ما اینک در آستانه فرود تاریخی یک ربات سطحنشین روی دنبالهداری در فاصله قریب به 500 میلیون کیلومتر از خودمان هستیم که با هدف شناخت بیشتر دنبالهدارها قریب به ده سال پیش راهی فضا شد.
فاصله 500 میلیون کیلومتری آن قدر زیاد هست که هر فرمانی که به این کاوشگر بدهیم و هر دادهای که در زمین از آن دریافت کنیم، حدود نیم ساعت با سرعت نور در راه خواهد بود.
این یعنی مهندسان آژانس فضایی اروپا برای دیدن نتیجه عملکرد فشردن هر دکمه در اتاق کنترل زمینی، باید یک ساعت پر اضطراب را از سر بگذرانند.
قرار است ساعت 12 و 33 دقیقه امروز، سطحنشین فیله از فضاپیمای مادرش جدا میشود تا حدود هفت ساعت بعد، یعنی ساعت 19 و 33 دقیقه در دشت کوچکی به نام آجیلکیا روی سطح دنبالهدار 67 پی/ چریمایوف ـ گرازمنکو فرود آید.
در صورت موفقیت عملیات فرود امروز، ماموریت فیله به مدت 2.5 روز آغاز خواهد شد و اگر صفحههای خورشیدی سطحنشین بتواند باتریها را شارژ کند، در این صورت مدت این ماموریت افزایش خواهد یافت.
نمایندگان آژانس فضایی اروپا در کنفرانسی در محل مرکز عملیات فضایی اروپا و مرکز هوافضای آلمان اعلام کردند که اکنون فضاپیمای مادر روزتا و سطحنشین فیله در عالیترین وضع برای جداسازی و اجرای ماموریت قرار دارد.
اگر مایلید مراحل این فرود تاریخی را به صورت زنده دنبال کنید و لحظه به لحظه از چگونگی انجام آن مطلع شوید، همین امروز به صفحه ماموریت رزتا در پایگاه اینترنتی آژانس فضایی اروپا به نشانی اینترنتی rosetta.esa.int سر بزنید و شبکههای اجتماعی این سازمان را دنبال کنید. فردا در صفحه دانش، گزارش مفصلی از این فرود تاریخساز در دوردستهای منظومه شمسی خواهید خواند.
تصویری که در اینجا میبینید، عکس سلفی است که چندی پیش فضاپیمای رزتا از خودش گرفت، در حالی که دنبالهدار مقصدش در پشت سرش دیده میشود.
کاظم کوکرم - دبیر گروه دانش
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس سازمان غذا و دارو در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی در گفتوگو با «جامجم» تاکید کرد