به گزارش جامجم، اعطای مجوز صدور روادید و برقراری مرز در یک منطقه، امتیازی است که میتواند موجب تسهیل و افزایش ورود سرمایهگذاران، تجار و گردشگران به آن منطقه شود. در کشور ما پیش از این علاوه بر تهران در شهرهای دارای فرودگاه بینالمللی چون کیش، تبریز، مشهد و شیراز دفاتر وزارت امور خارجه با قابلیت صدور روادید الکترونیکی با یک ماه اعتبار و 15 روز تمدید، برای مسافران خارجی دایر شده است. حال حسن قشقاوی، معاون پارلمانی وزارت امور خارجه که به مرکز استان آذربایجان غربی سفر کرده است، در آیین افتتاحیه جشنواره ملی انگور در ارومیه به شهروندان این شهر میگوید که وزارت امور خارجه آمادگی اعطای مجوز صدور روادید برای این شهرستان را هم دارد تا شهروندان دیگر کشورهای جهان بیایند و در شهرستان ارومیه روادید بگیرند و سرمایهگذاری کنند.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به این آمار که سالانه 25 هزار اسناد تجاری و سجلی در دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در ارومیه صادر و تصویب میشود، گفته که برهمین اساس به این دفتر اجازه صدور روادید میدهیم تا در آینده تمام کشورهای دنیا از ارومیه روادید بگیرند.
صدور روادید در ارومیه تا 3 ماه آینده
وی البته اشارهای به جزئیات این طرح و زمان اجرای آن نکرد، اما احمد منتظمی، نماینده وزارت امور خارجه در استان آذربایجان غربی در گفتوگو با جامجم اظهار امیدواری میکند که ظرف سه ماه آینده بتوان امکان صدور روادید الکترونیک در شهر ارومیه را فراهم کرد.
فرودگاه ارومیه بینالمللی میشود
منتظمی با اشاره به اینکه یکی از دلایل مهم ایجاد نشدن دفتر صدور روادید در ارومیه تاکنون و با وجود ظرفیتهای گردشگری و اقتصادی، نبود فرودگاه بینالمللی در این شهر بوده است، میافزاید: اما اخیرا شاهد پروازهای خارجی به مقصد ارومیه هستیم به این ترتیب که از استانبول دو پرواز، از آدانا یک پرواز و از بغداد هم یک پرواز به ارومیه میآید و قرار است در آینده، پروازهای خارجی افزایش یافته و به مقاصد اربیل، باکو و ایروان هم پروازهایی داشته باشیم.
نماینده وزارت امور خارجه در استان آذربایجان غربی یادآور میشود که با توجه به برقراری پروازهای بینالمللی که یکی از بسترهای لازم دایر شدن دفتر صدور روادید است و همچنین درخواست برخی گردشگران و سرمایهگذاران خارجی برای ایجاد چنین دفتری در ارومیه به منظور تسهیل فعالیتشان، آن را با وزارت امور خارجه در میان گذاشتیم و آقای قشقاوی نیز گفتوگویی در همین زمینه با اداره گذرنامه داشتند که به خاطر اعلام آمادگی این اداره و همچنین وزارت امور خارجه و دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان و همچنین فرودگاه ارومیه برای اختصاص مکانی در فرودگاه به این منظور، دایر کردن دفتر صدور روادید در ارومیه در دستور کار وزارت امور خارجه قرار گرفت.
منتظمی به ویژگی و مزیت دایر شدن دفتر صدور روادید در ارومیه اشاره کرده و میگوید: از آنجا که تمام سرمایهگذاران خارجی علاقهمند سرمایهگذاری در آذربایجان غربی، به خاطر صرفهجویی در وقت تمایل دارند که مستقیم وارد ارومیه شوند نه این که ابتدا به تهران یا تبریز رفته و سپس وارد ارومیه شود و همچنین از آنجا که آذربایجان غربی به دلیل وجود منطقه آزاد ماکو و ویژگیهای ممتاز آن برای سرمایهگذاران، بهشت سرمایهگذاران ایران به شمار میرود، بنابراین برقراری پروازهای خارجی و صدور روادید در همین استان باعث میشود که سرمایهگذاران زیادی وارد استان شده و به دنبال ورود خود رونق کسب و کار و توسعه و پیشرفت را به این استان بیاورند.
در همین حال نادر صفرزاده، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری آذربایجان غربی هم با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی این استان میگوید: اکنون 18 کارخانه آبمیوه و کنسانتره در این استان راهاندازی شده و ظرفیت سردخانههای استان هم یک میلیون تن است.
باروری ظرفیتهای تجاری و کشاورزی
روحالله حضرتپور، نماینده ارومیه در مجلس در گفتوگو با جامجم به ظرفیتهای تجاری اقتصادی آذربایجان غربی اشاره کرده و میگوید: این استان با سه کشور ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و عراق هممرز است که در کنار وجود منطقه آزاد ماکو که شرایط ممتاز و تسهیلات ویژهای برای سرمایهگذاران فراهم کرده است از برتریهای تجاری اقتصادی آذربایجان غربی بهشمار میرود که میتواند توجه سرمایهگذاران خارجی و داخلی را به خود جلب کند. وی میافزاید: اقدامات جدید وزارت امور خارجه و سایر دستگاهها میتواند این امید را در ارومیه ایجاد کند که جهش اقتصادی در راه است.
فاطمه مرادزاده
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت
یاشاسین آذربایجان
یاشاسین ارومیه