زیر و بم‌های شیرین ماندن شیرینی شب عید

هرچند انتخاب و تهیه مواد و خوراکی‌های شب عید یکی از دغدغه‌های اصلی در هفته‌های پایانی اسفند هر سال است، اما مهم‌ترین نکته پس از آن نگهداری این مواد تا پایان ایام دید و بازدید‌های نوروزی است؛ روندی که در صورت نابلد بودن ممکن است کل حسن سلیقه خانواده را برباد دهد.
کد خبر: ۷۸۱۸۴۶
زیر و بم‌های شیرین ماندن شیرینی شب عید

به طور کلی گرچه شاید نیمی از لذت تعطیلات عید در خرید خوراکی‌های خوشمزه این ایام است که پای ثابت دید و بازدیدهای نوروزی است، اما تصور کنید اگر به هر دلیل در آن زمانی که شما منتظر رسیدن مهمان‌های خودتان هستید کسی زنگ در منزل شما را به صدا درنیاورد. حالا با این همه شیرینی جور واجور چه خواهید کرد و چطور می‌توانید آنها را برای چند روز تر و تازه نگه دارید؟

این سوالی است که می‌توانید بسیار ساده به آن پاسخ دهید. اولین کار این است که در میان انواع شیرینی خشک به دنبال انتخاب خود باشید، چون این نوع شیرینی‌ها معمولا ماندگاری بسیار بالاتری نسبت به شیرینی‌های تر دارد.

این در حالی است که حداکثر زمان مصرف شیرینی‌های تر به دلیل استفاده از خامه، روغن و تخم‌مرغ حداکثر سه روز، آن هم در شرایط کاملا مناسب است، از این رو شیرینی ‌تر را زمانی انتخاب کنید که هر روز به میزان کمی از آن به صورت تازه از شیرینی‌فروشی محل خریداری کرده باشید، در غیر این صورت از خیر و زیبایی شیرینی‌های تر بگذرید و با همان شیرینی‌های خشک خودمانی عید را سپری کنید.

نور، حرارت و رطوبت؛ 3 عامل ویران‌کننده

همان طور که اشاره کردیم بهترین گزینه انتخابی برای شیرینی‌های نوروزی استفاده از شیرینی خشک است، اما این نوع شیرینی هم برای تازه ماندن نیازمند رعایت برخی قوانین است. چون بیشتر ماندنش باعث اکسید ‌شدن روغن داخل شیرینی شده و قابلیت خوردن آن کاهش خواهد یافت، بنابراین به قول معروف سه عامل اصلی نگران‌کننده برای کیفیت شیرینی خشک را می‌توان در نور، حرارت و رطوبت یافت؛ عواملی که در صورت دور ماندنشان از شیرینی می‌توانید مدت زمان بیشتری از طعم تازه آن لذت ببرید.

به طور کلی بهترین درجه حرارت نگهداری از شیرینی خشک دمایی بین 10 تا 20 درجه است؛ یعنی چیزی شبیه به دمای محیط، اما از آنجا که به دلیل پخت و پز یا حتی تجمع افراد در ایام نوروز معمولا دمای اتاق منزل بالاتر از 25 درجه سانتی‌گراد است بهترین کار این است که شیرینی‌ها را در محفظه پایینی یخچال نگهداری کنید.

برای این کار می‌توانیم از جعبه‌های مقوایی یا همان جعبه شیرینی فروشی استفاده کنیم، چون این کار نه‌تنها باعث کنترل دما به دلیل عایق بودن ماده اولیه جعبه خواهد بود بلکه می‌تواند مانعی برای ورود رطوبت به عنوان عامل دیگر نگران‌کننده باشد.

اما برای دوری از رطوبت بهترین کار این است که اجازه ندهید تفاوت دمای جعبه هنگام بیرون آمدن از یخچال و محیط اطرافش باعث عرق کردن کل جعبه شود، بنابراین بهترین راهکار استفاده از کاغذ‌های روغنی یا حتی دستمال تمیز آشپزخانه است؛ البته اگر از ظروفی غیر از جعبه مقوایی شیرینی‌فروشی استفاده می‌کنید. برای این منظور باید ابتدا یک ورقه از کاغذ روغنی یا دستمال را کف ظرف مورد نظر قرار دهید و بعد به صورت طبقه طبقه این کار را میان خود شیرینی هم تکرار کنید، اما فراموش نکنید حداکثر سه ردیف شیرینی روی هم بچینید چون وزن شیرینی‌های ردیف بالا می‌تواند اولین ردیف پایین را له‌ کند.

همچنین اگر می‌خواهید شیرینی خشک و بیسکویت شما ترد و شکننده در طول ایام مانند روز اول صدای مخصوص خود را داشته باشد، چند حبه قند داخل جعبه بیندازید و هرگز آنها را در قوطی یا پاکت پلاستیکی قرار ندهید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها