مهوش صبر کن در خصوص کمتر دیده شدن بازیگران پیشکسوت گفت: به نظر من در حال حاضر تهیه کنندگان تمایل دارند در پروژههایشان از بازیگرانی استفاده شود که با دستمزد کمتری حاضر به همکاری هستند یا حتی مجانی کار میکنند و یا در مواقعی برای بازی در یک فیلم به تهیه کننده پول هم میدهند.
وی درباره تسهیلاتی که باید در دوران بازنشستگی برای هنرپیشهها در نظر گرفته شود گفت: مسائل مالی و مادیات از مهمترین عواملی هستند که دولت باید به آنها توجه کند. به تازگی مؤسسه پیشکسوتان به سرپرستی آقای عظیمی با این که قدمت چندانی ندارد، رسیدگی زیادی به وضعیت بازنشستگان میکند.
صبرکن درباره بازنشستگی به عنوان یک دغدغه شغلی عنوان کرد: بازیگرانی که در کنار این شغل،شغل و حرفه دیگری دارند با بازی کردن تأمین روحی میشوند، ولی کسانی که فقط شغل بازیگری دارند و این کار حرفه اصلی آنها است در دوران بازنشستگی خود پول اندکی دارند؛ خود من اگر زمان به عقب برگردد یک مغازه پیتزا فروشی میزدم!
وی ادامه داد: بازنشستگی داریم تا بازنشستگی؛ ما بازنشسته شدیم، ولی از لحاظ توانایی واقعا میتوانیم که باز هم ادامه دهیم.
صبر کن در پاسخ به این سؤال که آیا یک بازیگر در دوران حرفهای خود درآمدی به دست خواهد آورد که در دوران بازنشستگی هم از آن استفاده کند پاسخ داد: سینما را باید از تلویزیون جدا کرد چون درآمد سینما تفاوت زیادی با دستمزدهای تلویزیون دارد، درآمد یک بازیگر در اندازهای نیست که بتواند برای دوران پیری خود پس انداز کند. فقط این مشکل مخصوص بازیگران نیست؛ بلکه هنرمندانی که در پشت صحنه فعالیت میکنند هم این مشکل را دارند.
وی در پایان در خصوص تقاضایی به مسئولین گفت: جوانان دارای تحصیلات آکادمیک باید به کار گرفته شوند، کسانی هستند که سالها در سینما تحصیل کردهاند، استعداد لازم را دارند اما در کارها استفاده نمیشوند. مسئولین باید روش مناسبی برای دستمزد دادن ایجاد کنند. (باشگاه خبرنگاران)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد