قصه پرفراز و نشیب حضور چهره‌ها در تبلیغات

فردوسی‌پور : کلی پول می‌دادند بگویم «چه می‌کنه!»

فروش 40 میلیاردی؛ شرط شکسته شدن رکورد «عقابها»

در حالی که در یکی دو هفته اخیر تبلیغات فراوانی بر سر این مساله صورت گرفت که رقم فروش بالای "شهرموشها2" و رسیدن فروش کل این فیلم به نزدیکی 9 میلیارد باعث شده رکورد پربیننده ترین فیلم که پیشتر با 6 میلیارد در اختیار "اخراجیها3" بود شکسته شود اما آمارها نشان میدهد که همچنان "عقابها" است که پرمخاطب ترین فیلم ایرانی است.
کد خبر: ۷۳۲۵۴۸
فروش 40 میلیاردی؛ شرط شکسته شدن رکورد «عقابها»

اوضاع فروش سینماها در سال جاری به نسبت سال قبل بهتر بود و ورود چند فیلم به جمع باشگاه میلیاردیها سب ساز آن شد که برخی مدیران امسال را سالی استثنایی در سینما بدانند با این حال آمارها نشان میدهد که همچنان بلحاظ مخاطب سینمای ما وضعیت خوبی را مشاهده نمی کند.

برای بررسی بیشتر کافی است نگاهی بیندازیم به تحقیقی که نسرین شریف و پریچهر باقری در مجله "24" انجام داده اند. این دو با تقسیم آمار فروش پرفروش ترین فیلمهای ادوار مختلف بر متوسط قیمت بلیت سینما در هر دوره توانسته اند شش فیلم پرمخاطب سینمای ایران را به ترتیب زیر فهرست کنند:

1-عقابها با تعداد مخاطبی بالغ بر 8/600/476 نفر

2-کانی مانگا با تعداد مخاطبی بالغ بر 5/973/888 نفر

3-بگذار زندگی کنم با تعداد مخاطبی بالغ بر 5/437/946 نفر

4-گذرگاه با تعداد مخاطبی بالغ بر 4/727/914 نفر

5-تاراج با تعداد مخاطبی بالغ بر 4/636/281 نفر

6-اجاره نشینها با تعداد مخاطبی بالغ بر 4/574/910 نفر

به گزارش خبرگزاری میزان تنها ضرب ساده تعداد مخاطبان فیلم اول فهرست یعنی "عقابها" در رقم متوسط بلیت روزگار کنونی که همان 5 هزارتومان باشد ما را به رقمی میرساند حدود 40 میلیارد تومان یعنی اگر فیلمی بخواهد رکورد مخاطب "عقابها" را بشکند حداقل باید فروش 40 میلیارد را رد کند!

طبیعی است که با این اوصاف حالا حالاها شکستن این رکورد دست نیافتنی به نظر می‌رسد. البته که بلحاظ فروش و با بالا رفتن سالانه متوسط قیمت بلیتها ممکن است چند ماه دیگر فیلمی پیدا شود که رکورد فروش "شهرموشها2" را هم پشت سر گذارد اما بلحاظ مخاطب حتی اگر دست بالا را بگیریم و فروش 9 میلیاردی "شهر موشها2" را محاسبه کنیم با رقم متوسط بلیت 5 هزار تومانی تعداد مخاطبان این فیلم حتی به 2 میلیون نفر هم نمی‌رسد!

نویسنده ای که اواسط دهه شصت ناپدید شد

کندوکاو در نام عوامل پرمخاطب ترین فیلم فهرست یعنی "عقابها" داده های جالبی را پیش روی ما می گذارد. از همه مهمتر اینکه نویسنده فیلمنامه "عقابها" شخصی بوده به نام محمدرضا یوسفی که تنها سناریویی که نوشته همین "عقابها" بوده که آن را هم براساس ایده ای از عبدا.. علیخانی تهیه کننده تجاری ساز سالهای بعد و از شرکای پویافیلم نگاشته بود.

یوسفی تا اواسط دهه 60 به عنوان دستیار کارگردان در آثاری همچون "تشریفات" و "بگذار زندگی کنم"(فیلم سوم جدول پرمخاطب) فعالیت داشته اما بعد از آن فعالیتش کاملا قطع شده است.

تهیه کننده "عقابها" هم اکبر مزینانی بود که هرچند در سالهای بعد کمدیهایی نسبتا پرفروش مانند "خواستگاری" و "دنیا" را تهیه کرد اما وی نیز از اوایل دهه هشتاد فعالیتش کم شد تا چهار سال قبل که اثری به شدت بی مایه به نام "قفس طلایی" را روانه سینماها کرد. جالب اینکه فیلمبرداری "عقابها" را نیز خود مزینانی برعهده داشته است.

اسحاق خانزادی صدابردار این فیلم و مجید انتظامی موزیسین شناخته شده نیز آهنگساز "عقابها"یی بود که ساموئل خاچکیان آن را کارگردانی کرد.

از بازیگران آن فیلم هم این روزها فقط سعید راد، رضا رویگری و جمشید هاشم پور هستند که هرازگاه آنها را در سینما و تلویزیون می بینیم؛ در این بین شاید فعالتر از بقیه رویگری باشد که هم کار سینما میکند و هم کار تلویزیون. بهزاد رحیم خانی، رضا آشتیانی و مجید میرزاییان از بازیگران نقشهای فرعی کار بودند که البته در سالهای اخیر چنان که باید اثر قابل تاملی ارائه نکرده اند. (خبرگزاری میزان)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها