قیمت جهانی نفت و بهتبع آن قیمت نفت ایران از ژوئن 2014 روندی نزولی را طی و در نتیجه، درآمد تولیدکنندگان طلای سیاه بهشدت کاهش پیدا کرده و قیمت نفت ایران در حال حاضر به زیر 45 دلار رسیده است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی اوپک قیمت نفت سنگین ایران از ژوئن 2014 تا کنون بیش از 60 دلار کاهش یافته و از 107.45 دلار در ماه ژوئن به زیر 45 دلار در حال حاضر یعنی اواسط ژانویه 2015 رسیده است.
قیمت نفت ایران از 107.45 دلار در ماه ژوئن به 106.21 دلار در ماه جولای کاهش یافته است. این رقم در ماه اوت با افت حدود 5دلاری به 101.42 دلار در هر بشکه رسیده است. در ماه سپتامبر نیز هر بشکه نفت ایران در برابر 96.14 دلار معامله شده که این رقم در ماه اکتبر حدود 11 دلار کاهش داشته و به 84.61 دلار رسیده است. در ماه نوامبر نیز قیمت نفت 10 دلار کاهش داشته و به 74.46 دلار رسیده است.
با فرض صادرات روزانه یک میلیون بشکهای نفت ایران طی ماههای ژوئن تا نوامبر و با توجه به متوسط قیمتهای ماهانه نفت ایران کل درآمد نفتی ایران در این دوره 17.106 میلیارد دلار برآورد شده است.
بر این اساس زیان ایران از افت قیمت نفت در ماههای ژوئن تا نوامبر بالغ بر 2.235 میلیارد دلار بوده است و بهعبارتی دیگر درآمد نفتی ایران 11 درصد کاهش یافته است. چنانچه قیمت نفت در سطح 107.45 دلار باقی میماند درآمد نفتی 19.341 میلیارد دلاری در ماههای ژوئن تا نوامبر عاید ایران میشد.
از اول دسامبر برابر با 3 آذر افت قیمت نفت شتاب بیشتری گرفته است و از بیش از 60 دلار به زیر 45 دلار در حال حاضر رسیده است که بدین ترتیب طی 50 روز گذشته نیز با افت بیش از 60 دلاری متوسط قیمت نفت ایران حدود 3 میلیارد دلار دیگر درآمد نفت ایران کاهش یافته و مجموع زیان ایران از کاهش قیمت نفت در سال جاری به بیش از 5.2 میلیارد دلار رسیده است که معادل بیش از 18 هزار میلیارد تومان است.
زیان چند میلیارد دلاری ایران از افت قیمت نفت در حالی است که بسیاری از تحلیلگران انگشت اتهام را بهسوی دیپلماسی نفتی کشور دراز کردهاند و معتقدند دستگاه نفتی کشور در استفاده از ظرفیتهای کشور برای مقابله با سقوط قیمتها با جدیت عمل نکرده است.
در عین حال بسیاری از تحلیلگران هم معتقدند، گروه 1+5 بهسرکردگی آمریکا در مقابل امتیاز ناچیزی که در مذاکرات هستهای با آزاد کردن چند میلیارد دلار درآمد نفتی بلوکه شده خودمان به ایران داده است، برای پس گرفتن این امتیاز با همکاری عربستان سعودی توطئه کاهش قیمت نفت را در پیش گرفته و تا کنون بیش از 5 میلیارد دلار بهضرر ایران شده است.(تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت
شاید نیازی به اعلام این خبر نبود،
این خبر ضمن اینكه گره ای از كار مردم باز نمیكند اعلام ان با چنین لحنی دولت استوار ایران را زیر سوال برده و روحیه ملت را تضعیف و در عوض دشمنان را مصمم تر میكند. لطفا با این موضوع توجه داشته باشید كه اكثریت مردم دید سیاسی ندارند. زود می هراسند.
من در نوشته های این سایت غلط املایی زیاد دیده ام. از غلطهای املایی میشود استنباط كرد كه مطالب قبل از اعلام درست بازبینی نمیشوند.
من را به خاطر سراحت كلامم ببخشید. اخه نظامیها همه دارای همین خلق هستند.
پیروز و سربلند باشید