به گزارش جام جم آنلاین، دومین نشست خبری غلامعلی حداد عادل با سمت سخنگوی ائتلاف اصولگرایان، ظهر امروز و با حضور برخی از چهرههای این ائتلاف از جمله بیژن نوباوه، سلیمانی، پرویز داوودی، اسماعیل کوثری، روحالامینی، لاله افتخاری، مجتبی رحماندوست و علی قریشی در خبرگزاری تسنیم برگزارشد.
حداد عادل در ابتدای نشست خود ضمن تبریک ایامالله دهه فجر و دعوت مردم برای حضور در راهپیمایی 22 بهمن به انتخاب لیست 30 نفره ائتلاف اصولگرایان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: انتخابات فرصت مناسبی است که رقابت جناحها ظاهر آن است اما باطن آن احساس هویت سیاسی در بین یک ملت است. احساس استقلال، احساس حاکمیت ملی و استمرار اراده ملی در بین ملتی است که نتیجه آن به مراتب از شکست یا پیروزی یک جناح بر جناح دیگر مهمتر است.
حداد عادل با اشاره به اعضای 30 نفره لیست اصولگرایان و فرآیند انتخاب آن اظهار داشت: ابتدا یک کارگروه از جانب شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان مامور بررسی فهرست شدند. این شورا از تعداد 190 نفر از کسانی که در استان تهران برای انتخابات ثبتنام کرده بودند را به عنوان چهرههای اصولگرای شاخص و شناخته شده شناسایی کردند و در مراحل بعدی یک نوبت از همه فعالان و روسای احزاب و همچنین یک نوبت از همه نامزدها دعوت شد تا گفتوگویی با آنان صورت گیرد و سپس در دو و 3 مرحله در جامعه نظرسنجی ترتیب دادیم.
وی اضافه کرد: شایستگی و صلاحیت، کارآمدی و تخصص، مقبولیت، تجربه، نوآوری، از جمله شاخصهایی بود که کارگروه مسئول تهیه فهرست آن را به عنوان معیارهایی برای نامزدهای اصولگرا انتخاب کردند. در این فهرست تلاش شد این شاخصها و ملاکها رعایت شود.
سخنگوی ائتلاف اصولگرایان با بیان این مطلب که در مرحله اول تهیه فهرست به یک جمع 190 نفره رسیدیم اظهار داشت: پس از بررسیهای بیشتر 190 نفر تبدیل به 128 نفر و پس از انجام رایگیری به لیست 54 نفره رسیدیم و در مرحله دیگر نیز این تعداد به 45 نفر رسید و در نهایت ما با در نظر گرفتن تمامی جوانب و شاخصها یک لیست 30 نفره ارائه دادیم.
رئیس دوره هفتم مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعار ائتلاف اصولگرایان در انتخابات مجلس دهم با عنوان «معیشت، امنیت و پیشرفت» گفت: تصور ما بر این است که 3 مفهوم ذکر شده ظرفیت این را دارد که مقاصد ما را در مجلس دهم در بر گیرد.
وی با اشاره به خصوصیات فهرست 30 نفره برای انتخابات مجلس، گفت: در این فهرست 12 نفر متخصص اقتصاد، 6 نفر در حوزه اجتماعی و 10 نفر نیز تجربه فرهنگی دارند و اشخاصی نیز در حوزههای علم و فناوری و دفاعی و برخی در این مولفهها مشترک هستند، وجود دارند.
سخنگوی ائتلاف اصولگرایان با اشاره به تحصیلات اعضای لیست 30 نفره اظهار داشت: 25 نفر از اعضای این لیست دارای درجه دکترای تخصصی و 5 نفر نیز کارشناسی ارشد یا تحصیلات حوزوی دارند و در این لیست 4 نفر روحانی و 6 خانم حضور دارند و 12 نفر نیز سابقه نمایندگی نداشتهاند و در این لیست سعی شده ترکیب متوازنی از صاحبان تجربه و چهرههای جدید را ایجاد کنیم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به رده سنی اعضای لیست 30 نفره، گفت: 4 نفر از این افراد بین 30 تا 40 سال، 4 نفر بین 40 تا 50 سال، 12 نفر بین 50 تا 60 سال، 8 نفر بین 60 تا 70 سال و دو نفر هم بالاتر از 70 سال سن دارند و متوسط سنی نامزدهای اصولگرا 54 سال و 6 دهم سال است.
حداد عادل ادامه داد: در فهرست ارائه شده تعداد قابل توجهی استاد دانشگاه وجود دارد و در این لیست تاکید بر اقتصاد است.
وی تصریح کرد: 15 نفر از این فهرست ارائه شده سابقه مدیریت ارشد در نظام جمهوری اسلامی را دارند که از ریاست قوه تا معاونت رئیس جمهور تا وزیر و عضویت در هیئت رئیسه مجلس را شامل میشود و باقی نفرات این لیست در سمتهای مختلف به نظام جمهوری اسلامی خدمت کردهاند.
رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس با اشاره به گرایش سیاسی اعضای لیست 30 نفره گفت: 9 نفر از اعضا گرایش عمومی دارند که به هیچ تشکل خاصی تعلق ندارند. 7 نفر از این لیست به پایداری، 6 نفر به جبهه پیروان خط امام و رهبری، 6 نفر به ایثارگران و 2 نفر نیز گرایش به سایر گروهها و تشکلها دارند.
سخنگوی ائتلاف اصولگرایان در پاسخ به سوالی درباره هجمههای وارد شده به لیست اعلام شده و اهداف پشت پرده آن، گفت: تخریب این لیست دور از انتظار نیست. طبعا عدهای امیدوار بودند که اصولگرایان به وحدت نرسند و تلاش کردند در این جریان تفرقه ایجاد کنند اما پس از اینکه وحدت شکل گرفت هجمهها به گونهای دیگر ادامه یافت.
حداد عادل با بیان اینکه هجمهها به کل لیست ختم نمیشود خاطر نشان کرد: ممکن است این هجمهها به تک تک افراد نیز وارد شود و مطالبی نیز منتشر شود که این را نوعی بداخلاقی سیاسی میدانیم. از احزابی که همیشه دیگران را به بداخلاقی متهم میکردند انتظار داریم وارد جریان تخریبی نشوند.
وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات انتخاباتی مسئولان دولتی و آسیبهای ناشی از آن گفت: تجربه نشان داده با گذشت 4 دهه از انقلاب اسلامی در ایران هر دولتی دوست دارد مجلس را در اختیار داشته باشد تا اگر لایحهای به مجلس عرضه میکند آن لایحه همسو با خواستههای دولت به تصویب برسد و ثابت شده مجلس به هر میزان مستقل باشد به همان میزان به نفع دولت و کشور است.
سخنگوی ائتلاف اصولگرایان ادامه داد: تصور ما این است که مردم مجلس مستقل را میپسندند.
حداد عادل با بیان اینکه بنای اصولگرایی در تضعیف دولت نیست، ادامه داد: ما همدلی و همزبانی را برای پیشبرد اهداف کشور در پیش گرفتهایم اگر چه این همدلی مانع از نقد مشوقانه نمیشود، روش اصولگرایی ایجاب میکند استقلال حفظ و مجلس نقش خودش را ایفا کند و امیدوارم مجلس آینده مجلسی مستقل، با اقتدار که حاکمیت ملت را نشان میدهد شکل بگیرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه در جریان اصولگرایی برای انتخابات مجلس دهم احتمال اینکه فهرستهایی مجزا از فهرست 30 نفره ارائه شود و پیغام شما برای حامیانتان چیست، تصریح کرد: مخاطبهای ما همان کسانی هستند که در دورههای گذشته به اصولگرایان رای دادهاند. به طور مشخص مخاطبان ما همان مردمی هستند که در روز 9 دی در سراسر کشور به صحنه آمدند و ما مدافع ارزشهایی هستیم که همان مردم مطالبه میکردند.
سخنگوی ائتلاف اصولگرایان ادامه داد: ما مخالف ارائه لیستهای دیگری نیستیم و در اختیار ما نیست که از آنها جلوگیری کنیم. عدهای با معیارهای دیگر فهرستهایی از سلیقههای مختلف را ارائه میکنند اما در نهایت این مردم هستند که انتخابگر هستند و ما برنامهای برای تخریب سایر گروهها نداریم.
حداد عادل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر اصولگرایان اکثریت مجلس دهم را در اختیار بگیرند چه برنامهای برای حل و فصل مشکلات اقتصادی از جمله رکود و اشتغال دارند گفت: در شعار انتخاباتی معیشت را مقدم بر همه چیز گذاشتیم اگر چه در مجلس نهم تلاش بر این بود با تصویب لوایح و طرحهایی به بهبود وضعیت رونق اقتصادی، خروج از رکود و مهار تورم کمک کنیم.
وی با بیان اینکه اصولگرایان برای مجلس دهم یک برنامه دارند که فصلهای مختلفی دارد به سرفصلهای این برنامه پرداخت و ادامه داد: اقتصاد، معیشت، رکود، معیشت روستائیان، بخش بازرگانی، آب، نفت، سرمایهگذاری، صادرات محصولات کشاورزی، کارآفرینی، اشتغال، فناوری، مدیریت استعداد از جمله سرفصلهای این برنامه است که در ایام تبلیغات نامزدها و دیگر کسانی که از این فهرست پشتیبانی میکنند میتوانند آن را تبلیغ کنند.
سخنگوی ائتلاف اصولگرایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه افرادی که در لیست 30 نفره قرار گرفتند آیا میتوانند در سایر لیستهای اصولگرایی قرار بگیرند گفت: فهرستهای انتخاباتی دو نوع است یک نوع از این لیستها به جریانهای سیاسی مشخص تعلق دارد که نظر شورای ائتلاف بر این است که افراد لیست 30 نفره در آنها نباشند و نوع دیگر لیستهای انتخاباتی لیستهایی است که انجمنهای صنفی و تشکلهای غیرسیاسی منتشر میکنند که نظارت بر این نوع فهرستها در اختیار ما نیست و حضور اعضا در این لیستها مانعی ندارد.
در ادامه این نشست خبری حداد عادل در پاسخ به سوال خبرنگاری در باره ضرورت تمکین همه نهادها به قانون اظهار داشت: انتخابات یک حرکت فراگیر و مهم ملی است و اگر در یک مسابقه بزرگ سیاسی انضباط قانونی حاکم نباشد ما امکان دارد انتخاباتمان به جای فرصت به تهدید تبدیل شود. امیدوارم که همه جریانات سیاسی اینقدر بصیرت و درک ملی داشته باشند که قواعد بازی را رعایت کنند.
سخنگوی شورای ائتلاف اصولگرایان در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا تضمینی وجود دارد که سایر اضلاع اصولگرایی به این لیست پایبند باشند؟ خاطرنشان کرد: قطعا تشکلهایی که عضو شورای مرکزی ائتلاف بودند به این لیست پایبند بوده، هستند و این موضوع را اعلام کردند. این فهرست به صورت اجماع رای آورده و طبیعی است که تشکلهای مهم اصولگرا به فهرست پایبند خواهند بود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش آیات مصباح یزدی، موحدی کرمانی و یزدی اظهار داشت: پشتیبانی و هدیت اصولی این وحدت با تایید آیات محترم آغاز شد و صورت گرفت و جلسات شورای مرکزی ائتلاف به ریاست آیتالله موحدی کرمانی تشکیل میشود و در همه مراحل از راهنمایی ایشان و روحانیت مبارز بهرهمند بودهایم.
حداد عادل در پاسخ به سوال دیگری درباره حضور طیف نزدیک به علی لاریجانی در لیست ائتلاف اصولگرایان و اینکه آیا پیشبینی میکند لاریجانی لیست جداگانهای بدهد، گفت: از ابتدا از همه اصولگرایان و همچنین طیف آقای لاریجانی دعوت کردیم، طیف متمایل به ایشان در مجلس هم چون صحبت از تمایل به سایر جریانات مانند اعتدال و دولت میکردند خودشان استقبالی نکردند ولی اگر میخواستند که نمایندهای داشته باشند از نظر ما منعی وجود نداشت.
حداد عادل در پاسخ به ایجاد برخی شائبهها مبنی بر اینکه نامزدهای اصلاحطلب به تعداد کافی در رقابت حضور ندارند و این باعث میشود انتخابات رقابتی نشود، خاطرنشان کرد: خود اصلاحطلبان اعلام کردند به اندازه کافی نامزد دارند شما غصه آنها را نخورید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد