جام جم سرا به نقل از اودی سنترال: این بیماری که همچون رمز و رازی برای پزشکان معالج او به نظر میرسد، حتی پس از گذشت پنج سال، هیچ ایده تازهای را برای درمان یا دلیل روی دادنش به ذهن پزشکان متبادر نکرده است. به گفته آنها، شانیا که در مرکز پزشکی جان هاپکینز، در بالتیمور، بستری شده تنها کسی در جهان است که به چنین بیماری عجیب و غریبی مبتلا شده است.
شانیا زمانی که دانشجوی حقوق در دانشگاه ممفیس بود ناگهان درگیر یک حمله شدید آسم میشود. او را به اتاق اورژانس میبرند و در آنجا دوز زیادی از استروئید به وی تجویز میشود.
بلافاصله پس از آن در پی واکنش شدید ناشی از حساسیت به استروئید، پوستش شروع به خارشی غیر قابل کنترل و مهار میکند و معالجه کنندگان را وامیدارد بنادریل و داروهای آلرژیک دیگری برای او تجویز کنند.
کتی گری، مادر شانیا میگوید: پس از شروع خارش غیر قابل کنترل، سیاهیهایی بر پوست او ظاهر شد که نمیدانستیم چیست. ناخنها زمانی طولانی رشد میکردند، بیرون میزدند و به رشد خود ادامه میدادند. آنها سخت و محکم بودند. کمی بعد پاهایش نیز به ورقهای سیاه تبدیل شد؛ انگار که او را از خانهای آتش گرفته بیرون آورده باشند!
شانیا بدون عصا نمیتواند راه برود، مجبور است در فواصل زمانی اندک ناخنهایی را که روی پوستش ظاهر میشود و رشد میکند بگیرد و سرش را با تیغ بتراشد. او از کلاه گیس استفاده میکند و هیچ کس نمیتواند به او نزدیک شود و او را لمس کند چون ممکن است در اثر اصابت با ناخنهای او آسیب ببیند.
پزشکان آزمایشهای گوناگونی بر او کردهاند تا دریابند چه چیزی باعث فعالیت ۱۲ برابری رویش ناخن از سلولهای پوست شانیا به جای فولیکولهای مو میشود اما هنوز و به رغم انجام برنامههای فشرده درمانی به راه حلی دست نیافتهاند که این زن را از شر بیماری مرموز، عجیب و غریب و ناراحت کنندهاش راحت کند.
(ترجمه: زری حسینزاده)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد