به گزارش جام جم آنلاین، دانشگاه «کوانتلن پلی تکنیک» در بریتیش کلمبیای کانادا از پائیز امسال رشته «تولید، فروش و بازاریابی» مخدر ماری جوانا را راه اندازی می کند و کلاس هایی را در این ارتباط تشکیل می دهد.هدف از ایجاد این رشته و تدریس آن آموختن نحوه کشت، تولید و فروش مواد مخدر به گونه ای است که مصرف کنندگان آن به مخدرهای خالص دسترسی داشته باشند.
به نوشته راشاتودی دوره تدریس دروس این رشته خاص 13 هفته است. این رشته در حالی در دانشگاه مذکور تدریس خواهد شد که هم اکنون مصرف این مخدر در اغلب شهرهای کانادا ممنوع بود و فقط با دستور پزشک و در شرایطی که بیمار به آن نیاز داشته باشد می تواند از ماری جوانا استفاده کند.
بر اساس این گزارش، در آمریکا نیز که ایالت های آن یکی پس از دیگری در حال قانونی کردن استعمال ماری جوانا هستند قرار است دانشگاه ها دروسی مشابه دانشگاه کوانتلن پلی تکنیک بریتیش کلمبیا ارائه کنند.برای مثال دانشگاه دنور از جمله مراکز آموزشی است که گفته می شود قرار است در آن کرسی مواد مخدر دایر شود.
گزارش مرکز تحقیقات سیاست مواد مخدر آمریکا، نشان می دهد شهروندان ایالات متحده در طول دهه گذشته بیش از 100 میلیارد دلار صرف خرید و مصرف کوکائین، هروئین، ماری جوانا و مت آمفتامین کرده اند.
سازمان ملل متحد نیز اعلام کرده است که حدود ۸ درصد از مردم آمریکا و کانادا به نوعی ماری جوانا مصرف کرده یا میکنند.اولین نشانهها از مصرف ماریجوانا به هزارهٔ سوم پیش از میلاد یعنی پنج هزار سال پیش مربوط میشود. در زمان حاضر در غرب، ماری جوانا پرمصرفترین مادهٔ مخدر است.
گفتنی است ماری جوانا یک ماده مخدر روان گردان و خطرناک است که موجب سرخوشی می شود، هوشیاری و خودآگاهی فرد را برهم زده و او را دچار تحریف ادراک، عدم هماهنگی و توازن، افزایش ضربان قلب و تنفس و گیجی می کند. از جمله عوارض و خطرات مصرف این ماده مخدر می توان به اغتشاش فکری، سرگردانی و توهمات اشاره کرد، معمولا میزان اختلالات عصبی و شخصیتی در افرادی که مصرف ماریجوانا در آنها بسیار بالاست، بیش از افراد عادی است.
هرچند کارشناسان مواد مخدر، ماریجوانا را دروازه ورود به مواد اعتیادآور قوی تر می دانند اما متاسفانه حتی اصناف و اتحادیه های کارگری آمریکا از رفع منع قانونی استفاده از ماریجوانا حمایت می کنند. آنها معتقدند آزادسازی ماریجوانا به گسترش صنایع و کسب و کارها در این ایالت و افزایش درآمد آنها کمک خواهد کرد. درحالیکه مخالفان می گویند قانونی شدن مصرف ماریجوانا باعث تسهیل دسترسی نوجوانان به آن و گسترش مصرف این ماده مخدر در مدارس می شود.
آزادسازی ماری جوانا نگرانی و انتقاد رهبران کشورهای آمریکای لاتین مانند روسای جمهوری مکزیک و کلمبیا را به همراه داشته است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد