم غذایی مدیترانهای که حاوی میوه، سبزیجات، غلات، خشکبار، چربیهای سالم و ماهی است به بهبود سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک میکند.
اما تاکنون مطالعات اندکی در مورد چگونگی تاثیر این رژیم غذایی بر جلوگیری از ابتلا به بیماریهای چشمی همچون دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد چشم) وابسته به سن صورت گرفته است.
محققان در این آزمایشها به ارزیابی رژیم غذایی ۸۸۳ فرد ۵۵ ساله و بالاتر در پرتغال پرداختند. از این میان ۴۴۹ نفر در مرحله اولیه مبتلا به این بیماری چشمی بوده و ۴۳۴ نفر این عارضه را نداشتند.
به گفته محققان، بررسیها نشان داد که دنبال کردن رژیم غذایی مدیترانهای با کاهش ۳۵ درصدی خطر بروز دژنراسیون ماکولا وابسته به سن مرتبط بوده و مخصوصا مصرف مقدار زیاد میوه برای این منظور بسیار مفید است.
محققان همچنین تاکید کردند افرادی که از میزان زیادی کافئین مصرف میکنند کمتر در معرض ابتلا به این بیماری چشمی هستند. از میان افرادی که میزان زیادی کافئین مصرف میکردند ۵۴ درصد دچار این بیماری نبوده و ۴۵ درصد به عارضه دژنراسیون مبتلا بودهاند.
متخصصان در مورد چرایی بررسی مصرف کافئین و تاثیر آن بر این بیماری اظهار داشتند: این ماده دارای آنتی اکسیدانی است که در پیشگیری از برخی مشکلات جسمی همچون آلزایمر موثر است.
به گزارش هلث دی نیوز، با این حال این مطالعه هنوز ثابت نمیکند که مصرف قهوه و رژیم غذایی مدیترانهای مستقیما خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را کاهش میدهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد