عضو انجمن بین المللی تحقیقات تنباکو و سیگار خبر داد:

دود 75 درصد دخانیات دنیا در ریه جهان سومی ها

عضو انجمن بین المللی تحقیقات تنباکو و سیگار با بیان اینکه 75 درصد دخانیات جهان در کشورهای جهان سوم مصرف می شود، گفت: آثار زیانبار این موضوع گریبانگیر بخش های مختلف این جوامع خواهد بود زیرا تحقیقات نشان می دهد که سیگار علاوه بر آثار مهلک بسیار زیاد بر ارگانهای مختلف بدن هورمون های استرس و تنش زا در افراد سیگاری را تا 27 درصد نسبت به دیگران افزایش می دهد.
کد خبر: ۷۵۴۸۸۴
دود 75 درصد دخانیات دنیا در ریه جهان سومی ها

دکتر نصیر دهقان در گفت و گو با ایرنا افزود: اکنون کاملا آشکار شده است که عوارض مخرب و مهلک سیگار کشیدن فقط متوجه خود فرد نمی شود، بلکه اطرافیان و حتی محیط زیست نیز، در معرض این صدمات هستند که به آنها سیگاری های ثانویه یا سیگاری های منفعل اطلاق می شود.

وی با بیان اینکه کودکانی که والدین آنان سیگاری هستند در معرض بیماری های مختلف قرار دارند، افزود: کودکان مادران سیگاری در معرض ریسک بالای ابتلاء به برخی بیماری ها مانند آسم در دوران کودکی خود قرار دارند به خصوص اگر مادران در دوران بارداری سیگار مصرف کنند.

دهقان گفت: آمار تولد نوزادانی با وزن کم یا نوزادان نارس در مادران سیگاری بالاست.

عضو انجمن بین المللی تحقیقات تنباکو و سیگار افزود: پژوهش ها نشان داده است که آمار سرطان ریه در افراد سیگاری ثانویه که حتی یک سیگار در عمر خود نکشیده اند به هزاران فرد در سال می رسد.

دهقان گفت: کودکانی که در معرض دود سیگار والدین هستند، به نسبت سایر کودکان با احتمال بیشتری به بیماری هایی نظیر عفونت گوش ، برونشیت و سرماخوردگی مبتلا می شوند.

وی یادآور شد: همچنین دود سیگار یکی از عوامل شناخته شده سندروم مرگ ناگهانی نوزادان و کاهش رشد ریه در این نوزادان است. در سیگاری های ثانویه احتمال ابتلا به تاری دید ، سرگیجه ، سردرد و حتی بیهوشی بالاتر از سایرین است.

عضو جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات افزود: صنعت تولید مواد دخانی از جمله صنایع بسیار پولساز جامعه امروزی محسوب می شود و تبلیغات گسترده ای نیز در این راستا صورت می گیرد و بهتر است بدانیم که حدود 75 درصد مصرف دخانیات در کشورهای جهان سوم است.

وی توضیح داد:در تبلیغاتی که شرکت های برای فروش سیگار می کنند این است که مصرف سیگار موجب افزایش آرامش و لذت در افراد می شود اما نتیجه تحقیقات نشان می دهند که در افرادی که اعتیاد به مصرف نیکوتین دارند، هورمون های استرس زا و تنش زا به میزان 27درصد بالاتر از افراد غیر وابسته به نیکوتین است.

دهقان اظهار داشت: اگر قرار بود مصرف سیگار بیشتر موجب حس آرامش بیشتر می شود پس افرادی که روزانه 2 یا 3 پاکت سیگارمی کشند آرام ترین افراد جامعه باشند.

وی افزود: از جمله مواردی که کارخانه های تولید سیگار تبلیغ می کنند این است که مصرف سیگار می تواند خستگی را برطرف کند اما عکس قضیه است به علت کاهش اکسیژن شریانی احساس خستگی و کاهش انرژی بیشتری در افراد سیگاری ایجاد می می شود.

دهقان در خصوص اثرات نیکوتین گفت: اثرات لحظه ای نیکوتین بر روی سیستم اعصاب مرکزی و محیطی با تغییر بر میزان واسطه های شیمیایی نور اپی نفرین و دوپامین به صورت لحظه ای بر همگان روشن است اما نکته حائز اهمیت این است که اعتیاد به مصرف سیگار و نیکوتین درون آن موجب اثرات معکوس آن در بدن به صورت سیکل معیوب شده و این قضیه می تواند بر تمام جنبه های جسمی، روحی و رونی فرد تاثیر بسزایی داشته باشد.

وی افزود: سازمان بهداشت جهانی، روش مداخله ای جزئی را به عنوان موثر ترین روش ترک سیگار معرفی کرده است؛ این روش آموزش محور و روش کار کلینیک های ترک سیگار است. به این صورت که نتیجه مطالعات نشان می دهد، ترکیبی از روان درمانی، رفتار درمانی و دارو درمانی احتمال موفقیت در ترک سیگار را تا 9 برابر افزایش می دهد.(ایرنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها