زوج مراجعهکنندهای داشتم که از طریق یک اتفاق ساده با هم آشنا شده بودند. خانمی به اشتباه با شماره آقایی تماس گرفته بود و بعد از آن، این مکالمه باز هم تکرار شده بود و در نهایت آشناییشان ۶ ماه ادامه داشت تا سرانجام تصمیم گرفته بودند با هم ازدواج کنند و برای مشاوره مراجعه کردند.
افراد میتوانند به شیوههای مختلفی باهم آشنا شوند و در این زمینه محدودیتی وجود ندارد اما زمانی که برای ازدواج تصمیم میگیرند، مهم است از نظر اعضای خانواده بهره بگیرند. اگر فکر میکنند ممکن است تصمیم آنها هیجانی باشد، توصیه میشود از مشاور کمک بگیرند. نباید تصور کنند خودشان قادر به حل همه مشکلات هستند. قبل از ازدواج تعهدی وجود ندارد، اما اگر انتخاب صحیح نباشد در آینده مشکلاتی ایجاد میشود.
رفت و آمد برای شناخت بیشتر
زوجها قبل از ازدواج به منظور آشنایی با خصوصیات رفتاری و اخلاقی هم باید باهم رفت و آمد کنند. در گذشته برخی از خانوادهها برای اینکه بفهمند پسری برای ازدواج مناسب است، تحقیقاتی را انجام میدادند. تا زمانی که رفت و آمد وجود نداشته باشد، رفتارهای افراد و خانوادهها نامعلوم باقی میماند.
وسیله ارتباطی انسانها زبانشان است. پس بهتر است دختر و پسر قبل از ازدواج و شروع زندگی مشترک درباره مهریه، نحوه زندگی، برقراری ارتباط با خانوادهها و... با هم صحبت کنند. متأسفانه در مواردی میبینیم به دلیل باورها یا تعصبات خانوادهها، تا قبل از برگزاری مراسم عقد، رفت و آمدهای کمی انجام میشود.
ممکن است پدر اجازه ندهد دختر با خواستگارش بیرون برود. در چنین شرایطی خانوادهها و دختر و پسر میتوانند با همین میزان ارتباط یا ارتباطات تلفنی از هم پرس و جو کنند و سؤالاتشان را بپرسند. حتی دختر و پسر میتوانند در حضور خانواده در گوشهای صحبت کنند.
والدین دختر باید بدانند غرض ازدواج است و هیچ پسری برای آزار و اذیت برای خواستگاری به خانه کسی نمیرود. مادرها میتوانند در این زمان تلفنی باهم حرف بزنند، دختر و پسر در محل کار همدیگر را ببینند و.... به هر حال راههای مختلفی برای حرف زدن هست اما در برخی خانوادهها به دلیل وجود تعصبات، بعضی از دختران ازدواج نمیکنند یا پس از ازدواج به دلیل نداشتن شناخت کافی، با مشکلات مختلفی رو به رو میشوند.
یکی از مهمترین نکات در زمینه آشناییهای قبل از ازدواج که به شناخت رفتارهای فردی کمک میکند «سؤال پرسیدن» است. در واقع رفتارها تا زمانی که درباره آنها صحبت نشود، ناشناخته میمانند بنابراین بهتر است افراد هنگام آشناییهای قبل از ازدواج باهم صحبت کنند و ارتباط بیشتری داشته باشند. آنها باید درباره هر موضوعی که برایشان مهم است از همسر آیندهشان سؤال کنند.
شاید قبل از ازدواج فرد خودش را از هر نظر خوب نشان دهد، اما وقتی حرف میزند، رفتارهایش معلوم میشود. وقتی افراد قبل از ازدواج باهم حرف میزنند بهتر است بدانند خیلی از حرفها و نظرات قبل از ازدواج، در رفتارهای پس از ازدواج ظاهر میشوند، به طور مثال آقایی که میگوید مخالف کار کردن خانم در محیط مردانه است، پس از ازدواج فکرش عوض نمیشود.
با صحبتهای پیش از ازدواج خیلی از رفتارها معلوم میشوند. ازدواج مهم است و باید انجام شود اما درباره آن نباید خیلی زود تصمیم گرفت. وقتی مورد مناسبی پیدا شد باید روی آن فکر کنید و با عجله تصمیم نگیرید. اگر ازدواج بدون شناخت کافی و عجولانه انجام شود، تصمیم درستی نیست. در چنین شرایطی اگر ازدواج به طلاق منجر شود اثرات بدتری بر جای میگذارد و اگر بچهای هم به دنیا آمده باشد مشکلات به مراتب بیشتر میشوند.
