متخصصان دریافتند افراد مذکور مشکلات بیشتری در سازماندهی افکارشان و تصفیه اطلاعات غیرمفید دارند و همچنین دیده شد که نمیتوانند با سرعت تمرکز فکرشان را از یک کار به کاردیگر انتقال دهند. از این رو توصیه میکنند که برای جلوگیری از کاهش ضریب هوشی نباید همزمان چند کار انجام دهید.
در بررسی مذکور، این چند کارهها نمیتوانستند دقیق باشند، اطلاعات را به یاد بسپارند و یا مثل آنهایی که یک کار را در یک زمان انجام میدهند، براحتی از یکی سراغ دیگری بروند. گیج شدن و ضعف تمرکز میتواند باعث بروز مشکلات و عدم توجه شده و در دراز مدت به افراد لطمه بزند. دلیلش هم این است که مغز انسان جوری طراحی شده که دریک زمان تنها روی یک چیز متمرکز شود و از پس چند کارهمزمان برنمی آید بنابراین نمیتواند آنها را پیگیری کند.
چند کارگی، ضریب هوشی را کم میکند. تحقیقی در دانشگاه لندن نشان داد آنهایی که در خلال فعالیتهای شناختپذیر، چندکارانجام میدهند ضریب هوشیشان کاهش مییابد درست مثل اینکه حقیقتا ماری جوآنا مصرف کردهاند یا تمام شب بیدار ماندهاند. در این آزمایش مردهایی که چند کاره بودند ۱۵ امتیاز کمتر کسب کردند یعنی میزان ضریب هوشیشان واقعا پایین بود و در حد یک بچه ۸ ساله بودند!
به علاوه آسیبهایی که به این دلیل به مغز وارد میشود موقتی نیستند. دانشمندان دانشگاه ساسکس زمان صرف شده برای ابزارهای چندکاره (مانند اساماسبازی حین تماشای تلویزیون) را با عکسهای امآرآی از مغزشان مقایسه کردند و معلوم شد آنهایی که چندفعالیت را همزمان دنبال میکردند در دسته تارهای رابط قدامی مغزشان چگالی کمتری دیده شد. این بخش از مغزتشویق به همدردی کرده و همچنین شناخت پذیری و احساسات را کنترل میکند.
برای اثبات اینکه آیا چندکاره بودن از نظرفیزیکی هم برای مغز مضر است یا نه، مطالعات بیشتری لازم است اما آثار منفیاش آشکارا دیده شده است.
کیپ کی لو، عصبشناس و سرپرست تحقیقات میگوید: «من فکر میکنم لازم است آگاهی دهیم که طرز استفاده ما از ابزارهای چندکاره میتواند طرز تفکرمان را تغییر دهد و این تغییرات میتواند درمورد ساختار مغز نیز رخ دهد.»
از اینرو، انجام چند فعالیت همزمان سرعتتان را کم کرده وکیفیت کارتان را ضعیف میکند، تمرکز، سازماندهی و دقت به جزئیات رانیزکاهش میدهد. اگر در سطح فعالیتهای اجتماعی بررسی کنیم، چند فعالیت داشتن منجر به کاهش هشیاری اجتماعی و شخصی میشود و هر دو این قابلیتها درنحوه عملکردهایمان مهم هستند.
موسسه تحقیقاتی تلنت اسمارت، هوش هیجانی یک میلیون نفر را بررسی کرده ونتیجه این بود که ۹۰ درصد ازآنها هوش هیجانی بالایی داشتند. اگر انجام چندکار همزمان به دسته تارهای رابط قدامی درمغز، که برای هوش هیجانی خوب مهم است، آسیب برساند آنگاه باعث افت شدید در هوش هیجانی خواهد شد. (ساعت ۲۴)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد