کارشناسان از گسترش اعتیاد به خاطر توزیع داروهای مخدر در داروخانه‌ها نگرانند

پس‌لرزه‌های یک بخشنامه مخدری

این داروها کی جمع می‌شود؟

جام جم سرا: این را که داروهای ماهواره‌ای حاوی مواد مخدر بویژه شیشه است، به اندازه موهای سرمان شنیده‌ایم، اتفاقا از مسئولان وزارت بهداشت هم شنیده‌ایم؛ هشدارگونه هم شنیده‌ایم که این داروها با بدن چنین می‌کند و چنان.
کد خبر: ۷۷۵۹۶۶
این داروها کی جمع می‌شود؟

دیروز یک بار دیگر این هشدار را از زبان مسئولی در سازمان غذا و دارو شنیدیم که تکرار مکررات بود درباره این که همه داروهای ماهواره‌ای ریگی به کفش دارند و همه تبلیغات دارویی ماهواره‌ها اغواگر است.

این می‌تواند هشداری درست باشد، چون با عقل جور درنمی‌آید که مثلا با خوردن 50 عدد قرص، یک انسان بزرگسال با بدنی مملو از چربی و وزن اضافه بدون این که تحرک جسمی داشته باشد یا غذایش را کم کند، یکباره زن و مردی قلمی شود یا مثلا قوای جنسی‌اش که به مرور تحلیل رفته، با بلعیدن چند عدد دیگر به سمت جوانی برود. شک نکنید کلکی در کار است؛ کلکی به خطرناکی استفاده از موادمخدر در داروهای غیرمجاز ماهواره‌ای.

حکایت ابرو برداشتن و چشم را کور کردن است استفاده از این داروهای فریبنده، یعنی قرار است لاغرمان کنند، اما معتاد یا چاقمان می‌کنند و بلایی سر دستگاه گوارشمان می‌آورند.

با این حال این داروهای دغلکار هنوز در ماهواره‌ها آزادانه تبلیغ می‌شوند و خیلی از مردم نیز وعده‌های شیرین تبلیغاتی آنها را باور می‌کنند.

در میانه این معرکه هم یک پرسش همچنان بلاتکلیف است؛ چرا مسئولانی که هشدار می‌دهند، کاری برای جمع کردن باعث و بانی توزیع این داروها نمی‌کنند؟

پیدا کردن صاحبان این آگهی‌ها مگر کار سختی است؟ کافی است با شماره آنها تماس گرفته شود یا به شماره پیامکشان اس.ام.اسی داده شود و آن وقت با یافتن یک سرنخ، کل باند توزیع‌کننده دستگیر و متلاشی شود.

گرچه قبول داریم با این روش همه کله‌گنده‌ها و سودجویان دستگیر نمی‌شوند، ولی لااقل دامنه فعالیت‌ ها کوچک می‌شود و هر روز این همه دارو با نام و نشان جدید در ماهواره‌ها تبلیغ نمی‌شود البته اگر از حق نگذریم مبارزه با این باندهای دارویی فقط با این روش به سرانجام نمی‌رسد که در کنار مبارزه فیزیکی، مردم هم باید هوشیار باشند، راهش هم نخریدن و اعتماد نکردن است.

این نیز کار سختی نیست، فقط باید باور داشته باشیم که هیچ معجزه‌ای در کار نیست و برای درمان، هیچ راه میانبری وجود ندارد البته این مهارت را باید به مردم آموخت و فرهنگسازی کرد، این نیز البته اقدامی در حوزه کار دولت و همه متولیان حوزه سلامت و مبارزه با موادمخدر است.

مریم خباز ‌- گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها