به عنوان مثال تنش موجود میان هند و پاکستان بر سر مسائل مرزی، تاکنون افراد زیادی را به کام مرگ فرستاده است. از سوی دیگر، در کشورهای اروپایی مرز آنچنان که در قارههای دیگر دغدغه است، مشکلساز تلقی نمیشود. چه مرزی، پرتنش باشد و چه کمتنش؛ ممکن است اتفاقات عجیبی در آن بیفتد. این مطلب نگاهی دارد به این اتفاقات عجیب به نقل از سایت ODDEE.
اتفاقات عجیب روی داده در مرز، گاهی نمادی است از مقاومت انسانها در برابر جداییهایی که دلیل سیاسی و امنیتی دارد. آمریکا و مکزیک دارای 3169 کیلومتر مرز مشترک هستند که از مناطق مختلفی همچون رودخانهها، بیابانها و شهرها قرار گرفته در مسیر اقیانوس آرام تا خلیج مکزیک عبور میکند. به علت شرایط اقتصادی و سیاسی مناسب ایالات متحده در مقایسه با دیگر کشورهای قاره آمریکا، این کشور مقصد بسیاری از مهاجران است. سالانه قریب به 350 میلیون نفر به صورت قانونی و حدود 500 هزار نفر به شکل غیرقانونی از این مرز برای ورود به آمریکا، عبور میکنند. در این میان وجود کارتلهای مواد مخدر و قاچاق انسان باعث شده که آمریکا به فکر تامین امنیت مرزهای خود باشد. ناکو شهری مرزی است که نیمی از آن در مکزیک و بخش دیگر در آمریکا قرار دارد. تا چند سال گذشته مردم این دو قسمت براحتی و آزادانه از جادهای که در آنجا وجود دارد عبور میکردند، اما بعد از مدتی حصاری 13 فوتی ساخته شد تا به طور رسمی منطقه ناکو متعلق به ایالات متحده را از مکزیک جدا کند.
با وجود تمام تلاشها برای جدایی این دو منطقه، ساکنان آنها مانند گذشته به ارتباطات خود ادامه دادهاند. از اتفاقات جالب، برگزاری مسابقه والیبال میان افراد ساکن در ناکو، متعلق به آریزونای آمریکا و ناکو، متعلق به کشور مکزیک است. مردم این دو منطقه طی اقدامی جالب و خلاقانه، از حصار مرزی موجود به عنوان تور والیبال استفاده کردند. در حالی که اعضای دو تیم در خاک سرزمینی خود به زدن سرویس و پاس دادن مشغول بودند، توپ سفید و قرمز، از کشوری به کشور دیگر پرتاب میشد!
در مواردی هم تفاوت در مسائل قانونی باعث ایجاد نکات عجیب و جالب در مرزها شده است. مثلا در مرز میان چین و ماکائو شما باید از یک جاده که رانندگی در آن از سمت راست است به یک جاده که رانندگی در آن از سمت چپ است، بروید. در نکته دیگری، در حالی که رانندگی با برف روی خودرو در سوئد قانونی است در طول جاده برفی که تا نروژ ادامه دارد باید حواستان را جمع کنید چرا که دولت نروژ این کار را ممنوع کرده است.
مرزهای اتحادیه اروپا که صرفا روی نقشهها هستند هم امکانات و شرایط جالب و عجیبی را ایجاد کردهاند. مثلا سال 2011، یک هنرمند برای جشنواره هنر زمین، طرحی از یک ماهی را آماده کرد که در زمینهای دو کشور لهستان و اوکراین طراحی شده بود. این اقدام به این منظور صورت گرفت که نشان داده شود طبیعت، فارغ از تفاوتهای جغرافیایی ساخته و پرداخته انسانها مثل مرز، دارد کار خود را میکند. در اتفاق جالب و عجیب دیگری، یک زمین گلف در منطقهای میان سوئد و نروژ قرار گرفته؛ به طوری که نیمی از زمین در یک کشور و نیمی دیگر در کشور دیگر است. باید جالب باشد که توپی را از یک کشور شلیک کنید، بدون این که حرفی از جنگ و خونریزی باشد؛ امیدوار باشید توپ در کشور دیگر به هدف خود خواهد رسید. در نمونه جالب توجه دیگری یک خانه در مرز بلژیک و هلند قرار گرفته و به همین دلیل دارای دو آدرس و همچنین دو زنگ است. باید پسرک شیطانی را پیدا کرد تا زنگ خانه در یک کشور را بزند و آنگاه به کشور دیگر بگریزد.
مواردی هم هست که مناظر بین کشورها باعث ایجاد نکات عجیب و جالب است. مثلا در میانه مغولستان و چین، دو دایناسور در حالی قرار گرفتهاند که یکدیگر را میبوسند. ظاهرا این کار به این دلیل صورت گرفته که این شهر، محل زندگی دایناسورها بوده است. در مورد دیگری؛ وقتی در رودخانه یا جنگل ایگواز قرار بگیرید میتوانید در یک منظره جالب، کشور پاراگوئه را در مقابل خود و دو کشور آرژانتین و برزیل را در کنار خود تماشا کنید.
اگر به مرزهای جغرافیایی هم علاقهمند باشید جالب است بدانید که همه ساله نیم میلیون نفر از نقطه صفر مدار کره زمین در کشور اکوادور دیدن میکنند. این نقطه در پارکی واقع شده که آن را میانه جهان مینامند. در رویداد جالب دیگری شما میتوانید در کشور ایسلند در میانه دو صفحه از پوسته زمین که بین صفحه آمریکا و صفحه اروآسیا قرار گرفتهاند، شنا کنید.
مصطفی مسجدی آرانی / چمدان (ضمیمه آخر هفته روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم