آنها آرد حاصل از فرآیند تفکیک غلات از پوسته را که به دو صورت دانه دانه و پودری درآمده بود با کمی آب یا شیر و تخممرغ مخلوط کرده و خمیر به دست آمده را پس از ورز دادن به اشکال مختلف اعم از قرص نان، انواع کوفته و پنکیک و نیز ورقههای نازک خمیر که به شکل رشتهرشته بریده و طبخ میشد مورد مصرف قرار میدادند.
بعدها با کمی طراحی هوشمندانه و اضافه کردن برخی مواد و چاشنیهای دیگر به خمیر و نیز به کارگیری فناوریهای مختلف آمادهسازی، آنها به ایجاد لولههای خمیری باریک و بلندی که هماکنون ماکارونی نامیده میشود روی آوردند.
در سالهای بعد، از برنج، ارزن و دیگر غلات نیز در تولید آرد ماکارونی استفاده میشد، در حالیکه موفقیتهای به دست آمده از تولید ماکارونی با آرد گندم بسیار عالی و غیرمنتظره بود. برخی کارشناسان تغذیه دلیل این امر را در طعم گندم میدانند که به خودی خود طعم خاصی ندارد اما با اضافه کردن کمی کره پنیر، چند قطره روغن یا کمی گرد سیر به غذایی باب طبع همگان تبدیل میشود. از آن زمان به بعد گندم به یکی از غلات پرطرفدار و نیز سطح بالا تبدیل شد و ماکارونی گندمی نیز در ردیف غذاهایی قرار گرفت که غالبا در شهرها طبخ و سرو میشد تا تبعیض میان شهر و روستا حتی در پخت ماکارونی نیز رعایت شده باشد.
ماکارونی یکی از فرآوردههای مهم گندم است که تولید آن را به چینیها نسبت دادهاند و مورخان عقیده دارند که این محصول در قرن 13 میلادی توسط مارکوپولو به اروپا و از آنجا به دیگر کشورها رفته است. در یک کتابچه منتشر شده از موسسه ملی ماکارونی آمریکا بنابر روایت یک داستان جذاب ایتالیایی، هنر ساخت ماکارونی متعلق به یک دوشیزه چینی است. روزی یک دوشیزه چینی طبق معمول که مشغول تهیه خمیر نان بود، حین کار با یک ملوان ایتالیایی مشغول گفتوگو شد و کارش را فراموش کرد. در این حین، خمیر از ظرف به روی میز ریخته و به صورت رشتهرشته از میز آویزان شد.
با تابش آفتاب روی رشتهها آنها بسرعت خشک شدند. ملوان ایتالیایی که نامش اسپاگتی بود، با دوشیزه چینی تصمیم گرفتند اطلاعات و نحوه به وجود آمدن رشتهها را نزد خود مخفی نگه دارند. آنها داخل کشتی، رشتهها را در آبگوشت جوشان پختند و با مصرف رشتههای پخته شده، دریافتند چقدر آنها خوردنی و خوشمزه شدهاند. به این ترتیب نحوه تولید ماکارونی، برحسب تصادف کشف شد. آقای اسپاگتی پس از بازگشت به سرزمین خویش (ایتالیا) به فکر خوشمزه و مغذیکردن این رشتهها افتاد و موجب شد ایتالیا به عنوان بزرگترین مصرفکننده این نوع غذای گندمی مطبوع تلقی شود.
اکنون ماکارونی یکی از فرآوردههای پرمصرف در بسیاری از کشورهای اروپایی است. مصرف سالانه مردم کشور ایتالیا سالانه 32 کیلوگرم، آلمان 12 کیلوگرم، آمریکا و فرانسه و پرتغال شش کیلوگرم است. (جام جم سرا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد