نایب رییس شورای عالی زعفران در گفتگو با جام جم آنلاین:

ستاد مبارزه با قاچاق جلوی خروج پیازچه زعفران را بگیرد / افغانستان رقیب ایران شد

نایب رییس شورای عالی زعفران گفت :افغانستان و چین چند سالی است که درحال خارج کردن پیازچه زعفران ازکشورمان هستند واگر روند این چنین ادامه یابد تولید و صادرات زعفران از دست ما خارج خواهد شد .
کد خبر: ۹۱۴۴۵۲
ستاد مبارزه با قاچاق جلوی خروج پیازچه زعفران را بگیرد / افغانستان رقیب ایران شد

غلامرضا میری در گفت و گو با خبرنگار جام جم آنلاین در پاسخ به این پرسش که افغانستان درآینده تا چه حد می تواند رقیب کشور برای تولید زعفران باشد گفت : کشور افغانستان با توجه به ظرفیت هایی که دارد از جمله نیروی انسانی ارزان و نیروی متخصصی که در کشور خودمان پرورش یافته ومهاجرت کرده است همچنین کمک های خواسته یا نخواسته برخی از نهادها به افغانستان درآینده به یک رقیب تبدیل خواهد شد ، چراکه هرروز شاهد آن هستیم که پیازچه های زعفران از ایران به این کشور قاچاق می شود.

وی براین باوراست که روزی خواهد رسید که چشم باز کرده وخواهیم دید که تولید و صادرات زعفران از دست ما خارج شده است .

میری در ادامه به تلاش چینی ها نیز برای کشت زعفران اشاره کرد و گفت :علاوه بر افغان ها ، چینی ها نیز به شدت در این زمینه فعال هستند ومن به چشم خود دیدم که چینی ها در برخی از روستاهای کشت زعفران از جمله در تربیت حیدریه ، کاشمر قائن و فرودس و جاهای مختلف در حال تردد هستند وپیاز زعفران را با قیمت خیلی بالا توسط دلالها خریداری و آنرا در کامیونها جاسازی و متاسفانه از کشور خارج می کنند.

نایب رییس شورای عالی زعفران از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و نیروی انتظامی درخواست کرد تا قضیه قاچاق پیازچه زعفران از کشور راجدی گرفته وتمهیدات لازم برای جلوگیری از آن اندیشیده شود .

وی درادامه افزود :زعفران یک محصول استراتژیک است و محصولی است که ما به داشتنش افتخارمی کنیم و در این بخش بالغ بر یک میلیون نفر در بخش تولید ، فراوردی ، توزیع ، بسته بندی و صادرات اشتغال دارند وحیف است که با سهل انگاری این جایگاه را از دست دهیم .

میری تصریح کرد : نباید به هیچ کشوردیگری اجازه دهیم تا محصولی را که تولید عمده اش در انحصارماست ازدستمان خارج کند ، همانطور که خیلی از کشورها نیز اجازه چنین کاری را نمی دهند.

وی در پاسخ به این پرسش که درحال حاضر تولید زعفران در افغانستان چه میزان است اظهارکرد:تولید زعفران به گفته خوشان حدود 3 تن است، ولی با توجه به حمایت های تکنولوژیکی ، سیاسی و حمایت مالی که ازآنها می شود و همینطور روند خروج پیازچه زعفران ازکشور می توان گفت درآینده افغانستان کشور رقیبی برای ایران می شود ، این در حالیست که در ایران از این کشت حمایت مالی و تکنولوژی نمی شود وهیچگونه حمایت سیاسی از بازار ایران وجود ندارد اما سازمان ملل و کشورهای هلند و فرانسه ازکشت زعفران در افغانستان حمایت می کنند و بازارهای مختلف جهانی را در اختیارشان قرارمی دهند که خیلی راحت محصولشان را به فروش برسانند.

سیما رادمنش - جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
اشكان
-
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۹
۰
۰
وقتی روستاییان به بهانه بیكاری روستاهارا خالی كرده و به شهرها مهاجرت می كنند طبیعی است كه كشاورزی را افغانها انجام داده و در نهایت دودش به چشم خودمان می رود . هرچند در نهایت این قضیه اشكالی هم ندارد چون كشاورز كه نداریم ، چون همه به شهر رفته اند ، به اجناس درجه 6و7 چینی هم كه عادت كرده ایم . زعفرانمان هم كه فله ای صادر می شد پس چه بهتر كه تولید زعفران بخوابد و كشاورزان در تهران مسافركشی كنند ....
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها