آخرین نسل ماموت ها از تشنگی تلف شدند!

در حالی که انسان تا حد انقراض نسل به شکار ماموت ها ادامه داد، اما نسلی از این جانوران پر هیبت در جزیره ای متروک و منزوی در آلاسکا برای 5 هزار سال دوام آوردند. اما در نهایت سرنوشت شوم آنها انقراض کلی نسل ایشان بود.
کد خبر: ۹۲۸۷۰۰
آخرین نسل ماموت ها از تشنگی تلف شدند!

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تابناک، آن گونه که به نظر می رسد، تشنگی چیزی بوده است که آخرین نسل از ماموت هایی که در جزیره «سنت پل» آلاسکا زندگی می کرده اند را از میان برده است. در حالی که این نسل از جانوران برای مدت زمان بسیار طولانی بقا و دوام داشته اند، بسیاری از محققان همواره به دنبال این پرسش بوده اند که به راستی چه چیز منجر به انقراض نسل آنها شده است.

تحقیقات جدیدی که از سوی دانشمندان دانشگاه «فیربانکس» آلاسکا صورت گرفته است گویا در نهایت پاسخی قطعی برای این پرسش پیدا کرده است: تشنگی و عدم دسترسی به آب گوارا و قابل آشامیدن 5 هزار و 600 سال قبل این جانوران را از روی زمین محو کرد.

بر اساس یافته های این مطالعه، این جزیره که در منطقه ای میان روسیه و آمریکا واقع شده، هیچ رودخانه ای ندارد و همچنین از داشتن فصل بهار محروم است. شرایط جوی این جزیره آب و هوایی خشک را رقم زده و بالا آمدن سطح آب دریا منجر به کاهش منابع آب آشامیدنی و شور شدن منابع محدود آب شده است.

این مطالعه در حالی صورت گرفته است که بقایای ماموت ها در این جزیره متروک در حالی در قرن هجدهم و در سال 1787 یافته شد که پیش از آن هیچ انسانی به این جزیره قدم نگذاشته بود و منابع غذایی نیز برای تغذیه ماموت ها به نظر در این منطقه فراوان بوده است. اما با این همه نسل ماموت ها در این منطقه منقرض شده بود که خود سؤال اساسی در مورد چرایی آن برای دانشمندان به جای گذاشت.

دانشمندان با مطالعه ایزوتوپ ها و میکروب های به جا مانده در بقایای رسوبی نزدیک آب های آشامیدنی این منطقه در یافتند که بالا آمدن سطح آب دریا منجر به کاهش منابع آبی و شور شدن آنها شده است. در واقع جزیره سنت پل بقایای پل خاکی میان آمریکا و روسیه بوده است که به مرور زمان بالا آمدن سطح آب منجر به جدا شدن آنها از یک دیگر شده است.

این مطالعه یادآور می شود، در حالی که ماموت ها در حال مبارزه با افزایش گرمای هوا و کاهش مناطق قابل زیست برای گونه خود بوده اند، کاهش شدید کیفیت آب آشامیدنی در پی فعالیت های شدید خود آنها نیز این شرایط را وخیم تر کرده است. پروفسور «ماتیو وودلر» که یکی از محققان این مطالعه است، اشاره کرده که شخصا اقدام به نقاشی تصویری از این شرایط وحشتناک که ماموت ها با آن درگیر بوده اند کرده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
جداسازی برای کارآمدی

رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با «جام‌جم» از طرح تفکیک وزارت راه و شهر‌سازی می‌‌گوید

جداسازی برای کارآمدی

نیازمندی ها