بیلبوردهای تبلیغاتی این روزها در نقاط مختلف شهر، به چشم میخورند و حتی باعث شده که برخی بگویند آلودگی بصری بهوجود آمده و شهر خیلی شلوغ شده است. شاید همین مساله باعث شده که گروه معماران Front لهستان پیشنهاد بدهند، از بیلبوردهایی که استفاده نمیشود به عنوان یک خانه استفاده کنند. البته در این خانهها نباید به دنبال پذیرایی و هال و آشپزخانه بود، زیرا فقط جایی برای یک تختخواب وجود دارد. این را هم در نظر داشته باشید که استفاده از بیلبورد برای محل زندگی ظاهرا فقط یک ایده است و هنوز به مرحله عمل نرسیده است.
خانه متحرک هم طرح دیگری است که در دانمارک پیشنهاد شده است. در خانهای که مثل یک حشره ساخته شده؛ فرد میتواند از جایی به جای دیگر شهر حرکت کند. این خانه البته یک ویژگی دیگر هم دارد و آن اینکه با محیطزیست بسیار سازگار است. انرژی حرکتی این خانه از طریق باد و آفتاب تامین میشود و ضمنا این خانه توانایی جمعآوری آب باران و استفاده از انرژی خورشیدی برای گرمایش خود را هم دارد. این تصور که هر روزی، خانه شما در یک گوشه از شهر باشد؛ هم هیجانانگیز است و هم میتواند برای برخی حس بدی داشته باشد. در آن زمان که این خانهها همهگیر شود؛ شاید برای یک جای پارک خانه در شمال شهر، باید میلیاردها تومان پرداخت کرد.
وقتی به ساحل لوردو در شمال اسپانیا بروید و بخواهید از منظره دریای کانتابرین لذت ببرید؛ احتمالا احساس میکنید که به یک منطقه بکر و خالی از سکنه وارد شدهاید. اما وقتی با مردمانی روبهرو شوید که مثل بازیهای تخیلی از زیرزمین بالا میآیند و شروع به قدم زدن در ساحل میکنند، این تصور شما به هم خواهد ریخت. گروه معماری نولاستر تلاش کرده در این سواحل خانههایی در سطح زیر زمین ایجاد کند و البته روی آن را چمن بکارد تا هم به محیطزیست خدمتی کرده باشد و هم طرحی نو در خانهسازی درانداخته باشد. البته که این گروه باید خیلی به ایزوگام سقف خود مطمئن باشد تا آبیاری چمن باعث نشود که نشتی آب باعث خانه خرابی ساکنان شده باشد. جالب است بدانید که در برخی مناطق شمالی تهران هم، ارتفاع زیاد باعث شده که پارکینگها روی خانه قرار بگیرد و شمایی مثل آن سواحل اسپانیا بهوجود بیاید.
در ساحل کالیفرنیای آمریکا یک برج دیدبانی دریایی قدیمی وجود دارد. یک طراح خوشذوق آمریکایی، مجوز این را گرفته که محیط داخلی این برج را طراحی مجدد کند و به شکل یک خانه درآورد. این خانه که در ارتفاع 25 متری قرار گرفته؛ یک ویوی عالی 360 درجه به اقیانوس آرام و یک رودخانه دارد و احتمالا اگر کمی بزرگتر و دارای امکانات بیشتری بود، حالا چند میلیون دلار خرید و فروش میشد.
بیلبورد، خانه متحرک، خانه زیر چمن و حتی برج دیدبانی قدیمی که تاکنون از آنها حرف زده شد به اندازه خانهای که در اصل یک پل است، عجیب نیست. مکس پیچارد که یک مهندس است در فاصله یک ساعته از شهر آدلاید در استرالیا، خانهای ساخته که در ظاهر یک پل است. این خانه از استیل و شیشه ساخته شده و باید مواظب باشید که وقت دیدن بیرون از پنجره خیلی جوگیر نشوید و نخواهید در بالکن هم قدمی بزنید. تا فراموش نکردم بگویم که برای داشتن این خانه باید حدود 600 میلیون تومان پول داشته باشید؛ یعنی حدودا برای هر متر بیش از ده میلیون تومان.
اگر گذرتان به کاستاریکا خورد؛ یکی دیگر از اماکن مسکونی و اقامتی عجیب دیگر جهان را خواهید دید. در هتل کاستا ورد این کشور، یک هواپیمای بوئینگ 727 که قبلا در خطوط هوایی آفریقای جنوبی و آویانکا فعال بوده را به یک اتاق دوتخته تبدیل کرده است. اگر از هواپیما و پرواز ترس دارید، خوب است که یک شب اقامت در این اتاق را تجربه کنید. در جریان باشید که در فصلهای خلوت باید 250 دلار و در فصل شلوغ سال 700 دلار بابت هر شب اقامت در این هتل پرداخت کنید.
کلیسای گوتیگ رویوال در سالهای اخیر به مشکل مالی برخورده بود و اعضایش نمیتوانستند خرج نگهداری از ساختمان قدیمی آن را که از سال 1909 تاسیس شده بود، بپردازند. این بود که بازرگانی آمد و کلیسا را با قیمت 2.25 میلیون دلار خرید و سه میلیون دلار هم خرجش کرد تا در نهایت یک خانه شیک و مجلل برای خود ساخت. این خانه که این روزها، 7.5 میلیون دلار میارزد حتما میتواند یک تجربه مادی و معنوی جالب برای ساکنانش باشد.
به این فهرست، خانههای دیگری را هم میتوان اضافه کرد. مثلا خانه وارونهای که برای یک نمایشگاه در آلمان به صورت کاملا وارونه ساخته شد. یا کشتی بنسن فورد در اوهایوی آمریکا که پس از 50 سال فعالیت در رودخانهها و دریاها، حالا بازنشسته شده و به یک خانه مجلل تبدیل شده است و دست آخر خانهای که در طول جنگ جهانی اول یک پناهگاه امن بوده زیرا در ارتفاع 2750 متری از زمین قرار داشته، اما امروز به خانهای عجیب تبدیل شده است. مکان این خانه در یکی از کوهستانهای کشور ایتالیاست.
مصطفی مسجدیآرانی / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت