به گزارش جام جم انلاین و به نقل از ایرنا، برخی از رسانه های خبری یکشنبه شب گزارش دادند، ایران در این اجلاس که با هدف تثبیت قیمت تشکیل شده است، شرکت نکرد و گزارشها حاکی از آن است که دلیل اصلی عدم توافق در این نشست اختلافات عربستان با ایران بوده است.
ایران تاکید کرده است که تا زمان بازگشت کامل به بازار نفت و رساندن سهم خود از بازار به سطح پیش از اعمال تحریمها به هیچ گونه سقف تولیدی تن نخواهد داد و هیچ توافقی را در مورد تثبیت میزان تولید امضا نخواهد کرد.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که عربستان بزرگترین تولیدکننده اوپک به شرکت کنندگان اجلاس دوحه گفته است که خواهان پایبندی تمام تولیدکنندگان بزرگ از جمله ایران به سقف تولید است.
قرار بود 18 کشور شرکتکننده در نشست دوحه از جمله روسیه امروز یکشنبه 17 آوریل (29 فروردین) توافقی را برای ثابت نگه داشتن سقف تولید ماه ژانویه تا اکتبر سال 2016 امضا کنند.
اما بر اساس گزارشها، اختلاف میان اعضا و مخالفت عربستان با پیشنویس توافق باعث ابهام در سرنوشت اجلاس و الزامآور بودن نتیجه آن شده است.
علاوه بر این بین شرکتهای عضو اوپک و کشورهای غیر عضو بر سر میزان تولید اختلاف نظر وجود داشته است. کشورهای عضو اوپک به کشورهای غیر عضو گفتهاند که آنها ابتدا باید با اوپک به توافق برسند.
این توافق احتمالا به نشست آتی در تابستان موکول خواهد شد.
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع خود گزارش داده است که پیشنویس تازهای که پس از این دیدار تهیه شده شامل هیچ یک از موارد الزامآور قبلی نمیشود.
یک مقام ارشد نفتی به این خبرگزاری گفته است: مشکل پیدا کردن راه حلی است که ایران در آن نقشی نداشته باشد، عربستان را راضی کند و روسیه را شاکی نکند.
کارشناسان پیشبینی میکنند که بینتیجه ماندن اجلاس دوحه باعث خواهد شد ثبات نسبی چند ماه اخیر در قیمت نفت به خطر بیفتد و رقابت در تولید باعث کاهش بیشتر قیمت شود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد