یخچال بد‌بو!

معمولا وقتی یخچال تمیز و به نظافت آن توجه می‌شود، ظاهر پاکیزه‌ای دارد و بوی نامطبوعی از آن به مشام نمی‌رسد. اما به محض این که یکی دو قلم جنس جدید وارد یخچال می‌شود پس از گذشت چند روز، دانه‌های بسیار ریزی از کلونی کپک‌هایی که به زحمت می‌توان آنها را دید در زوایای قفسه‌های یخچال مشاهده می‌شود و با باز کردن در یخچال بوی نامطبوعی به مشام می‌رسد و حتی آب درون پارچ هم بو می‌گیرد. حال سوال اینجاست آلودگی میکروبی یخچال تا چه میزان تهدیدکننده سلامت است و راه رهایی از بوی بد یخچال چیست؟
کد خبر: ۹۳۴۰۸۹
یخچال بد‌بو!

رشد و نمو باکتری و کپک در داخل یخچال دور از ذهن نیست، چون مواد غذایی خام و بخصوص میوه و سبزیجات تازه‌ای که ما روزانه درون این محفظه می‌گذاریم بار میکروبی بالایی دارند و می‌توانند این آلودگی را به یخچال انتقال دهند.

براساس پژوهشی که در دانشگاه ایالتی تنسی روی باکتری‌های پنهان یخچال انجامید، مشخص شد اغلب این باکتری‌ها برای سلامت انسان بی‌‌ضررند بجز 20درصد آنها که باعث ایجاد عفونت تنفسی می‌‌شوند.

اما مهم‌ترین راهکاری که می‌تواند سبب کاهش ورود آلودگی به یخچال شود، شست‌وشوی میوه، سبزی، گوشت خام و بویژه پوشش موادغذایی بسته‌بندی شده، قبل از ورود به یخچال است. لازم است بدانید بسته‌بندی اغلب مواد غذایی با دست کارگران توزیع‌کننده، عرضه‌کننده و دست مصرف‌کنندگانی که در پایان یک روز کاری، اقدام به انتخاب و خریداری این نوع محصولات می‌کنند آلوده می‌شود و اغلب افراد هم از این موضوع بی‌اطلاع هستند غافل از این که این پوشش‌ها با یک شست‌وشوی ساده با مایع شوینده و آب ولرم تمیز می‌شوند.

برای رفع بوی بد و تمیزی یخچال چه کنیم‌؟

یخچال را خاموش کرده و تمام مواد غذایی خام و پخته را خارج کنید و قفسه‌ها و کشوهای آن را با محلول آب گرم و جوش شیرین که یکی از بهترین مواد ضدمیکروبی است بشویید و گندزدایی کنید. دیواره‌ها و لاستیک دور در یخچال را با ابر آغشته به این محلول یا با محلول آب و سرکه سفید بشویید و با حوله خشک کنید و اگر ذره‌ای از مواد غذایی به لاستیک یا دیواره‌های یخچال چسبیده و جدا نمی‌شود، مرطوبش کنید تا براحتی جدا شود. نتایج تحقیقات نشان داده‌ است داخل یخچال از کف خانه کثیف‌‌تر است.

بهترین راه برای جلوگیری از انتشار بوی نامطبوع یخچال استفاده از چند تکه زغال است. زغال را درون یک فنجان یا کیسه توری قرار دهید و در گوشه‌ای از یخچال بگذارید. ضمن این که مقداری جوش‌شیرین یا قهوه آسیاب شده نیز می‌تواند بوی مواد غذایی درون یخچال را رفع کند.

این را هم بدانید همیشه مواد غذایی پرچرب در مقایسه با سایر غذاها استعداد زیادتری برای بو گرفتن دارند. پس حتما این نوع غذاها را درون ظروف دردار نگه دارید و از ماندگاری طولانی مدت مواد غذایی بودار در داخل یخچال اجتناب کنید و برای آن که آب بطری و پارچ، بوی مواد غذایی معطر را نگیرد حتما در آنها را ببندید.

فاخره بهبهانی

جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
نشر، پاسوز قاچاق کتاب

نادر قدیانی معتقد است به جای حمایت مستقیم از ناشر مخاطب یا نویسنده، باید از ترویج کتابخوانی در مدارس حمایت کرد

نشر، پاسوز قاچاق کتاب

نیازمندی ها