سیگار دارای مضرات بسیاری است و تاکنون به کرات از آن سخن گفته شده است اما سیگار بیش از اینکه برای افراد سیگاری مضر باشد برای اشخاصی که در اطراف سیگاری ها حضور دارند، مضر است.
«دومین سیگاری»، اصطلاحی است که به افرادی اطلاق می شود که در معرض دود سیگار قرار داشته و از دود آن استشمام می کنند.
محققان در سال های اخیر تحقیقات خود را معطوف به اشخاصی کرده اند که در معرض سیگار هستند زیرا آنها بیش از افراد سیگاری در خطر هستند.
محققان دانشگاه «بریگم یانگ» در ایالات متحده آمریکا تحقیقات جدیدی را بر روی موش های آزمایشگاهی آغاز کرده و آنها را در معرض دود سیگار قرار داده اند تا با توجه به دود سیگار به مکانیسم بدنی و همچنین سوخت و ساز بدن موش ها پی ببرند تا با کمک مکانیسم بدن موش ها بتوانند به مکانیسم بدن انسان هایی که در معرض دود سیگار قرار می گیرند، ساده تر پی ببرند.
«بیکمن»، استاد بیولوژیست این دانشگاه گفت:«آزمایشات نشان داد این جوندگان کوچک زمانی که در معرض دود سیگار قرار می گیرند، بدنشان با تغییر و تحولات جالب توجهی مواجه می شود. این تغییرات در سلول ها صورت گرفته و مقاومت بدن به انسولین را افزایش می دهد.متاسفانه مقاومت به انسولین باعث تولید دوباره انسولین می شود. ترشح، تولید و ساخت پی در پی انسولین باعث چاقی و افزایش وزن می شود».
محققان موفق به توقف تولید انسولین در موش های آزمایشگاهی شدند اما آنها به درستی نمی دانند آیا می توانند از همین راه حل برای جلوگیری از افزایش وزن افراد سیگاری بهره ببرند یا خیر؟
آماری شگفت انگیز
سازمان بهداشت جهانی از گزارشات و آمارهای نگران کننده ای در این رابطه پرده برداشته است. دود سیگار سالانه بیش از 600 هزار نفر در سراسر دنیا را به کام مرگ می کشاند که آماری قابل تامل است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت