به گزارش مهر، این روستای مرزی در 15 کیلومتری شهرستان جلفا و ده کیلومتری هادی شهر قرار دارد و بیشتر جوانان این روستا یا خودشان کارگاه صنایع چوبی، نجاری، خیاطی و رنگ کاری دارند یا در یکی از این کارگاهها مشغولند.
در این روستا که مردمانش با تولید، تجارت و صنعت خو گرفتهاند، کشاورزی و باغداری نیز وجود دارد.این روستای مرزی از طرف غرب به لیوارجان و سیه سران و هادی شهر و از طرف شرق به روستای داران و افشار و از شمال به روستای نوشیروان و از جنوب به روستای قشلاق محدود میشود.
دیدن کامیونها و تریلیهایی که به صف ایستادهاند و مشغول بار زدن مبل و وسایل چوبی تولید شده در این روستا هستند، نشان میدهد که چرخ اقتصاد در آسیاب روستای ارسی بخوبی میچرخد و این روستا میتواند به الگویی تمامعیار برای روستاهای کشور تبدیل شود.
یکی دیگر از نکات جالب این روستا وضع عمران و آبادانی ارسی است که کوچهها و خیابانهای روستا همگی آسفالت است و بیشتر امکانات رفاهی و آموزشی همچون مدرسه، بانک، برق، آب آشامیدنی، گاز، تلفن، خانه بهداشت و پست بانک در این روستا وجود دارد.
صدای مهاجرت از این روستا شنیده نمیشود
یکی از اهالی این روستا با بیان این که ارسی صنعتی ترین روستای کشور است، گفت: وضع تولید و اشتغال در این روستا به گونهای است که هرگز حرفی از کوچ و مهاجرت از این روستا نمیشنوید و همه مردان و زنان مشغول کار و تلاش هستند.
رضا عظیمی با تاکید بر این که چند نفری هم که در سالهای گذشته از این روستا به شهرهای بزرگ مهاجرت کرده بودند بازگشتهاند، افزود: چند کارگاه در این روستا فعال است و بیشتر اهالی نیز در این کارگاهها کار میکنند.
یکی دیگر از اهالی ارسی که خود کارگاه تولید مبل در این روستا دارد، در این باره گفت: ابتدا در تهران زمینی را اجاره کرده بودم و در آنجا مشغول به همین فعالیت بودم که چون اجارههای زمین در شهرها کمرشکن بود تصمیم گرفتم به روستا برگردم و در زمین پدری خود مشغول فعالیت شوم.
نوروز حاجعلی با تاکید بر این که در این روستا کارگاههای MDFسازی و درهای ضدسرقت و تولیدیهای پوشاک وجود دارد، افزود: محصولات چوبی تولید شده ارسی به کشورهای همسایه همچون ارمنستان و نخجوان صادر میشود و ما در این خصوص مشکلی نداریم.
یکی دیگر از تولیدکنندگان پوشاک روستای ارسی با اشاره به اینکه در کارگاه کوچک خود برای ده نفر دیگر از اهالی روستا فرصت شغلی ایجاد کرده است، گفت: در برخی ایام سال سفارش خرید جنسهای تولیدی ما به قدری زیاد است که فقط تعدادی از آنها را قبول میکنیم.
داوود صالحپور با اشاره به اینکه فعالیت و تولید در این روستا مقرون به صرفه است، افزود: در این روستا خودمان زمین داریم و نیازی به مهاجرت به دیگر شهرها نیست.
زاهد محمودی فرماندار شهرستان جلفا نیز با اشاره به اینکه 60 کارگاه تولیدی و صنعتی در روستای 350 خانواری ارسی مشغول فعالیت است، گفت: مهاجرت به شهرها در این روستا کاهش یافته و این روستای آباد و سرسبز به عنوان روستای صنعتی کشور شناخته شده است.
بخشدار مرکزی جلفا نیز با اشاره به این که طرحهای توسعه روستایی در ارسی بخوبی انجام شده است، گفت: ارسی یک روستای تولیدگراست، مردم این روستا علاوه بر تولید و کار توجه ویژهای به عمران و آبادانی روستایشان دارند تا حدی که طرح ویژه مقاوم سازی در این روستا انجام شده است. به طوری که 170 واحد روستایی در این روستا مقاومسازی شده و به 200 واحد نیز سند رسمی داده شده است که همه اینها نشانگر وجود ظرفیتها و زیرساختهای عظیم در این روستاست.
صادق احمدی توجه به زیرساختها را ضامن توسعه نقاط روستایی دانست و اظهار کرد: در صورت بهرهبرداری مطلوب از قابلیتهای موجود در روستاها، این مناطق قابلیت رقابت با نقاط شهری را دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم