به نقل از مدیکال نیوز تودی، این تحقیق که در مجله American Academy of Child & Adolescent Psychiatry منتشر شده است نشان میدهد که فراگیری یکی از سازهای موسیقی موجب کاهش اضطراب، کسب کنترل بیشتر روی احساسات و تمرکز قویتر میشود.
محققان میگویند: این مطالعه بزرگترین بررسی است که روی ارتباط میان نواختن یک ساز موسیقی و تکامل مغز ارائه شده است. آنها هدف از انجام این مطالعه را ارزیابی هرگونه ارتباط موجود میان نواختن یک ساز موسیقی و ضخامت قشر مغز عنوان کردند. همچنین در این مطالعه با استفاده از اطلاعات تصویربرداری ام.آر.آی، ضخامت قشر مغز و نازک شدن برخی مناطق مغز را برای بررسی شرایط روانی مانند اضطراب، افسردگی و مشکلات تمرکز بررسی کردند.
محققان در این مطالعه متوجه تعدادی از تغییرات مرتبط با آموزش موسیقی را در مناطق مختلف مغز شدند و همان طور که پیش بینی میشد دریافتند نواختن موسیقی موجب بروز تغییراتی در نواحی حرکتی مغز شده، زیرا نواختن یک ساز مستلزم کنترل و هماهنگی حرکت است.
محققان همچنین متوجه شدند فراگیری موسیقی با ضخامت قشر مغز در نواحی خاصی از مغز ارتباط دارد که مربوط به عملکرد اجرایی و پردازش احساسات، حافظه کاری و کنترل توجه است.
با وجود این، در مطالعه مذکور، ارتباطی میان ضخامت قشر مغز و تعداد سالهایی که کودک صرف نواختن ساز موسیقی کرده بودند، مشاهده نشد. (ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح شد
دکتر امیدعلی مسعودی، استاد ارتباطات در گفتوگو با «جامجم» عنوان کرد
گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با علیرضا نصیری، قهرمان جوانان جهان
سفیر سابق ایران در پاکستان در گفتوگو با «جامجم» تشریح کرد