انفجار مرگبار صنعا، شیعیان را مصمم‌تر کرد

گرچه تجمع روز پنجشنبه حوثی‌ها در میدان التحریر صنعاء به خاک و خون کشیده شد اما این اتفاق عزم آنها را برای ادامه مبارزه تا پیروزی کامل جزم کرد. رهبران جنبش حوثی با تاکید بر ادامه مبارزه خود تا برکناری رئیس‌جمهور یمن، عناصر تروریستی و حامیان منطقه‌ای و بین‌المللی آن را عامل این جنایات معرفی کردند.
کد خبر: ۷۲۶۲۰۱

در انفجار روز پنجشنبه 47 نفر کشته و بیش از 70 نفر مجروح شدند. این انفجار انتحاری که گروه تروریستی القاعده مسئولیت آن را برعهده گرفت در میدان «التحریر» صنعا که مرکز اعتراض‌های مردمی و انقلابیون یمن است، به وقوع پیوست. شبکه العربیه اعلام کرد این انفجار در نزدیکی مقر انصارالله در صنعا رخ داده است. به گزارش ایرنا و به نقل از رسانه‌های یمنی، برخی منابع می‌گویند فرد انتحاری که خود را در مرکز صنعا منفجر کرد، «اسد هزبر» نام داشته و به احتمال زیاد از اهالی استان تعز بوده است.

ضیف‌الله الشامی، یکی از اعضای جنبش انصارالله، حمله تروریستی روز پنجشنبه در پایتخت یمن را انتقام آمریکا و سفارت‌های خارجی از مردم، برای جبران ناکامی در تحمیل دولت دست‌نشانده به مردم ارزیابی کرد. روز سه‌شنبه هفته گذشته انصارالله با تعیین «احمد عوض بن مبارک» به نخست‌وزیری یمن مخالفت کرد و او نیز بعد از این مخالفت‌ها استعفا داد. شورای سیاسی انصارالله همچنین از همگان خواست تا برای موفقیت‌آمیز بودن روند سیاسی تلاش کنند و هرچه سریع‌تر دولت جدید تشکیل شود.

در همین حال پایگاه اینترنتی بوابه الشروق گزارش داد که تعداد کشته‌شدگان دو حمله انتحاری جداگانه در صنعا و استان حضرموت در روز پنجشنبه به 77 نفر افزایش یافته است. کشتار تظاهرات‌کنندگان حوثی در میدان التحریر با واکنش بین‌المللی مواجه شد. سفیر آمریکا در صنعا بشدت این کشتار را محکوم کرد و گفت: افزایش اقدامات خصمانه علیه غیرنظامیان بی‌گناه باعث خواهد شد پیشرفتی که یمن از زمان انقلاب در سال 2011 به دست آورده است، از بین برود. کشور‌های انگلیس، فرانسه و اسپانیا نیز این انفجار تروریستی را محکوم کردند. سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز با محکوم کردن این حادثه از طرف‌های سیاسی خواست به توافق‌نامه امضا شده بازگشته و نسبت به محتوای آن پایبند باشند. یمن از یک ماه پیش تاکنون درگیر بحران شدیدی است. دو هفته پیش جریان‌های سیاسی با عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهور این کشور توافق‌نامه‌ای را امضا کردند که مطابق آن قرار شد نخست‌وزیری با مشورت گروه‌های سیاسی بخصوص حوثی‌ها تعیین شود، اما رئیس‌جمهور یمن تاکنون از این درخواست سر باز زده است. حوثی‌ها بعد از انفجار روز پنجشنبه با بالا بردن سقف مطالباتشان خواستار برکناری عبدربه منصور هادی شدند.

در واکنش‌های داخلی به حمله تروریستی علیه جنبش انصارالله، دیروز احزاب سیاسی یمن خواستار تشکیل جبهه واحد علیه تروریسم شدند. احزاب یمنی اعلام کردند که تروریسم اقتصاد سست کشور را از بین می‌برد و جان بی‌گناهان را می‌گیرد و کشور را دچار تنش و هرج و مرج می‌کند. جمعیت علمای یمن نیز در بیانیه‌ای حمله تروریستی روز پنجشنبه به معترضان جنبش انصارالله را محکوم کرد. دیگر خبرهای مرتبط با تحولات یمن حاکی از آن است که عربستان سعودی نیروهای ارتش خود را در سطحی گسترده در مرزهای مشترک با یمن مستقر کرده است. این نیروها در مناطق مرزی همجوار با استان صعده یمن (محل استقرار اصلی حوثی‌ها) و در منطقه جازان مستقر شده‌اند. از سوی دیگر نشریه فارین پالیسی نیز در گزارشی با توجه به تحولات یمن نوشت: اکنون حوزه نفوذ تهران به صنعا رسیده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها