به گزارش جام جم آنلاین از فارس، فرمانده نیروی هوا فضای سپاه چندی قبل پهپاد صاعقه را جدیدترین پهپاد رزمی ایران در سری «سیمرغ» اعلام کرد.
وی با اشاره به خط تولید پهپاد بمب افکنهای خانواده سیمرغ، صاعقه را جدیدترین پهپاد رزمی ایرانی، دستاورد نهراسیدن از تهدیدها دانست و گفت: «این پهپاد که در شعاع دوربرد و فواصل دوردست قادر است، چهار نقطه و هدف را با بمب های هوشمند نقطه زن با دقت مورد اصابت قرار دهد و سالم به محل پرواز بازگردد، جدیدترین پهپاد ایران است.»
سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی زاده تصریح کرد که شهر پهپادی سپاه در جای دیگر است.
وبگاه «جینز دیفنس» ویژه امور نظامی در گزارشی در این زمینه نوشت: نمایش فیلم بلند شدن و فرود پهپاد ایرانی به نام سیمرغ در فرودگاه بینالمللی کاشان در اول اکتبر، گواهی بر مهندسی معکوس موفقیت آمیز ایران از پهپاد «آرکیو-170» آمریکا که دسامبر سال 2011 به دست این کشور افتاد، بود.
بر اساس این گزارش، ایران برای بار اول نمونه پهپاد سیمرغ را در مه سال 2015 نمایش داد اما این نخستین بار است که این کشور پرواز این پهپاد را به نمایش گذاشته است.
این تصاویر را سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نشان داده و اعلام کرده که پهپاد تهاجمی به نام سیمرغ را ساخته است.
به نوشته جینز دیفنس، پهپاد سیمرغ ایران دارای ورودی هوای به مراتب کوچکتر از پهپاد آرکیو -170 است و مبین این نکته مهم است که سیمرغ از موتور توربوفن بهره نمیبرد.
در یکی از تصاویر به نمایش درآمده در زیر یکی از ورودیهای هوای این پهپاد 4 موشک متصل بودند که البته هیچ ارابه فرودی موجود نبود.
اخیرا ژورنال تخصصی ارتش آمریکا نیز نوشت: ایران به تازگی از پهپاد اخلالگر با قابلیت ایجاد پارازیت در سامانههای ارتباطی دشمن رونمایی کرد. علاوه بر این پهپاد، پهپادهای دیگری با قابلیت تصویربرداری و سامانه تخریب لیزر با قابلیت ایجاد اختلال در تصویربرداری پهپادهای دشمن نیز به نمایش درآمد.
بر اساس این گزارش،هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) به یک برنامه کاری و دکترین ارتش ایران مبدل شده است. ایران هر ماه یک پهپاد جدید یا قابلیت جدید را رو نمایی میکند. در حالیکه این کشور اولین پهپاد خود را در دهه 80 میلادی ساخت، تنها در شش سال نخست این دهه پهپادهای شناسایی، (کامیکازاهای هجومی،انتحاری) مختلفی را ساخته است. ایران مدعی شده که اینک توانایی ناوبری پهپادهایش را با کمک سامانه موقعیت یاب یا «جی. پی.اس» ماهوارهای به دست آورده و بر این کمبود غلبه یافته است.
بر این اساس، اینک ایران موفق به ساخت پهپادی با قابلیت عملیات جنگال و پارازیت اندازی در ارتباطهای دشمن و اختلال در آن شده است. با این که هنوز آشکار نشده که آیا واقعا ایران به این فن آوری رسیده یا این ادعا جز آرمانهای این کشور است، با این وجود قابلیتهای مهندسی و هکری ایران پیشرفته هستند. حتی اگر پهپاد جدید ادعایی ایران به اهداف کامل نرسیده باشد، این کشور به طور محتمل به زودی به چنین قابلیتی خواهد رسید و کشورهای منطقه را تحت تاثیر ناوگان پهپادی خود میگذارد.
ژورنال تخصصی ارتش آمریکا در ادامه نوشت: بهنظر می رسد تمرکز ایرانیها بر پهپاد برنامه آنها جهت نبردهای نامتقارن است. در حالیکه ایران به طور فزاینده در منطقه حضور نظامی دارد،با کمک نبردهای نیابتی یا آموزش نظامی قدرت خود را اعمال میکند.
در خاتمه این مطلب آمده است:با افزایش تنش و شاید درگیری با عربستان سعودی یا دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس جای تردید است که ایران میل و علاقهایی به نبرد دریایی مستقیم یا ارتش کلاسیک داشته باشد. این کشور احتمالا به دنبال تقویت نیروی هوایی با خرید جنگندههای روسی یا چینی یا ترمیم ناوگان دریایی خود است اما تاکید و تمرکز بر انواع پهپادها مبین این است که ارتش ایران خود را برای درگیری متفاوت و با شدت کمتر در آینده آماده مینماید. درگیری که پهپادها در آن به آزار و اذیت می پردازند یا به دنبال اختلال در عملیات سامانههای گرانقیمت اعراب همسایه در سراسر خلیج فارس هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت