کاخ فرعون در تبس ، کاخهای تخت جمشید و کاخهای آشوری نینوا از قدیمیترین کاخهای جهان هستند.
کاخ ها زمانی خانه پادشاهان و امپراتوران بودند و در حال حاضر جزء جاذبه های توریستی محبوب می باشند.
در این لیست زیباترین کاخ ها در جهان را مشاهده می کنید.
10 کاخ ملی پنا (Pena National Palace)
این کاخ در سال 1842 توسط شاه فردیناند دوم ساخته شد ، کاخ ملی پنا در پرتغال ، قدیمی ترین قلعه اروپایی در سبک رمانتیسم است. این کاخ بر روی خرابه های یک صومعه که به شدت در زلزله بزرگ لیسبون آسیب دیدند ساخته شده است. امروزه با همان رنگ اصلی زرد و قرمز بازسازی شده است و یکی از بناهای تاریخی پر بازدید در پرتغال می باشد.
9 کاخ میسور (Mysore Palace)
میسور در هند معمولا به عنوان شهر کاخ ها توصیف می شود ، که دارای تعداد زیادی کاخ تاریخی می باشد که کاخ میسور معروف ترین آن هاست. این کاخ در سال 1897 پس از این که کاخ قدیمی در جریان یک آتش سوزی در عروسی نابود شد تاسیس گردید ، و ساخت و ساز آن در سال 1912 تکمیل شد. در طول جشنواره داسارا در ماه های سپتامبر و اکتبر ، این کاخ با بیش از 10،000 لامپ روشن ، یک چشم انداز باشکوه را ارائه می دهد.
8 کاخ شنبرون (Schonbrunn Palace)
کاخ شنبرون با 1441 اتاق ، در مقایسه با عظمت ورسای ، یکی از جاذبه های مهم توریستی در وین است. این کاخ بین سال های 1696و 1712 به درخواست امپراتور لئوپولد اول ساخته شد و توسط ماریا ترزا تبدیل به کاخ تابستانی امپراتوری گردید. پارک کاخ دارای جاذبه های بسیار زیادی مانند باغ خصوصی ، قدیمی ترین باغ وحش جهان و یک خانه تابستانی سنگ مرمری واقع در تپه 60 متری می باشد.
7 کاخ تابستانی (Summer Palace)
کاخ تابستانی در 15 کیلومتری مرکز پکن قرار دارد . همانطور که از نام آن پیداست ، کاخ تابستانی به عنوان اقامتگاه تابستانی توسط حاکمان و امپراتوران چین مورد استفاده قرار می گرفت. باغ ها به صورت قابل توجهی در سال 1750 گسترش یافتند و سبک باغ ها و کاخ های مختلف از سراسر چین را دوباره بازسازی کردند. دریاچه کونمینگ به تقلید از دریاچه غربی در هانگزو ، گسترش پیدا کرد.
6 کاخ تُپکاپی (Topkapi Palace)
هنگامی که سلطان محمد فاتح در سال 1453 قسطنطنیه را گرفت، برای اولین بار دستور ساخت اقامتگاه جدید را صادر کرد. این مکان بعدها به عنوان کاخ تُپکاپی یا کاخ توپ قاپی شناخته شد. این کاخ به مدت 4 قرن تحت محاصره امپراتوری سلاطین عثمانی بود. در طول این سال ها مجموعه ی کاخ تحت تغییرات ثابتی بود. امروزه این مجموعه از 4 حیاط اصلی و بسیاری از ساختمان های کوچکتر تشکیل شده است.
5 قلعه چامبُرد (Chateau de Chambord)
قلعه چامبُرد پس از ورسای ، دومین قلعه در فرانسه است که بیشترین بازدید را دارد و یک شاهکار از رنسانس فرانسه می باشد. این قلعه دارای 440 اتاق ، 365 شومینه و 84 راه پله می باشد. ساخت و ساز این قلعه در سال 1519 توسط پادشاه فرانسوا آغاز شد تا بتواند در جنگل های نزدیک شکار کند. اتاق های سرد و عظیم قلعه به عنوان محل اقامت غیر محبوب استفاده می شدند و فرانسوا اول در کل کمتر از 40 روز در اینجا ماند.
4 کاخ ورسای (Palace of Versailles)
کاخ ورسای در اصل یک شکارگاه بود که در سال 1624 توسط لوئیس ساخته شد. جانشین او لوئی چهاردهم ، این مکان را به یکی از بزرگترین کاخ ها در جهان گسترش داد و از سال 1682 برای کنترل فرانسه توسط دولت مطلق استفاده شد. کاخ ورسای تا اکتبر 1789 زمانی که خانواده سلطنتی در طول انقلاب فرانسه مجبور به بازگشت به پاریس شدند ، محل اقامت رسمی پادشاهان فرانسه باقی ماند.
3 الحمرا (Alhambra)
قسمت قلعه ، بخش کاخ و باغ الحمرا در فلات مشرف به شهر گرانادا در جنوب اسپانیا قرار دارند. کاخ الحمرا در اواسط قرن 14 توسط ناسرید سلطان ساخته شد و گواه مهارت صنعتگران مسلمان در آن زمان است. در حال حاضر الحمرا یکی از جاذبه های مهم توریستی در اسپانیا است که بسیاری از گردشگران فقط برای دیدن آن به گرانادا می آیند.
2 کاخ پُتالا (Potala Palace)
کاخ پُتالا در تپه مارپو ری ، 130 متر بالاتر از دره لهاسا قرار دارد و 170 متر ارتفاع دارد که بزرگترین ساختار به یادماندنی در تبت است. اگرچه این کاخ در قرن 7 ساخته شد ، اما ساخت و ساز کاخ فعلی در سال 1645 در زمان سلطنت دالایی پنجم آغاز گردید و در سال 1648 پُترانگ کارپو یا کاخ سفید به پایان رسید. پُترانگ مارپو یا کاخ سرخ بین سال های 1690 و 1694 اضافه شد. کاخ پُتالا تا زمانی که دالایی لاما چهاردهم پس از حمله چینی ها در سال 1959 به هند فرار کرد ، محل اقامت دالایی لاما باقی ماند.
1 شهر ممنوعه (Forbidden City)
شهر ممنوعه واقع در مرکز پکن ، با 72 هکتار مساحت بزرگترین مجموعه کاخ جهان است. این کاخ بین سال های 1406 تا 1420 ساخته شده است و متشکل از 980 ساختمان با 8707 اتاق احاطه شده توسط یک خندق عمیق 6 متری و یک دیوار بلند 10 متری می باشد. فاصله بین دروازه تیان آنمن با دروازه قدرت الهی 960 متر است. بیست و چهار امپراتور برای پنج قرن از شهر ممنوعه تا کناره گیری پویی (Puyi) امپراتور آخر چین بر کشور حکومت می کردند.
(ایران مطلب)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم
ا اولش اسم تخت جمشید میارین