شناسایی مرد خسیس
یکی از خصوصیاتی که ممکن است برخی از مردها داشته باشند، خساست است، این ویژگی در رفتارهای قبل از ازدواج هم خودش را نشان میدهد. وقتی خانوادهای به دختر و پسر اجازه میدهند باهم معاشرت داشته باشند و بیرون بروند، خانمها میتوانند با توجه به چند رفتار به ظاهر ساده به این خصوصیت رفتاری پی ببرند. به طور مثال به این نکته توجه کنند که پسر آنها را کجا میبرد، تعارف میکند یا نه و غیره.
مناسبتهایی مانند روز تولد یا روز زن وجود دارد که بهتر است مردها به عنوان خواستگار هدیهای برای زنان بخرند. به هر ترتیب نوع خرج کردن مهم است و افراد خسیس زود خودشان را لو میدهند. پس از ازدواج هم رفتارهایشان در قالب خرجی ندادن بروز میکند.
خیلی از افرادی که برای مشاوره مراجعه میکنند به دلیل خساست شوهرانشان افسردگی گرفتهاند. مرد به مادر خودش نگاه میکند که در شهر کوچکی زندگی کرده و هر چند سال یکبار فقط یک چادر میخریده است. در نتیجه توقع چنین رفتاری را از همسرش دارد و خیلی از انتظارات دختران امروزی را نادیده میگیرد. به هر حال زندگی با مرد خسیس مشکلات زیادی را ایجاد میکند.
هشدار در زمینه اعتیاد و بیکاری
برخی از افرادی که برای مشاوره مراجعه میکنند درباره رفتارهایی حرف میزنند که قبل از ازدواج از همسرشان دیده و چشمپوشی کرده بودند به طور مثال از قبل میدانستند همسرشان معتاد است یا شغلی ندارد، اما بازهم با او ازدواج کرده بودند. گاهی اوقات هم خانوادهها میگویند پسر ازدواج میکند، بعد مشکلاتش حل میشود. اگر فردی قبل از ازدواج فردی تنبل و بیکار است، پس از ازدواج هم چنین رفتاری را ادامه میدهد. لازم است قبل از ازدواج به وجود چنین رفتارهایی دقت شود.
برخی افراد در خانه پدری راحت بودهاند و خرجشان را با حمایتهای خانواده تأمین میکردهاند، به همین دلیل پس از ازدواج نمیخواهند سر کار بروند. البته گروهی از مردها اصلا دوست ندارند همسرشان در محیطهای مردانه کار کند و برخی دلشان میخواهد همسر آنها شغل و در آمدی داشته باشد. به هر حال بهتر است دختر و پسر قبل از ازدواج درباره این موضوع باهم صحبت کنند و حتی درباره اینکه درآمد خانم در چه بخش از خانواده و چطور تقسیم شود هم حرف بزنند تا درآینده مشکلاتی برایشان پیش نیاید.
اشتغال مردها اهمیت زیادی دارد. مهم است مرد قبل از ازدواج توانایی مالی لازم را داشته و مستقل باشد. خانوادهها میتوانند تا حدودی کمک کنند، اما نه خیلی زیاد. وقتی کمکهای مالی خانواده بیشتر میشود فرد از خانوادهاش تأثیر میگیرد و شاید دخالتهایی پیش بیاید که زوجها را با مشکلاتی رو به رو کند.
رفت و آمد با مجردها
گروهی از افراد بهویژه زنان نسبت به رفت و آمد شوهرانشان با دوستانشان حساس هستند و چنین رفتاری را مناسب نمیدانند. به همین دلیل تصور میکنند چنین ارتباطاتی باید محدود یا قطع شود. در صورتی که آنان باید بدانند وقتی همسرشان دوستانی دارد که مدتهاست با آنها رفت و آمد میکند، نمیتواند این ارتباط را قطع کند. چنین روابط و رفتارهایی باید مدیریت شود، هر دو طرف شرایط را در نظر بگیرند و قبل و بعد از ازدواج درباره این رفت و آمدها، درخواستهای نامعمول نداشته باشند. (دکتر آناهیتا خدابخش کولایی - روانشناس و مشاور خانواده /ایسنا)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه