سن امید به زندگی ایرانی ها ۷۳.۵ سال است

مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: ایران با ۷۳.۵ سال امید به زندگی در رتبه ۱۰۶ دنیا قرار دارد و میانگین امید به زندگی در میان زنان ۷۵ و در میان مردان ۷۲ سال است.
کد خبر: ۸۲۲۸۰۱
سن امید به زندگی ایرانی ها ۷۳.۵ سال است

دکتر محمد اسماعیل مطلق در همایش آشنایی با اصول اولیه اورژانس های پزشکی با تأکید بر کاهش مرگ زودرس گروه سنی ۳۰ تا ۷۰ سال که روز دوشنبه در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: توجه و هدف وزارت بهداشت این است که بندهای سیاست سلامت و ۵ بند سیاست جمعیت که مربوط به وزارت بهداشت است را اجرایی کند.

وی شاخص امید به زندگی را معیاری برای تشخیص متوسط طول عمر افراد یک جامعه دانست و افزود: این شاخص نشان می دهد که انتظار می رود هر فرد حداقل باید چند سال در کشوری که در آن به دنیا آمده است زندگی کند.

مطلق، سطح آموزش سلامت در رسانه های فراگیر، شیوه ارائه خدمات بهداشتی درمانی، سبک زندگی، استرس های فردی و اجتماعی، سلامت محیط زیست و شرایط اقتصادی کشور را به عنوان عوامل موثر بر شاخص امید به زندگی مطرح کرد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در تمام کشورهای دنیا میزان امید به زندگی زنان بیشتر از مردان است اما در ۳ کشور اردن، مالی و افغانستان این رویه صادق نیست.

به گزارش مهر، مطلق میانگین نرخ امید به زندگی در کشورهای کم درآمد را ۶۰ سال و در کشورهای پردرآمد ۸۰ سال عنوان کرد و گفت: به عنوان نمونه کشور ژاپن از طریق ترویج الگوی تغذیه سالم به وسیله آموزش های جامع و موثر توانسته است که ضمن افزایش نرخ امید به زندگی، آمار بیماری هایی را که موجب هزینه برای فرد و جامعه می شود را کاهش دهد.

وی افزود: پیشنهاد ما برای ترویج الگوی تغذیه سالم این است که قیمت مواد غذایی سالم مانند لبنیات کم چرب، میوه و سبزیجات کاهش و قیمت مواد غذایی مضر مانند روغن های جامد، شکر و نمک افزایش پیدا کند و از لیست حمایت های دولتی خارج شود تا اقبال عمومی به مصرف مواد غذایی سالم بیشتر شود.

مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ایحاد فضای شاد و بدون استرس را که در افزایش امید به زندگی تأثیر دارد را مرهون برخورداری مردم از رفاه عمومی و شرایط بهتر اقتصادی و اجتماعی دانست و گفت: افراد و جوامع شاد طول عمر بیشتری نسبت به دیگران خواهند داشت.

وی افزود: افزایش سطح سلامت و رفاه عمومی از طریق اصلاح ساختار نظام سلامت و بهبود خدمات بهداشتی و درمانی به برنامه ای طولانی مدت نیاز دارد بنابراین دولت ها می توانند از طریق افزایش جشن های ملی و مراسم های شاد فرهنگی در مکان های عمومی به ارتقای سطح شادی کمک کنند.

مطلق در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه استرس می تواند به افزایش تدریجی فشار خون و احتمال بیماری های قلبی و عروقی و در نهایت افزایش مرگ زودرس منجر شود، گفت: می توان با آموزش های فراگیر مقابله با استرس، طول عمر افراد را افزایش داد ضمن اینکه عواملی مانند داشتن خواب مناسب می تواند در کاهش استرس موثر باشد.

مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت تشریح کرد: سازمان بهداشت جهانی در پایان سال ۲۰۱۳ آمار امید به زندگی در ۲۲۲ کشور دنیا را منتشر کرد که ایران با ۷۳.۵ سال امید به زندگی در رتبه ۱۰۶ دنیا قرار داشت و میانگین امید به زندگی در میان زنان ۷۵ و در میان مردان ۷۲ سال بود.

وی افزود: کشور موناکو که دومین کشور کوچک جهان است با میانگین سنی ۸۶.۵ سال در صدر جدول منتشر شده قرار داشت و کشور سیرالئون نیز با میانگین سنی ۴۷.۵ سال، کمترین میزان امید به زندگی در دنیا را دارد.

مطلق تأکید کرد: تلاش خواهیم کرد که تا سال ۲۰۳۰ مرگ نوزادان و کودکان را به نزدیک صفر برسانیم و مرگ مادران باردار را که در حال حاضر ۱۹ در ۱۰۰ هزار است را ۷۰ درصد کاهش دهیم اما در برنامه ششم توسعه نیز مرگ نوزاد را ۷ نفر در هزار تولد زنده و مرگ کودکان را کمتر از ۱۵ نفر در هزار پیش بینی کرده ایم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
رضا
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۲
۰
۰
بایدبه بهداشت توجه كرددرحالی كه دركشورمابرعكس دنیاعمل می كنندوبه درمان بیشترتوجه می كنندآن هم بابیمه هایی تبعیض آمیزكه ازپس مخارج درمان
برنمی آیدضمناًرشته هایی كه غیرمستقیم ومستقیم به سلامت انسان مربوط می شوندموردتوجه قرارنمی گیرندمثل محیط زیست وآب وهیدرولیك كه این عوامل طبیعی خودبرطول عمرانسان اثرمی گذارندمتأسفانه دركشورمابرنامه ریزان به جای توجه بیشتربه تربیت وآموزش به فكرساخت وگسترش زندان هستندیعنی درهمه جااین كاررامی كنندو....................

نیازمندی ها