به گزارش جامجم، روز گذشته امیر تاجیک مدیر شبکه مستند در جمع خبرنگاران، ویژهبرنامههای این شبکه در ماه مبارک رمضان را معرفی کرد و از توافق با دبیرخانه جشنواره فیلم کودک و نوجوان برای تولید مستندهایی درباره کودکان و نوجوانان خبر داد.شبکه مستند ویژهبرنامههای ماه رمضان را از یک روز پیش از شروع این ماه آغاز میکند و یک روز بعد از عید سعید فطر به پایان میرساند.
بر اساس توضیحات تاجیک، تلاش شده برای این ماه ضمن توجه به شعار افطاری ساده، مستندهای شاد و جذاب تدارک دیده شود؛ چرا که شبکه مستند امکان پخش هیچ نوع برنامهای را ندارد و باید صرفا آثار مستند به مخاطبان خود ارائه کند.
این شبکه در ماه مبارک رمضان هر روز ده ساعت برنامه پخش میکند که از مهمترین آنها میتوان به مستند به رنگ فوتبال، مجموعه ایران، یک ماه یک ستاره و گلستانه اشاره کرد.
مستند به رنگ فوتبال نتیجه همکاری 30 کشور است. به گفته تاجیک، طی جلسهای در معاونت برونمرزی تلویزیون قرار بر این شد همه کشورهای شرکتکننده در این جلسه، مستند کوتاهی درباره فوتبال تولید کنند و بعد همه این مستندها را در اختیار یکدیگر قرار بدهند. مستندهای ساخته شده توسط این کشور در قالب یک مجموعه با اجرای مزدک میرزایی در ماه مبارک رمضان به علاقهمندان ارائه میشود.در این مستند داستانهای واقعی درباره فوتبال از سراسر جهان ارائه میشود. زندگی، دلمشغولیها و بخشی از زندگی شخصی فوتبالیستهای جهان، بازیهای باشگاهی، بازیهای ملی، حضور هواداران در این بازیها و ماجراهایی از این دست به نمایش درمیآید.
مجموعه ایران نیز از دیگر آثار شبکه مستند برای ماه مبارک رمضان است که شامل گزارشهای مستند کوتاه با مضامین فرهنگی و گردشگری است که توسط مستندسازان شهرهای مختلف کشور تولید شده است. در این مستند مکانهای دیدنی، جاذبههای گردشگری، هتل، صنایع دستی، بازیهای محلی، موسیقی بومی و غذاهای محلی مناطق مختلف کشور معرفی میشود و به نمایش درمیآید.مجموعه مستند «یک روز یک ستاره» بر اساس توضیحات مدیر شبکه مستند، در هر قسمت زندگی یک هنرمند برجسته از جمله بازیگر، نویسنده، موسیقیدان یا یک ورزشکار را از سحر تا افطار به نمایش میگذارد و رفتارها و اقدامات خیرخواهانه و بشردوستانه آنها را نمایش میدهد.بر اساس توضیحات تاجیک، مستندهایی چون گلستانه و سیمرغ از جمله آثاری هستند که با استفاده از تصاویر آرشیوی تولید شدهاند.
وی در این باره گفت: آرشیو تلویزیون از تصاویر متنوع و ارزشمندی برخوردار است که میتوان از آنها استفاده کرد. از این تصاویر برای ساخت مستندهایی درباره ماهرمضان در جبههها، ماه رمضان در بیمارستانها و مواردی از این دست بهره گرفتهایم.
مستندهایی درباره روزه در ادیان و مذاهب مختلف از دیگر تولیدات شبکه مستند است که در ماه مبارک رمضان از این شبکه به نمایش درمیآید.
خدا از نگاه کودکان
تولید مستندهایی درباره کودکان و نوجوانان میتواند فضای تازهای در شبکه مستند به وجود بیاورد. این شبکه برای ماه رمضان «پایینتر از ابرها» را تدارک دیده که به نظر کودکان درباره خدا میپردازد. این مجموعه مستند که در مهدهای کودک تولید شده، پاسخ کودکان به سوالاتی نظیر اگر جای درخت بخشنده بودی چه کار میکردی؟ و اگر پلیس نبود چه میشد؟ را نمایش میدهد و از همه مهمتر برداشت و فهم کودکان از خدا را طرح میکند.
مستند «صادره از ایران» نیز از دیگر برنامههای شبکه مستند در ماه رمضان است که گویش اقوام ایرانی، خوراک و پوشاک و زندگی آنها را بررسی میکند. میانبرنامههای مستند، خاطرات رزمندگان از ماه رمضان در جبههها، راهپیمایی اربعین و چند مستند سیاسی و اجتماعی از جمله سری جدید یک لقمه نون، اعتکاف، اهل ثریا و اهل ایمان اشاره کرد. مستند بخشش مریم درباره مادری که قاتل فرزندش را پای چوبه دار میبخشد، مستند طعم سیب که ملاقات علی لهراسبی با خانواده مرحوم مرتضی پاشایی را روایت میکند و خردههای مینا که درباره سفر زیارتی 40 نفر از مردم شهرهای مختلف عراق به مشهد مقدس است از دیگر آثاری است که برای ماه مبارک رمضان تدارک دیده شده است.
مدیر شبکه مستند درباره عملکرد این شبکه در شش ماه گذشته نیز به مواردی از جمله کمبود بودجه اشاره کرد و گفت: مستند آینهای است که حقیقت را به نمایش میگذارد و ما برای بیان حقیقت در بند خطوط قرمز ساختگی نمیمانیم. بهرغم همه محدودیتها و مشکلات مالی روند تولید را ادامه دادهایم.
تاجیک بخشی از محدودیتها و مشکلات را به نگرش مدیران میانی تلویزیون نسبت داد، بر بذل توجه رئیس سازمان صدا و سیما به شبکه و آثار مستند تاکید کرد و درباره تغییراتی که با همه مشکلات مالی ایجاد شده، گفت: توانستیم از نظر فنی و تهیه امکانات گامهای مثبتی برداریم. تغییر کیفیت تصویر شبکه مستند به تصویر عریض از آن جمله است و نیز تلاش برای تبدیل شبکه مستند به شبکهای تمام دیجیتال نیز در همین ارتباط صورت میگیرد. گرچه طی سه ماه گذشته دریافتی محدودی از معاونت سیما داشتهایم، اما در هر صورت معتقدم مدیریت بودجه از میزان بودجه اهمیت بیشتری دارد.
تاجیک از جلب نظر سازمانها و نهادهای مختلف برای تولید برنامههای مشارکتی خبر داد و گفت البته این مشارکت همسو با اهداف مشترک سازمان صدا و سیما و نهاد مشارکتکننده انجام و به تجمیع عملکردها و همافزایی منجر میشود. مثلا اگر قرار باشد بر مبنای اهداف ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) مستندی ساخته شود، نهادهای متعددی میتوانند با ما همکاری و مشارکت داشته باشند یا همینطور درباره گردشگری یا معرفی فرهنگ و اقوام ایرانی.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد