به گزارش جام جم آنلاین ،عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در مصاحبه ای با رویترز اظهار کرد: ایران از رقابت احتمالی میان شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی ترسی ندارد و به دلیل موقعیت جغرافیایی خود از مزایای رقابتی برخوردار است.
شمار هواپیماهای مسافربری که ایران احتمالا سفارش خواهد داد در نخستین روز کنفرانس افزایش یافت و یک مقام بلندپایه به حاضرین در این کنفرانس اعلام کرد ایران برای خرید 127 فروند هواپیما از ایرباس قرارداد میبندد در حالیکه پیش از این شمار این هواپیماها 114 فروند برآورد شده بود.
بر اساس گزارش رویترز، 40 هواپیمای «توربوپراپ ای تی آر» اروپایی به فهرست خرید ایران افزوده شده اند.
اصغر فخریه کاشان، معاون وزیر راه و شهرسازی به رویترز گفت: ایران پیش از این برای خرید هشت فروند هواپیمای سوپرجامبو ای 380 ایرباس توافق کرده بود که از سال 2019 به بعد تحویل داده خواهند شد.
همچنین ایران قصد دارد 16 فروند ای 350 که جدیدترین هواپیمای دوربرد اروپاست را خریداری کند.
یک مقام دیگر اظهار کرده است مذاکرات خرید هواپیما شامل 45 فروند هواپیمای کوتاه برد ای 320 و 40 فروند هواپیمای پهن پیکر ای 330 است.
اگر این قرارداد تایید شود، ارزش آن بر اساس قیمت های این هواپیماها بیش از 20 میلیارد دلار خواهد بود با این همه ایران مطمئن است که تخفیف های خوبی دریافت خواهد کرد زیرا خریدش شامل مدل های جدید و مدل های قدیمی است که قیمت آنها جای چانه زنی دارد.
به دلیل انتظار طولانی برای هواپیماهای جدید ایران در نظر دارد چهار فروند هواپیمای دوربرد «ای 340» را از بازار هواپیمای دست دوم خریداری کند و هواپیماهای مذکور بدون تاخیر وارد خدمات میشوند.
ایرباس اعلام کرده آماده است در چارچوب قوانین بین المللی با ایران مذاکره کند و حاضر به اظهارنظر بیشتر نشده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی به رویترز اظهار کرد: ایران آماده است حداقل 100 فروند جت از بزرگترین هواپیماساز جهان خریداری کند.
در این بین شرکت آمریکایی بویینگ که همچنان مشمول محدودیتهای تجاری آمریکا باقی مانده و در کنفرانس تهران غایب بود، اعلام کرد سرگرم ارزیابی اقدام ضروری برای تجارت با ایران است.
منبع: ایسنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد