به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی چهارمین گردهمایی شب شعر عاشورایی، حدود سه سال پیش، نخستین دور شب شعر عاشورایی «پرچمهای برافراشته» نیز با دبیری علی موسوی گرمارودی با هدف آنکه نگاه فرهنگی می تواند در سایر بخشهای تجاری و اقتصادی گسترش یابد و بیش از گذشته سبب رشد فرهنگ و کاهش آسیبهای اجتماعی شود برگزار شد و با استقبال عموم جامعه قرار گرفت چنانکه تاکنون ادامه یافته است و چهارمین دور شب شعر عاشورایی 12 مهرماه سال جاری با دبیری سعید بیابانکی بعد از نماز مغرب در حسینیه رایه العباس بندرعباس برگزار میشود.
بیابانکی در خصوص این برنامه گفت: در برنامه امسال شاهد 11 شعر خوانی توسط 8 شاعر برجسته آیینی کشور و 3 شاعر محلی استان هرمزگان خواهیم بود که طی سالهای گذشته و امسال تنها در یک روز و آن هم در نخستین روز محرم برگزار می شود. اما با توجه به آنکه این برنامه مورد استقبال قرار گرفته است پیشنهاد دادم تا از این پس در عین راهاندازی دبیرخانه دائمی برای این برنامه، از یک شب به سه شب افزایش یابد تا بتوانیم از شاعران بیشتری دعوت کنیم تا در این شب شعر حضور داشته باشند. اما امسال یک شب خواهد بود. گزیدهای از شعرخوانیهای این برنامه در شبکههای اجتماعی منتشر خواهد شد. همچنین مجموعهای شعرهای خوانده شده توسط حوزه هنری بندرعباس در قالب یک کتاب منتشر خواهد شد.
وی در خصوص لزوم برگزاری برنامههایی از این دست افزود: شعر آیینی و بخصوص شعر عاشورایی از جمله شعرهایی است که مخاطب گسترده ای در کشور ما دارد به ویژه در ایام خاص مانند تاسوعا و عاشورا و یا اعیاد و شهادت ها؛ چراکه فرهنگ دینی مذهبی به واسطه مجالسی همچون روضه خوانی، عزاداری و سخنرانی که در قالب هیات ها برگزار می شود بیشتر به ما رسیده است.
در طول تاریخ تاکنون روز به روز به کمیت این مجالس افزوده شده و پایه اصلی این مجالس نیز شعر است. چنانکه اگر شعر را از این مجالس حذف کنیم شاید رنگ و بوی امروزی را نداشته باشد. از این رو یا شعر خام یا شعر همراه مداحی و نوحه رایج است چون مخاطب بسیار دارد بهترین رسانه برای انتقال فرهنگ دینی، آیینی و عاشورایی است. فرهنگ آزادگی که امام حسین بنیانگذار آن است می تواند از طریق شعر به عموم جامعه انتقال یابد.
طی سالهای پیش از انقلاب نسبت به قدرت این رسانه کوتاهی شده بود چنانکه بسیاری از آثاری که به این حوزه راه یافته آثار ارزشمندی نیست و آثاری است که به واسطه شهرت یک مداح یا شخصی که تریبون در اختیار داشته است خوانده شده و قابل توجه نیست. اما طی سالهای گذشته توجه ویژهای به شعر آیینی و شعر عاشورایی شده است و آثاری که به این مجالس راه یافته اند فاخر هستند. بخصوص با روی کار آمدن جوانان شاعر و نسلی که تحصیل کرده و با ذوق هستند، ادبیات مدرنتری نسبت به شعر پیش از انقلاب شکل گرفته که باید بیشتر به آن پرداخته شود و از پژوهشگران و اساتید امر بهره جوییم.
به گفته بیابانکی، محمدعلی مجاهدی، قربان ولیئی، نادر بختیاری، سید حمیدرضا برقعی، حافظ ایمانی، عباس کیقبادی، قاسم صرافان و محمود حبیبی کسبی شاعران کشوری این برنامه هستند و سه شاعر نیز از هرمزگان (عبدالحسین انصاری، مسلم محبی و رضا انصاری) حضور خواهند داشت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم