در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
نشانههای امیدبخش تغییر در نگاه و شیوه مدیریت سازمان صدا و سیما این ضرورت را پیش پای مدیران، تصمیم سازان، روشنفکران و نخبگان جامعه قرار میدهد که قبل از تعیین استراتژیهای جدید و طراحی مدل عملیاتی برای اداره بخشهایی در رسانه که مستقیم به تولید آثار هنری و نمایشی مربوط میشوند، به پاسخهای دقیق و کارشناسی شده به این پرسش دست یابند که چرا هنرمندان و فیلمنامهنویسان کمتر سراغ موضوعات اساسی کشور میروند. در حالی که جامعه ما در مقطع تاریخی اکنون، حداقل در یک زمینه که همان وفور سوژه برای فیلمنامهنویسان و فیلمسازان است، بینیاز از هر کشوری است.
در گذشته، هر گاه میل و ارادهای در فیلمسازان و فیلمنامهنویسان برای پرداختن به مسائل اساسی جامعه و موضوعات کلان و استراتژیک کشور پدید آمده است، متاسفانه به شکلی از دالانهای تنگ و تاریک سلیقههای کوچک عبور داده شدهاند و اصلاحیه خوردهاند و در نهایت عطای نزدیکشدن به موضوعات مهم و معضلات اساسی جامعه را به لقایش بخشیدهاند و سراغ سوژههای کماهمیت و بیدردسر رفتهاند. نتیجه چنین رویکردی، شکلگیری سینما و تلویزیونی کم مساله شده است، آن هم در جامعهای که پر از سوژه است.
بیشک یکی از دلایل غیبت دغدغهها و دردهایی در آثار نمایشی سینمایی و تلویزیونی که مردم را با خود درگیر کردهاند و از شهروندان تهرانی گرفته تا روستاییان مرزنشین، روز و روزگارشان را رقم زدهاند، همین تحمیل سلیقههای نازل و محافظهکاریهای عافیتطلبانه است که در بخشی از بدنه مدیریت فرهنگی ـ هنری کشور جا خوش کرده است. در حالی که همین دغدغهها و دردهای ملموس و واقعی مردم، میتوانند پیرنگ بهترین، نابترین، انسانیترین، معناگرایانهترین، متعهدانهترین، انقلابیترین و اسلامیترین قصههای آثار نمایشی سینما و تلویزیون جمهوری اسلامی باشند.
وقتی معاونت سیمای جدید در رسانه ملی در اولین سخنان خود تأکید میکند: «همه بیایند» نشان از اعتماد به نفس بالای او و تضمین این ادعاست که صحنه و میدان رسانه جای انسانهای شایسته است. همه آنچه طی این سالها در زمینه متون آثار نمایشی در کشور، نوشته و سپس تولید و به مخاطب عرضه شده است، نه تنها هیچ تناسبی با ظرفیت و بضاعت واقعی فیلمنامهنویسان و فیلمسازان کشور ندارد، بلکه یک دروغ بزرگ نیز به چشم و ذهن مخاطب تحمیل کرده است و آن، اینکه فیلمنامهنویسان ما حرفی برای گفتن ندارند.
مهدی یمینی / قاب کوچک (ضمیمه شنبه روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد