این سریال به تهیهکنندگی پروین شمشکی و کارگردانی بهمن شهروان در مرکز سیمافیلم تولید شده و داستان درباره گروه پنج نفرهای از نوجوانان است که با هم دوست و هممدرسهای هستند. آنها تصمیم میگیرند برای شرکت در مسابقه دهه فجر مدرسه، فیلمی درباره انقلاب اسلامی بسازند. در این کار مربی امور پرورشی مدرسه با آنها همراه میشود و گروه زمان ضبط یک روایت از زبان چند نفر بازمانده ماجرایی مربوط به پاییز سال 1357، درمییابند هنوز بعد از 36 سال راز سر به مهری در واقعه نهفته است و تمام همت خود را بهکار میگیرند تا گره از معما بگشایند.
پروین شمشکی درباره این سریال گفت: پیش تولید سریال مهرماه آغاز شد و تصویربرداری آن به صورت کامل انجام شده است. زیر لب بشمار در ده قسمت تولید شده و تدوین، صداگذاری و مراحل نهایی سه قسمت از آن به طور کامل انجام شده است.
به گفته این تهیهکننده، موسیقی سریال را حمیدرضا صدری ساخته و تیتراژ پایانی آن سرودی است که با همراهی امیررضا میرآقا و چند نوجوان خوانده شده است.
براساس توضیحات شمشکی، در این سریال امیرحسین صدیق، آزیتا لاچینی، اسماعیل سلطانیان، امیررضا میرآقا، لیلا شوقی، رضا حاجی درویش، افشین ذینوری، علی ثانیفر و بازیگران نوجوان امیرعلی تقی، مانی رحمانی، محمدحسین سلامی، سامان میرحسینی و شهراد نظامالملکی بازی کردهاند.
شمشکی درباره نقش بازیگران گفت: امیرحسین صدیق در این سریال نقش یک روحانی به نام حاجآقا حائری را بازی میکند که مربی امور پرورشی مدرسه است. آزیتا لاچینی نقش حاج خانم را بازی میکند که مادر شهید است. اسماعیل سلطانیان نقش صمدپور، یکی از بازماندگان حادثهای در زمان انقلاب را برعهده دارد و افشین ذینوری و علی ثانیفر نقش پسران صمدپور را بازی میکنند. امیررضا میرآقا علاوه بر خوانندگی سرود تیتراژ پایانی، ایفای نقش میرآقا، معاون حاجآقا حائری را برعهده دارد.
پروین شمشکی و بهمن شهروان پیش از سریال زیر لب بشمار در تلهفیلم «توپ، شوت، شیشه» نیز با هم همکاری کردهاند. شمشکی میگوید: استقبال مخاطبان از این فیلم و نمایش چند باره آن از تلویزیون باعث شد سیمافیلم ساخت یک سریال نوجوانانه درباره انقلاب را به ما پیشنهاد کند.
این تهیهکننده معتقد است: در ساخت این سریال تلاش کردیم، فضایی خلق کنیم که نسل نوجوان با این امر همذاتپنداری کند و مفهوم انقلاب اسلامی ایران را بهواسطه یک کشف و شهود دراماتیک
درک کند.
به اعتقاد شمشکی، مهمترین ویژگی این سریال، فضای تازه و به دور از کلیشه آن است. وی در این باره توضیح داد: بچههای ما همیشه درباره انقلاب با موضوعات و مفاهیمی مواجه میشوند که کمتر درباره آن اطلاعات دارند؛ بنابراین سعی کردهایم به واژههایی مانند طاغوت، ساواک، اشرافیت و مواردی از این دست بپردازیم و شخصیتهای اصلی سریال ما در حین بازیهای کودکانه، ماجراهای شیرین مدرسه و در یک بستر طبیعی با این مفاهیم آشنا میشوند.
شهروان نیز تاکید کرد: من در حین نگارش این سریال همانند بچهها به دنبال کشف مفهوم انقلاب بودم و از کلیشهها دوری کردم و در مخلص کلام «زیر لب بشمار» جستجوی کودکان برای رسیدن به واژه بزرگ انقلاب است.
این کارگردان درباره شیوه کارگردانی «زیر لب بشمار» بهعنوان یک سریال نوجوانانه گفت: تلاش کردم فضای سریال برای بچهها واقعی باشد، گفتوگوها و رویدادها را باور کنند و بازیگران ماشینی
و عروسکی نباشند.
برخی از عوامل سازنده این مجموعه عبارتند از: مشاور فیلمنامه اسدالله اعلایی، ناظر کیفی: علی زارعان، مدیرتولید مهدی مهابادی، دستیار اول کارگردان و برنامهریز صالح غربی جوان، انتخاب بازیگر و بازیگردان لیلا شوقی، مدیر تصویربرداری آرش خلاقدوست، عکاس سمیه میری، طراح صحنه و لباس رضا حاجیدرویش، طراح چهرهپردازی رضا رادمنش، صدابردار حمید دژکام، تدوین صدا و تصویر محمدحسن صفری. (جام جم)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد