عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نهم:

سالانه فقط 3 درصد بودجه کل کشور نصیب استانها می شود

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات دوره نهم مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه از مجموع کل بودجه سالانه کشور تنها 3 درصد به استانها می رسد که این به هیچ وجه زیبنده نظام برنامه ریزی کشور نیست.
کد خبر: ۹۱۵۱۰۶
سالانه فقط 3 درصد بودجه کل کشور نصیب استانها می شود

به گزارش جام جم آنلاین ، موسی الرضا ثروتی در مصاحبه با رادیو اقتصاد از تعریف 28 هزار میلیارد تومان درآمد جدید در بودجه سال جاری از سوی مجلس شورای اسلامی خبرداد و افزود: این میزان درآمد جدا از اعدا و ارقامی که دولت در قالب لایحه بودجه تقدیم مجلس کرده بود.

وی همچنین اظهارداشت: با تعریف درآمدهای جدید در لایحه بودجه سال 95 اعتبارات دستگاهها در برخی از بخش ها افزایش قابل توجهی یافته است.

ثروتی گفت: سال 94 بودجه عمرانی دولت 50 هزار میلیارد تومان بود که 55 درصد تخصیص یافت اما در عوض هزینه های جاری 105 درصد از سوی دولت تخصیص پیدا کرد.

وی در ادامه با اشاره به این جمله که " متاسفانه هم دولت دهم و هم دولت یازدهم قانون برنامه پنجم و قانون دائمی در ارتباط با سهم اعتبارات استانها را به درستی اجرا نکرده اند"، افزود: براساس ماده 180 قانون برنامه پنجم باید 2 درصد بودجه کل به استانها اختصاص پیدا کند ناگفته نماند این علاوه بر سهم 6 درصد استانها بوده ولی عمل نشده است برای مثال در سال گذشته دولت از محل ماده 180 قانون برنامه پنجم توسعه بایستی 7 هزار میلیارد تومان به استانهای کشور پرداخت می کرد که متاسفانه در حد هزار میلیارد تومان بسنده شد که این یک ظلم نابخشونی به استانهای کشور است.

نماینده مجلس نهم تصریح کرد: ماده 180 قانون برنامه پنجم توسعه در مجلس به عنوان قانون دائمی توازن منطقه مصوب شده و طبق این قانون باید 3 درصد بودجه سالانه کل کشور به استانها اختصاص پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان تخصیص اعتبارات از مجموع بودجه سالانه کل کشور به استانها تنها 50 درصد است و به سخن دیگر سه درصد بودجه سالانه به استانها اختصاص پیدا می کند که این اختصاص به هیچ وجه زیبنده نظام برنامه ریزی کشور نیست.

ثروتی همچنین با اذعان اینکه عدم اجرای قانون به وسیله دولت ها یک آفت جدی در جامعه است، گفت: برنامه ریزی در کشور خوب انجام می شود اما خوب اجرا و عملیاتی نمی شود.

وی افزود: با توجه به اینکه برنامه پنج ساله پنجم توسعه شش ساله شده اما 50 درصد آئین های این برنامه هنوز نوشته نشده است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نهم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این جمله که "اقتصاد مقاومتی پایه های استوار خود را بر روی دو عنصر اساسی اقتصادی یعنی تولید ملی و مصرف ملی بنیان نهاده است"، گفت: زیبنده یک نظام اسلامی نیست مدیران اقتصادی در تز تجاری واردات بیشتر از صادرات کالاهای نهایی را در کارنامه اقتصاد داشته باشند و برای واردات منافع خام را بفروشند و این امر وابستگی و آسیب پذیری اقتصاد ایران را مضاعف می کند.

وی افزود: اقتصاد مقاومتی و رهنمودهای مقام معظم رهبری پیام شفاف را برای سیاستگذاران دارد و آن تولید مبنی بر تفکر، سرمایه و کار ایرانی بدون اتکاء به درآمد منابع خام ولی متکی بر ثروت ملی برآمده از منابع خام است.

ثروتی با تصریح اینکه موضوع اقتصاد مقاومتی امروز در کانون توجه تصمیم گیران و تصمیم سازان در عرصه ملی است، اظهارداشت: در حال حاضر کفه شعار ترازوی مسئولان سنگین از کفه اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتی است.

وی افزود: اقتصاد مقاومتی نظام پایداری اقتصادی در برابر استفاده تهاجمی دشمن از ابزارهای اقتصادی علیه منافع و اهداف کشور است. هدف دشمنان از اعمال تحریم ها، تضعیف یا تسخیر منابع اقتصادی کشور برای بهره گیری در برنامه های آینده است.

ثروتی تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی بهترین راهکار در شرایط کنونی است که دشمن با افزایش اقدامات خصمانه خود در قالب تحریم های اقتصادی در حال خصومت ورزی است و حال آن که این فرمول ایستادگی و مقاومت در عرصه اقتصاد، فرصت های حداکثری را فراروی ملت ایران در مسیر اعتلا و پیشرفت می گشاید.


گفتنی است، برنامه «روی خط اقتصاد» کاری از گروه اقتصاد و جامعه شبکه رادیویی اقتصاد است که از شنبه تا پنجشنبه هر روز راس ساعت 19 به مدت 55 دقیقه با هدف تحلیل و بررسی مهمترین خبرهای اقتصادی ایران و جهان به منظور اطلاع رسانی و آگاه کردن مخاطبان بر روی موج اف ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها