به گزارش جام جم سرا ، طبق یافته های محققان دانشگاه هاروارد، افرادی که روزی سه وعده یا بیشتر غلات کامل می خورند، در مقایسه با سایر افراد ۲۰ درصد کمتر در معرض خطر مرگ زودهنگام در طول مدت مطالعه قرار داشتند.
دکتر کی سان، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «هر چقدر مصرف غلات کامل ببشتر باشد، نرخ مرگ و میر، بخصوص مرگ ناشی از بیماری قلبی-عروقی کمتر خواهد بود.»
غلات کامل شامل آرد گندم کامل با سبوس، آرد جودوسر، برنج قهوه ای و آرد ذرت کامل است.
زمانیکه دانه غلات تصفیه می شوند، آسیاب می شوند و در پی این فرایند، سبوس و همچنین فیبر، آهن، و بسیاری از ویتامین های B آن از بین می روند.
طبق اعلام وزارت کشاورزی آمریکا، نان سفید، برنج سفید و آرد گندم سفید همگی غلات تصفیه شده هستند.
سان و همکارانش یافته های مربوط به ۱۲ مطالعه منتشرشده را که شامل حدود ۸۰۰ هزار زن و مرد بود مورد بررسی قرار دادند.
جمعیت مورد مطالعه از کشورهای آمریکا، بریتانیا و اسکاندیناوی بودند. مطالعات از سال ۱۹۷۱ تا ۲۰۱۰ انجام شده بود و در طول مدت مطالعه، حدود ۹۸ هزار مورد مرگ گزارش شده بود.
بررسی ها نشان داد ریسک مرگ زودهنگام ناشی از بیماری قلبی و سکته در بین افرادی که سه وعده یا بیشتر در روز غلات کامل مصرف می کردند (در مجموع ۴۸ گرم) در مقایسه با کسانی که کمتر از این مقدار مصرف می کردند، تا حدود تقریبی ۲۵ درصد کاهش یافته بود. خطر مرگ ناشی از سرطان هم تا حدود ۱۵ درصد کاهش یافته بود.
سان در مورد نتیجه این تحقیقات اینگونه توضیح می دهد: «غلات کامل سرشار از فیبر هستند، از اینرو به تنظیم قند خون کمک کرده و سطح کلسترول خون را بهبود می بخشند، که همین مسئله به کاهش ریسک بیماری قلبی و دیابت کمک می کند. همچنین فیبر موجب می شود فرد به مدت طولانی تری احساس سیری کند، از اینرو کالری کمتری مصرف می کند، وزن سالمش حفظ می شود و در نیجه ریسک بیماری قلبی کاهش می یابد.»
منبع: مهر
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد