به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، براساس آنچه اعلام شده در مرحله اول طرح خرید کالاهای ایرانی با کارت اعتباری پیش بینی شده که ارگانها و کارمندان دولتی از آن استفاده کنند و در مرحله بعد استفاده برای عموم، آزاد خواهد بود.
براین اساس، کارت خرید کالای ایرانی ابزار اعتباری معرفی شده که توسط بانکهای کشور برای عموم مردم که درآمد مشخص و ثابتی دارند صادر میشود که دارنده کارت میتواند تا سقف تعیین شده که متناسب با درآمد ماهانه و حداکثر معادل 10 میلیون تومان است، پنج بخش کالا در قالب 53 گروه از زیرمجموعههای لوازم خانگی، صنایع نساجی و پوشاک، صنایع برق و الکترونیک، صنایع معدنی و صنایع شیمیایی و سلولزی را خریداری کند و طی 18 قسط ماهانه و با سود 12 درصد بازگرداند.
فرآیند توزیع کارت اعتباری خرید کالای ایرانی بین کارمندان
روز گذشته (یکشنبه) بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی شدن سیاست خرید کالای ایرانی را به بانکها ابلاغ کرد و براساس آنچه معاون بانک مرکزی اعلام کرده «حداکثر چهار روز برای صدور کارتهای اعتباری 10 میلیون تومانی خرید کالا زمان لازم است و مشکل اصلی در زمان صدور این کارتها به مدت اعلام درخواست از سوی سارمانها به بانکها مربوط میشود».
فرآیند دریافت کارتهای اعتباری 10 میلیون تومانی خرید کالای داخلی به گونهای است که شرکتهای خصوصی باید از طریق وزارت رفاه اقدام کنند.
سازمانها و وزارتخانه ها نیز باید اول فرم درخواست را در اختیار کارمندان قرار دهند و پس از آن نسبت به ارائه فهرست متقاضیان به بانکها اقدام کنند. در ادامه بانکها کارت را صادر کرده و مجدد به سازمانها و وزارتخانهها باز میگردانند تا کارتها بین کارمندان آنها توزیع شود.
کارتها از زمان تحویل به متقاضیان، قابلیت خرید در مراکز فروش حضوری و اینترنتی مشخص شده را خواهد داشت.
عموم مردم؛ مشمولان مرحله بعد برای ارائه کارتهای اعتباری خرید کالا
همچنین برای دارندگان کارت در هر ماه و متناسب با زمان صدور کارت صورت حسابی از طریق پیامک ارسال می شود که شامل ریز اقلام خرید در هر دوره به علاوه مجموعه تسهیلات اعطایی است.
مشتریان میتوانند با اطلاعات پیامک دریافتی، نسبت به بازپرداخت اقساط تسهیلات خود همانند سایر قبوض خدماتی اقدام کنند.
در مراحل بعدی طرح، امکان درخواست کارت خرید کالای ایرانی برای عموم مردم به صورت انفرادی از طریق مراجعه به شعب بانکها و موسسات اعتباری وجود خواهد داشت و به تدریج متناسب با اعلام آمادگی دستگاههای اجرایی یا کارفرمایان ذیربط، این طرح گستردگی بیشتری پیدا خواهد کرد. شرایط و نحوه عمل و فهرست کالاها متناسب با شرایط تولید در کشور، متنوع و متغیر خواهد بود و به تدریج اطلاع رسانی خواهد شد.
کالاهای مشمول خرید با کارت اعتباری و برندها
53 گروه کالایی که در قالب 45 برند تاکنون از سوی وزارت صنعت اعلام شده، بدین شرح است: یخچال فریزر، یخچال تک درب، فریزر تک درب، یخچال رومیزی، چرخ خیاطی و گلدوزی، چرخ سردوز، اجاق گاز، کولر آبی، بخاری گازی و برقی، انواع آبگرمکن (ایستاده - گازی - برقی - دوگانه سوز)، ماشین لباسشویی، انواع اجاق گاز (مبله - صفحهای تو کار شیشهای)، انواع ماشین ظرفشویی آشپزخانه، کولر اسپلیت، تلویزیون، دستگاه پخش، بلندگو، تیونر دیجیتال، دستگاه مدولاتور، آبمیوه گیری، اتوی بخار، جارو برقی، مایکروفر، هود شیبدار و شومینهای، فر برقی و گازی، قالیچه و فرش ماشینی، موکت، کناره ماشینی، باتریهای خودرویی، انواع ظروف تفلون، سرویسهای غذاخوری شیشهای و چینی، کفپوش، تصفیه آب، وکیوم سیور، سشوار، بخارپز، کبابپز برقی، تجهیزات گرمایشی ساختمان، چرخ گوشت، پلوپز، توستر، پنکه، رادیاتور شوفاژ، تخممرغ پز، سرخ کن، آسیاب، مخلوط کن، سبزی خرد کن، غذاساز، جارو شارژی، میوه خشک کن، چایساز، ساندویچ ساز، انواع پنکه (سقفی - ایستاده)، بخار شوی و مبلمان و سرویس چوب.
صنایع لوازم خانگی از برندهای کاچیران، فیلور، سینجر، سپهرالکتریک، تهران سبحان، استیل البرز، اسنوا، الکترواستیل، ایران گرما، ناسیونال، یخساران، گمایش سازان، تاکنوگاز، پارس خزر، سلن، صنایع آلومینیوم گیلان شکیبا، ایران رادیاتور و مشعلکار ری معرفی شده است.
صنایع نساجی و پوشاک نیز از برندهای فرش مشهد، قالی سلیمان، خاطره کویر یزد، پالاز، آرتا ونساجی همدانیان انتخاب شده است.
صنایع برق و الکترونیک از سه برند سپاهان باتری، صبا باتری و آذرباتری منتخب شده است.
صنایع معدنی نیز از بین چهار برند چینی اسپیدار، زرین، سپیده و توس معرفی شده است.
همچنین صنایع شیمیایی و سلولزی (مبلمان) که روز گذشته به فهرست کالاهای خرید با کارت اعتباری اضافه شد، شامل برندهای کمجا چوب، آپادانا، ایتال فوم، نقشینه، یاسمین، پیشتاز مبلمان خوی، صنایع چوب حیدری، صنعت چوب ثمین، لیوتاب، نیلپر، تن آسای و مبل وینرال میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت