دکتر حسین دلشاد با اشاره به اینکه ید به عنوان یک ریزمغذی، نقش عمدهای در تولید هورمون تیروئید دارد، گفت: طبق مطالعات انجام شده بر اساس وضعیت دریافت ید توسط گروه آسیب پذیر جامعه یعنی زنان باردار و مادران شیرده کشور، میزان متوسط ید در این جامعه کمتر از 100 میکروگرم در لیتر و گویای کمبود ید است.
وی افزود: اغلب مسئولان برای اصلاح ید در جامعه، مصرف همگانی نمک یددار را توصیه میکنند، اما مطالعات مختلف در دنیا و ایران نشان میدهد که مصرف همگانی نمک یددار نمیتواند ید مورد نیاز زنان باردار و مادران شیرده را تامین کند.
این فوق تخصص غدد داخلی و متابولیسم اظهار کرد: طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی و انجمن تیروئید آمریکا، کلیه زنان باردار و مادران شیرده از چند ماه قبل از اقدام به بارداری نیازمند مصرف مکملهای ید هستند.
دلشاد با بیان اینکه هورمونهای تیروئید که وابسته به ید کافی در بدن است، نقش حیاتی در رشد و تکامل مغز و سیستم اعصاب جنین ایفا میکند، افزود: علاوه بر مصرف نمک یددار که برای مادران باردار و شیرده پیش و حین بارداری الزامی است، تجویز روزانه یک عدد مولتی ویتامین که حاوی 150 تا 200 میکروگرم ید باشد نیز ضروری است.
این عضو هیات علمی پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پایان یادآور شد: خوشبختانه با مشخص شدن نتایج مطالعات مبنی بر نیازمندی جامعه مادران باردار و شیرده به ید، دفتر بهبود تغذیه جامعه و معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، اقدام به تهیه و توزیع کپسولهایی به صورت مکمل ید برای تمام زنان باردار و شیرده کشور کرده است.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت