برای همین هم ما این هفته یک گزارش با موضوع شگفتی مالی برای شما ترتیب دادهایم؛ شگفتیهایی از دنیای صورتحسابها به نقل از سایت ODDEE که برخی وقتها دود از کلهتان بلند خواهد کرد. البته همین ابتدا بگوییم که نباید منتظر صورتحسابهای خیلی کلان باشید بلکه باید داستانهای شگفتی را بشنوید که با صدور یک صورتحساب شگفتانگیزتر تمام شده است.
نمونه اول یک آقای کلرودایی است. او به قنادی میرود تا شیرینی بخرد، اما محض شیرینکاری یا به هر دلیل دیگری، مبلغ 42 دلاری صورتحساب خود را با چک پرداخت میکند. وقتی که صاحب قنادی به بانک مراجعه میکند؛ با حساب بسته روبهرو میشود و از این رو طی مراحل باز کردن حساب و با در نظر گرفتن جریمه بانکی به مبلغ 82 دلار، مبلغ پر کردن حساب به اندازه 96 دلار و هزینههای اداری به مبلغ 740 دلار شامل 450 دلار برای وکیل، صورتحسابی معادل 1042 دلار روی دست آن مرد باقی میماند. یعنی هزار دلار بیشتر از مبلغ اولیه و با احتساب 20 دلار برای هر ساعت؛ معادل یک هفته کار. همه اینها جریمه اینکه دیگر نخواهد برای یک مبلغ جزئی دستهچکش را به رخ ملت بکشد!
موسیقی هوی متال، برای برخی از مردم موسیقی دلخراش و گاهی زجرآوری است و از این رو گوش دادن به صدای آن برای مدت طولانی میتواند یک شکنجه به حساب بیاید. جالب است بدانید که در عالم واقع هم همین طور است و در زندان گوانتانامو برای شکنجه دادن برخی زندانیان از این موسیقی استفاده میشود. حالا یک گروه موسیقی کانادایی که متوجه شده از موسیقی این گروه برای شکنجه زندانیان استفاده شده، در اقدامی نمادین و برای اعتراض به این رویه صورتحسابی 666 هزار دلاری برای دولت آمریکا فرستاده و گفته در صورت پرداخت این صورتحساب آنها خواهند توانست برای همیشه موسیقی این گروه را پخش کنند.
مورد دیگر صورتحسابهای عجیب مربوط به پسربچهای است که به مراسم تولد دوستش در یک پیست اسکی دعوت شده است. او به دلیل وقتگذرانی با والدین و پدربزرگ و مادربزرگش به این مراسم تولد نمیرود، اما چند هفته بعد نامهای از طریق مادر دوستی که تولدش بوده دریافت میکند که در آن پیست اسکی خواهان این شده که پسربچه بهدلیل حضور نداشتن در جشن تولد مبلغ 30 دلار به این پیست پرداخت کند. هر چند مدیران پیست اسکی صدور چنین صورتحسابی را تکذیب کردند، اما والدین پسربچه میگویند که قصد دارند ماجرا را از طریق دادگاه پیگیری کنند تا متوجه شوند که چه کسی برای آنان چنین درخواست بیشرمانهای را ارسال کرده است.
در جریان گروگانگیری اخیر سیدنی، یکی از حواشی جالب صدور صورتحسابهای عجیب و غریب برای مشتریان تاکسیها بود. Uber که یک شرکت تاکسیرانی بینالمللی است در آن روز برای مسافت بین شهر سیدنی و فرودگاه این شهر رقم 145 تا 184 دلار را مطالبه کرد که دو تا سه برابر حد معمول است. برای همین هم بود که با بالا گرفتن اعتراضها، این شرکت ضمن عذرخواهی وعده تخفیف به مشتریان را داد. البته ظاهرا شرکت Uber در این موارد سابقهدار است زیرا در جریان توفان شهر نیویورک هم، این شرکت به دلیل کرایههای گزاف خود جریمه شده بود. البته شاید این رفتار شهرداریهای سیدنی و نیویورک بتواند الگویی برای شهرداریهای ما هم باشد که با افزایش نرخ کرایه در هنگام کوچکترین بارش باران و برف در شهر برخورد کنند.
نمونه دیگر را بشنوید از مردی که بیخود و بیجهت به پرداخت 30 هزار دلار محکوم شده است. وقتی آقای الکساندر از سوی پلیس و در جریان یک تخلف رانندگی متوقف شد متوجه شد، که 60 هزار دلار بدهی دارد. او فهمید که این میزان بدهی، میزان هزینه لازم برای یک فرزند بوده که از او به عنوان پدرش نام برده شده است. بعد از آزمایش دی ان ای روشن شد که وقتی الکساندر در زندان بوده، همسر سابقش به اسم او برای نوزاد خود حمایت مالی دریافت کرده و حالا الکساندری که از همه جا بیخبر است؛ مکلف به پرداخت چنین هزینهای شده است. البته ماجرای این مرد با مراجعه او به دادگاه حل شد و همسر سابقش هم از او عذرخواهی کرد.
ماجرای آخر را هم بشنوید از صورتحساب عجیب و کلانی که یک مار به گردن یک فرد انداخت. وقتی که آقای فرگوسن داشت زبالههای خود را لب در میگذاشت، به وسیله یک مار نیش زده شد، ولی نیش اصلی را وقتی چشید که بیمارستان صورتحساب 89 هزار دلاری به او داد. هزینهای که بابت چهار دُز از داروی ضدمارگزیدگی و البته دیگر هزینههای مراقبتی و درمانی بود. خوشبختانه این مرد بیمه بود، ولی معلوم نیست کسانی که بیمه نیستند باید به نیش مار بمیرند یا به هزینه گزاف بیمارستانی.
مصطفی مسجدیآرانی / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد