دکتر محبوبه سادات حسینی با اشاره به اینکه مصرف سیگار باعث افزایش خطر دیابت نوع 2 میشود، گفت: هر چه که بیشتر سیگار بکشید، احتمال بروز دیابت بیشتر از افراد غیرسیگاری میشود. وقتی سیگار را ترک کنید، این احتمال خطر در طول سالهای بعد زندگیتان کاهش مییابد. سیگار روی عملکرد انسولین در بدن تاثیر میگذارد.
سادات حسینی یادآور شد: انسولین هورمونی است که سبب کاهش قند خون میشود و گلوکز را برای تولید انرژی وارد سلولها میکند. در دیابت نوع 2، بدن به انسولین ساخته شده توسط پانکراس پاسخ نمیدهد. مقاومت بدن به انسولین کاهش نمییابد، مگر آن که شما حداقل برای 10 تا 12 ساعت سیگار نکشیده باشید. سیگار کنترل دیابت را مشکلتر میکند. مطالعات نشان میدهد که سیگاریها نسبت به افراد غیرسیگاری کنترل دیابت ضعیفتری دارند. اما افراد دیابتی که سیگار میکشیدهاند و هم اکنون ترک کردهاند، کنترل قند خونشان به خوبی افراد غیرسیگاری است.
وی گفت: سیگار باعث افزایش هموگلوبین A1C میشود. تست هموگلوبین A1C آزمایشی است که نشان میدهد شما در سه ماه گذشته قند خونتان را چگونه کنترل کردهاید. هدف این است که A1C زیر هفت درصد باشد. وقتی شما دیابت دارید و سیگار میکشید، سطح هموگلوبین A1C افزایش مییابد، اما اگر سیگار را ترک کنید، سطح هموگلوبین A1C تان به سطح افراد غیرسیگاری میرسد.
این فوق تخصص غدد با تاکید بر اینکه سیگار کشیدن، خطر عوارض دیابت را افزایش میدهد، گفت: احتمال بروز عوارض دیابت (مثل عوارض کلیوی، عصبی، چشمی، قلبی، سکته، تصلب شرایین به خصوص در پاها)، بیشتر میشود. هر چه شما تعداد نخ سیگار بیشتری مصرف کنید و تعداد سالهای بیشتری سیگار بکشید، این خطرها نیز بیشتر میشوند. برای کاهش این خطرات باید قندتان را کنترل و سیگار را ترک کنید. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت