جواد درودیان نقوسیان در گفت و گو با خبرنگار جام جم آنلاین افزود : کشورهای چین و ترکیه با توجه به رصدی که از بازار ایران دارند، نیازسنجی خوبی از اقلام مصرفی در ایامی چون محرم دارند و برای توسعه صادرات خود برنامه ریزی می کنند .
وی با اشاره به حمایت های خوبی که کشورهای چین و ترکیه از صنایع خود از جمله دادن وامهای کم بهره و معافیت های مالیاتی در نظر می گیرندگفت :متاسفانه در کشورما هزینه های تولید بالا ست و این باعث می شود که تولیدات کشور قدرت رقابت با محصولات وارداتی که بخش عمده ای از آنها از طریق قاچاق و بدون پرداخت حقوق گمرکی وارد کشور می شود نداشته باشند .
دوردیان افزود : اخذ 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده به طور مجزا از مراحل مختلف تولید پنبه ، نخ ریسی ، نساجی ، رنگ رزی و تولید پوشاک باعث شده که این هزینه ها افزایش یابد و از طرف دیگر گرفتن مالیات مستقیم از واحدهای تولیدی بدون در نظر گرفتن مسائل رکودی از سوی ممیز فشار مضاعفی را وارد کرده است .
وی با طرح مثالی در این باره گفت :بنده روزی که کارم رونق داشت 10 چرخ تولیدی داشتم اما به دلیل مشکلات سر راه تولید ظرفیت تولیدم به 20 درصد رسیده است اما هنوز 10 چرخ خیاطی ام باقی است اما وقتی ممیز می آید به این نکته توجه نمی کند و مالیات را براساس آن 10 چرخه خیاطی می نویسد.
به گفته رییس اتحادیه صنف پیراهن دوزان و پیراهن فروشان تهران افزایش هزینه ها و وجود تورم در کشور باعث شده پیراهنی که می توانست 15 هزار تومان تمام شود با احتساب سود تولید کننده 18 هزار تومان به فروش برسد اما هم اینک قیمت نهایی آن 28 هزار تومان تمام می شود که باعث شده در مقایسه با کالای چینی که ارزانتر عرضه می شود قدرت رقابت نداشته باشد ، در حالیکه معتقدیم کیفیت تولیدات داخلی خیلی بهتر از تولیدات چینی است .
وی در پاسخ به این سوال که اقدامات آغاز شده برای مبارزه با قاچاق پوشاک تا چه حد بر بازار تاثیرداشته است گفت :متاسفانه مبارزه با قاچاق پوشاک چند روزی پیگیری شد ،اما به طور جدی دنبال نشد . معتقدم هستم که درمبادی ورودی نظارت کافی وجود ندارد و کالا به صورت کانتینری از طریق مبادی رسمی وارد کشور می شود .
دورودیان ادامه داد :وقتی یک قایق آمریکایی درآبهای گسترده ایران ورود پیدا می کند نیروی سپاه کشور مثل عقاب آن را شناسایی می کند بنابراین شناسایی کانتینر های قاچاق که به کشور وارد می شود نباید کار مشکلی باشد .
وی با اشاره به وجود هزار و 400 واحد تولیدی پیراهن و رسته های وابسته در تهران گفت : حدود 600 واحد بدون پروانه کسب نیز در تهران مشغول به کار است که به تدریج پروانه دار می شوند .
سیما رادمنش - جام جم آنلاین
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد