جام جم سرا: دکتر محمد صفاریان افزود: نوشابههای رژیمی تنها به لحاظ قند مصرفی با دیگر نوشابهها تفاوت دارند که قند مورد استفاده در آنها ساخارین است. چندی پیش این قند سرطانزا شناخته شده بود اما اکنون این نظریه را رد کردهاند، به همین دلیل نوشابههای رژیمی سالمتر از دیگر نوشابهها شناخته میشوند.
صفاریان در خصوص ارتباط نوشابههای گازدار و ابتلا به پوکی استخوان تصریح کرد: کافئین موجود در این نوشیدنیها برای افرادی که در مدت زمان زیادی از این نوشابهها در وعدههای روزانه خود استفاده میکنند، مانع از جذب کلسیم و ویتامین دی میشود.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: نوشابههای گازدار به علت اسیدی بودن زیاد، معده را اذیت میکند و این خاصیت اسیدی باعث تحلیل استخوانها و در نتیجه پوکی استخوان میشود.
وی در خصوص ارتباط نوشیدنیهای گازدار و ابتلا به بیماریهایی از قبیل سرطان لوزالمعده و سنگهای کلیوی اظهار کرد: این نوشیدنیها نقش خاصی در ابتلا به سرطانها ندارند اما با تکرر در مصرف نوشابهها به دلیل افزایش ترشح اگزالات از کلیه، باعث تشدید ایجاد سنگ کلیه در افراد میشود.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه دوغ طبیعی یکی از سالمترین نوشیدنیهاست، تصریح کرد: در مطالعات جدید ثابت شده که عصارههای مورد استفاده در دوغها مانند عصاره نعناع، سرطانزا است و هرچه دوغها بدون مواد اسانسی و گاز باشند سالمترند. میتوان با فرهنگسازی نوشیدنیهای سالم دیگری را جایگزین نوشیدنیهای مضر کرد که انواع شربتهای خانگی اعم از شربت آبلیمو، سکنجبین، آلبالو و آبغوره، بخصوص برای کودکان، از آن جمله است.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر چایهای کیسهای و نپتونها دارای رنگ هستند و کافیمیکسها نیز دارای قند زیادی هستند که اگرچه فوایدی از جمله جذب بالای پتاسیم و آنتی اکسیدانها دارند اما باید به میزان مصرف آنها و همچنین موادی که همراه آن مصرف میشود از جمله شیرینیها و خامهها توجه کرد.
این متخصص تغذیه بیان کرد: ماءالشعیر، متفاوت از دیگر نوشیدنیهای گازدار است. ماءالشعیری که از تخمیر جو بهدست میآید و نوعی فراوری مالت است، طعم گس و تلخی دارد و نوشیدنی سالم و مفیدی به حساب میآید. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت