دکتر شهرام رفیعیفر در آستانه هفته مبارزه با سرطان گفت: یکی از راههای پیشگیری و مبارزه با سرطان کاهش وزن است. خطر بسیاری از بیماریها همچون سرطان در افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، افزایش مییابد. چنان که طبق برآوردها درصدی از کل موارد مرگ و میر ناشی از سرطان به دلیل اضافه وزن یا چاقی افراد است و برخی از انواع سرطانها از جمله سرطانهای ریه، پروستات، روده بزرگ، رحم، کلیه، مری و پستان (در زنان یائسه) رابطه تنگاتنگی با افزایش وزن بدن دارند.
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت بیان داشت: علاوه بر سرطان، اضافه وزن و چاقی با بیماریهای دیگری نظیر بیماریهای قلبی، سکته مغزی، فشار خون و کلسترول بالا، دیابت نوع دو، آرتروز، آسم و آپنه (قطع تنفس در هنگام خواب)، بیماریهای کیسه صفرا، اختلالات قاعدگی و اختلالات روانی مانند افسردگی در ارتباط است.
رفیعیفر اظهار داشت: متاسفانه جامعه ما نیز به سمت پرخوری و کم تحرکی و در نتیجه افزایش وزن رو به حرکت است؛ به طوری که حدود نیمی از زنان و مردان ایرانی اضافه وزن دارند.
وی به نقش کاهش وزن در پیشگیری و بهبودی پس از ابتلا به سرطان اشاره کرد و گفت: شواهد موجود حاکی از آن است که حفظ وزن مناسب بدن در پیشگیری از سرطان مهم بوده و حتی در روند بهبود بیماران مبتلا به سرطان نیز تاثیرگذار است. علاوه بر افزایش وزن در دوران بزرگسالی که با افزایش خطر سرطان مرتبط است، بالا بودن وزن به هنگام تولد نیز احتمالا رابطه مختصری با افزایش خطر سرطان دارد.
رفیعیفر افزود: ممکن است تغییرات مکرر وزن (کاهش و افزایش مکرر وزن) رابطهای با افزایش خطر بروز سرطان داشته باشد. دور کمر بالای ۹۰ سانتیمتر برای زنان و مردان به طور همزمان خطر بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان را افزایش میدهد. به دنبال شاخص توده بدنی بالای ۲۵ یعنی اضافه وزن و بالای ۳۰ یعنی چاقی نیز خطر بیماری قلبی عروقی و سرطان افزایش مییابد. بنابراین سبک زندگی خود را تغییر دهید و وزن خود را مدیریت کنید. (خبرگزاری ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد