طلاق خاکستری

آقا و خانم ایکس تا دیروز به‌عنوان پدر و مادر ایگرگ، زندگی معمولی داشتند. ایگرگ ۲۵ ساله شد، ترجیح داد در یک خانه مستقل زندگی کند و والدینش را ترک کرد. ایکس‌ها بعد از ۳۰ سال زندگی مشترک که ربع‌ قرن آن به‌عنوان پدر و مادر سپری شده بود، ناگهان خودشان دو نفری یافتند که لازم نبود پدر و مادر کسی باشند.
کد خبر: ۷۳۳۵۱۱
طلاق خاکستری

جام جم سرا به نقل از شرق: از آن دوره، همه‌چیز برای آنها تغییر کرد؛ تغییری که زوج پابه‌سن گذاشته برای آن آماده نبودند. در نهایت خانم و آقای ایکس طلاق گرفتند، طلاقی که به طلاق خاکستری موسوم است.
طلاق خاکستری در زوج‌های بالای 50سال را به سندرم آشیانه خالی نسبت می‌دهند. این مدل طلاق میان زوج‌هایی اتفاق می‌افتد که 20، 30 یا حتی 40سال با هم زندگی کرده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در 20سال گذشته میزان طلاق‌ها در زوج‌های بالای 50سال دوبرابر شده است. روزنامه وال‌استریت‌ژورنال درباره جامعه آمریکا، این اتفاق را گزارش کرده است.


ماجرا از کجا آغاز می‌شود؟

بچه‌ها به سنی رسیده‌اند که خانه را ترک می‌کنند، یا ازدواج می‌کنند، یا در دانشگاه شهر دیگری شروع به تحصیل می‌کنند یا اساسا خانه مجزا می‌گیرند و از والدین مستقل می‌شوند. حالا زوج پابه‌سن گذاشته بعد از 20، 30سال دوباره در فضایی دونفره نفس می‌کشند. به‌نظر می‌رسد همه‌چیز دوباره باید صورتی و عاشقانه و جذاب مانند روزهای اول ازدواج باشد. با این حال داستان جور دیگری پیش می‌رود.
در سال‌های اخیر امید به زندگی به شکل چشمگیری بالا رفته است. حالا کسی که 40 یا 50ساله است می‌تواند با تقریب خوبی امیدوار باشد که 20، 30 یا 40سال دیگر هم زندگی کند. این است که مردم فکر می‌کنند علاقه‌ای ندارند چنددهه باقیمانده از زندگی‌شان را در فضایی سپری کنند که به اندازه کافی برایشان خوشایند نیست.
اما در جایی طلاق‌های خاکستری بعد از دهه‌ها و بعد از مدتی رخ می‌دهد که زوج‌ها به‌نظر می‌رسد به لحاظ مالی و جایگاه اجتماعی در وضعیت پایداری قرار دارند. جدایی می‌تواند خسارت‌هایی به بار بیاورد که به سختی می‌توان آنها را جبران کرد. به علاوه در جایی که تصور می‌شود با استقلال فرزندان، طلاق تاثیر کمتری بر آنها خواهد داشت اما به‌طور مطلق نمی‌توان گفت که جدایی والدین، زندگی آنها را درهم نمی‌شکند.
اما حالا که چنین مواردی بررسی شده و نتایج آن قابل رویت است، ساده‌تر می‌توان راهکارهایی برای مواجهه با آنها در نظر گرفت. واقعیت این است که با اندکی تلاش می‌توان از طلاق‌های ناشی از سندرم آشیانه خالی جلوگیری کرد. یکی از مهم‌ترین اقداماتی که در این زمینه می‌توان انجام داد، گذراندن زمان بیشتر با همسر نسبت به روزهایی است که بچه‌ها در خانه بودند. ارتباط با زوج‌های دیگری که شرایطی مشابه را تجربه می‌کنند نیز می‌تواند مفید باشد. زوج‌ها در این مقطع باید به دلایلی بازگردند که در زمان ازدواج برای بودن با یکدیگر داشتند؛ مرور این دلایل و بازگشت به آنها می‌تواند در پیشگیری از طلاق خاکستری مفید باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها