این سازه از زیست پلاستیک سنگینی مبتنی بر روغن گیاهی ساخته شده که با میکرو فیبرها تقویت شده است. محققان معتقدند این مواد سازگار با محیط زیست بوده و هیچگونه زبالهای تولید نخواهد کرد. این پروژه فقط معطوف به ساختن یک خانه نیست؛ بلکه با نیم نگاهی به آینده، نشاندهنده دورنمایی پیشگام است از آنچه صنعت ساخت و ساز به صورت پایدار میتواند ارائه کند.
هانس ورمولن، یکی از بنیانگذاران پروژه و عضو موسسه داس آرشیتکت میگوید: نیازی نیست که هر چیزی در این سازه، دوار یا منحنی بوده یا شکل عجیب و غریبی داشته باشد. ما اکنون به فناوری جدیدی برای ساخت دیوارهای سازه دست پیدا کردهایم که تمام ملزومات مانند سیستم آبرسانی، عایقبندی و استحکام را به شیوهای کاملا هوشمند یکپارچهسازی کرده است. در نتیجه ما میتوانیم مواد لازم برای ساخت خانه را کاهش دهیم و سازهای هوشمندتر بنا کنیم. برای مثال یک ایده این است که حمل و نقل این فناوری را به کشورهای مختلف آسانتر کنیم تا اگر ساکنان خانهای تصمیم به جابهجایی داشتند، بتوانند بخشهای مختلف خانه را از هم جدا کرده و دوباره در محل دیگری آنها را سر هم کنند.
در حال حاضر واکنش صنعت ساخت و ساز به این مقوله کمی محافظه کارانه است، اما دیجیتال شدن ساخت و ساز میتواند این صنعت را به یک صنعت کاملا چابک تبدیل کند. به این ترتیب میتوانید بهصورت آنلاین ایدههای خود را در سراسر جهان به اشتراک بگذارید و سپس آن را به دستگاه سازنده ارسال کنید. مونتاژ و سر هم بندی قطعات یک خانه مانند ساخت یک پازل بزرگ است. محققان انتظار دارند کار احداث خانه ساخته شده در شهر آمستردام از طریق پرینت سه بعدی تا سال 2017 به پایان برسد. بازدید از این خانه هماکنون برای عموم آزاد است. این طرح پژوهشی فراتر از یک سرمایهگذاری ساختمانی بوده و محققان امیدوارند مالکان خانهها این فرصت را داشته باشند تا بتوانند خانههای خود را با کمترین هزینه برای محیط زیست و با استفاده از مواد موجود در منابع محلی بهصورت سفارشی بسازند.
Euronews / مترجم: آتنا حسنآبادی
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد