این هنرمند از آخرین بازماندگانِ بابازارهای جنوب ایران بود و تا آخرین روزهای حیاتش این مراسم آیینی – موسیقایی را در منزلِ شخصیاش در میناب برگزار میکرد.
عباس سماعی فرزند ارشدش میگوید مراسمِ خاکسپاری این هنرمند روز یکشنبه انجام خواهد شد و چون همزمان با مراسم تولد حضرت علیاکبر است؛ بخشی از مراسم به مولود خوانی اختصاص خواهد داشت.
او که در برنامهها و مراسمِ زارگیری، پدر را همراهی میکرد، توضیح میدهد که بعد از پدر، خود این مراسم را در میناب انجام خواهد داد: من از کودکی از شاگردان پدر بودهام. این هنر به صورت سینه به سینه منتقل میشود و پدر خود آن را از پدرِ بزرگوارشان کسب کرده بودند، بعد از من نیز، پسران من این وظیفه را انجام خواهم داد؛ اگرچه اهمیت و نقش پدر در این مراسم بسیار پر اهمیت بوده است. او مشهورترین بابازار از بندر عباس تا بندر جاز بوده و بابازارِ مهمتری از او وجود ندارد. او میتوانست در مراسم زار، بسیاری از بیماران را شفا دهد. ایشان صوتِ کامل داشتند؛ اما من یا پسرانم نیمه صوت داریم.
سماعی همچنین توضیح میدهد که به همین خاطر این هنر با رفتنِ پدر از بین نخواهد رفت، هر چند غلام مارگیری، 10 نوع زارِ متفاوت را میشناخت و بعد از دیدن هر بیماری میتوانست زار او را به راحتی تشخیص داده و او را درمان کند. اما قرار بود غلام مارگیری در این روزها در جشنوارهی موسیقی آیینهدار به اجرای برنامه بپردازد.
در همین زمینه علی مغازهای توضیح میدهد:غلام مارگیری، استاد مسلم موسیقی مذهبی و موسیقی زار و مولودی بودند و سالهای بسیاری همراه پسرشان عباس سماعی که فامیلی خود را از مادر گرفته، به درمان بیماران میپرداخت. به قول پسرشان نیز در سید الایام فوت کردند.
او درباره کمکاری استاد در این سالها درجشنوارههای داخلی و خارجی میگوید: سن ایشان در این سالها بالا رفته و دیگر نمیتوانستند مثل گذشته کار کنند، هر چند که همچنان در منزلشان، بیماران را مداوا میکردند.
محمدرضا درویشی پژوهشگر حوزه موسیقی درباره این هنرمند که به جشنواره آیینه دار هم دعوت شده بود می گوید: وی با ابراز تاسف از درگذشت خلیفه غلام مارگیری از پیشکسوتان موسیقی نواحی منطقه هرمزگان، گفت: این استاد یکی از دعوتشدگان جشنواره ما بود. حتی برای او بلیت هم خریداری شد، اما متاسفانه پنجشنبه گذشته دار فانی را وداع گفت. البته اگرچه پسر ایشان به عنوان جایگزین در فستیوال «آیینهدار» برنامهای را اجرا خواهد کرد اما مطمئنم هیچکس نمی تواند شوریدگی و وجدی که غلام مارگیری در حین اجرا داشت انجام دهد. او هنرمندی غیرقابل تکرار است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد